Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

РОТАВІТ КАРДІО (ROTAVIT CARDIO) (321184) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Діагнози
РОТАВІТ КАРДІО (ROTAVIT CARDIO)
Форма випуску
Порошок д/приготування розчину для перорального застосування
Кількість штук в упаковці
20 шт.
Виробник

РОТАВІТ КАРДІО інструкція із застосування

Характеристика

Ротавіт Кардіо — комплексна дієтична добавка, до складу якої входять вітаміни, рослинні екстракти та мінеральні речовини.
Вітамін В1 (тіаміну мононітрат) — клітинний енергетик. Сприяє росту та розвитку організму, підвищує розумову та фізичну працездатність, має детоксикаційні властивості. Покращує метаболізм нервової тканини. Тіамін бере участь у побудові коферментів ряду ферментів, що відіграють важливу роль у вуглеводному та енергетичному обмінах, особливо в нервових і м’язових тканинах.
Вітамін B2 (рибофлавін) є найважливішим каталізатором процесів клітинного дихання та зорового сприйняття. Рибофлавін, регулюючи окисно-відновні процеси, бере участь у білковому, жировому та вуглеводному обмінах, відіграє важливу роль у формуванні ДНК, бере участь у синтезі гемоглобіну, сприяє процесам регенерації тканин (у тому числі клітин шкіри), корекції трофічних порушень у клітинах.
Вітамін В6 (піридоксину гідрохлорид) підвищує розумову та фізичну працездатність, регулює рівень глюкози в крові, нормалізує роботу щитовидної залози, надниркової і статевих залоз, поліпшує обмін речовин у тканинах головного мозку, зміцнює нервову систему, є антидепресантом.
Вітамін В9 (фолієва кислота) необхідний для нормального перебігу процесів росту, розвитку та проліферації тканин, зокрема для кровотворення й ембріогенезу, підвищує розумову і фізичну працездатність, стимулює вироблення соляної кислоти в шлунку.
Вітамін В12 (ціанокобаламін) проявляє імуномодулювальні, протиалергічні та антиатеросклеротичні властивості, сприяє нормалізації АТ, відновленню структури нервової тканини, поліпшенню репродуктивної функції, підвищенню апетиту. Бере участь у синтезі різних амінокислот, впливає на функціонування печінки, нервової системи, активізує процеси згортання крові, обмін вуглеводів і ліпідів.
Вітамін С (аскорбінова кислота) відіграє важливу роль у регулюванні окисно-відновних процесів, забезпечує синтез колагену, бере участь у метаболізмі фолієвої кислоти та заліза, а також у синтезі стероїдних гормонів та катехоламінів.
Вітамін D3 (колекальциферол) підвищує всмоктування кальцію в тонкій кишці, стимулюючи синтез кальційзвʼязувальних білків. Підвищує реабсорбцію кальцію в ниркових канальцях. Активує процеси ремоделювання кісткової тканини шляхом підвищення синтезу колагену I типу та білків матриці за допомогою активації синтезу остеобластів. Впливає на функціональний стан щитовидної, паращитовидної, статевих залоз, забезпечуючи кальцифікацію кісток скелету.
Вітамін E (DL-альфа-токоферолу ацетат) є антиоксидантною речовиною, яка захищає клітини від пошкодження та старіння, перешкоджає утворенню вільних радикалів, стимулює м’язову діяльність і функцію статевих залоз, бере участь у формуванні міжклітинної речовини, волокон сполучної тканини, гладких м’язів судин, травного тракту.
Калій регулює кислотно-лужну рівновагу крові. Бере участь у передачі нервових імпульсів, активізує роботу ряду ферментів, м’язову роботу серця, сприятливо впливає на роботу нирок. Калій чинить захисну дію проти небажаного впливу надлишку натрію та нормалізує тиск крові.
Магній контролює білковий та вуглеводний обмін, володіє судинозвужувальними властивостями (усуває спазми), покращує виділення жовчі, а також знижує нервовість. Бере участь у синтезі ДНК і РНК, покращує обмін речовин у стінці судин. Магній допомагає засвоєнню кальцію, фосфору, калію, вітамінів груп В, С, Е, функціонуванню нервів і м’язів, перетворенню глюкози крові в енергію.
Селен бере участь у регуляції еластичності тканин, має виражені антиоксидантні властивості.
Цинк є складовою більше ніж 80 ферментів організму людини. Необхідний для утворення еритроцитів та інших формених елементів крові. Бере участь у фотохімічних реакціях процесу зору та діяльності залоз внутрішньої секреції.
Коензим Q10 (убіхінон) — речовина, що визначає нормальний перебіг окиснювальних процесів у клітинах, відповідає за енергетику клітин, є антиоксидантом, має здатність відновлювати активність вітаміну Е в організмі; відіграє важливу роль у захисті клітин шкіри, де попереджує їх ушкодження ультрафіолетом і активними формами кисню, здатна попереджувати розвиток ланцюгових реакцій вільнорадикального окиснення, у тому числі перекисного окиснення фосфоліпідів клітинних мембран і ліпопротеїдів плазми крові.
Екстракт глоду звичайного — екстракт із листя і суцвіть глоду містить флавоноїди, органічні кислоти, тритерпенові і флавонові глікозиди та ін.
Діючі речовини глоду знижують збудливість ЦНС і серцевого м’яза, сприяють підвищенню скоротливої і насосної функції останнього, поліпшенню коронарного і мозкового кровообігу, нормалізації серцевого ритму. Завдяки наявності тритерпенових сполук і флавоноїдів екстракт глоду звичайного виявляє спазмолітичні і гіпотензивні властивості, вибірково розширюючи судини серця і головного мозку, сприяє нормалізації венозного тиску, поліпшує функції судинних стінок, відновлює електролітний баланс системи згортання крові, має антиоксидантні властивості.
Екстракт пустирника містить комплекс біологічно активних речовин, що має виражені седативні, спазмолітичні, гіпотензивні та кардіотонічні властивості. Екстракт трави пустирника уповільнює серцевий ритм, підвищує силу серцевих скорочень, одночасно знижуючи потребу серцевого м’яза у кисні.

Рекомендації з вживання

Ротавіт Кардіо рекомендується в якості дієтичної добавки до раціону харчування як додаткове джерело жиро- та водорозчинних вітамінів, макро- та мікроелементів, флавоноїдів з метою загального зміцнення організму, профілактики захворювань серцево-судинної системи, гіпо- та авітамінозів. Комплекс біологічно активних речовин, що входять до складу Ротавіт Кардіо, сприяє нормалізації функціонального стану серцево-судинної системи, підвищенню витривалості та поліпшенню загального стану організму при підвищених фізичних та розумових навантаженнях, у період одужання після тривалих та/або виснажливих захворювань, а також у післяопераційний період.
Спосіб вживання та рекомендована добова кількість.
Вживати дорослим та дітям віком від 12 років і старше − по 1 пакетику порошку на добу під час прийому їжі. Перед вживанням 1 пакетик порошку слід повністю розчинити в 200 мл питної води кімнатної температури та випити відразу після приготування.
Курс споживання становить 20–40 діб.
Повторний курс рекомендовано через 1–3 місяці.
Перед застосуванням рекомендована консультація лікаря.
Застереження щодо застосування 
Не перевищувати рекомендовану добову дозу. Дієтичну добавку не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
Аспартам є джерелом фенілаланіну!
Дієтичну добавку не рекомендовано хворим на фенілкетонурію.

Протипоказання

індивідуальна чутливість до компонентів добавки.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С у оригінальній упаковці та недоступному для дітей місці.