Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

СИЛАРСИЛ (SILARSIL) (320640) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
СИЛАРСИЛ (SILARSIL)

СИЛАРСИЛ інструкція із застосування

Характеристика

дієтична добавка Силарсил містить біологічно активну речовину — силімарин, що входить до складу сухого екстракту плодів розторопші плямистої. Силімарин — суміш чотирьох ізомерів флавонолігнанів: силібініну, ізосилібініну, силідіаніну та силікристину.
Силімарин чинить гепатопротекторну та антитоксичну дії.
Здатність силімарину зв’язувати вільні радикали забезпечує його антиоксидантну активність. Таким чином, переривається патофізіологічний процес ПОЛ, що відповідає за руйнування клітинних мембран, чи запобігається йому. В ушкоджених гепатоцитах силімарин стимулює синтез білка та нормалізує метаболізм фосфоліпідів, унаслідок чого силімарин стабілізує клітинні мембрани та обмежує або запобігає втраті розчинних компонентів (зокрема трансаміназ) клітин печінки. Силімарин гальмує проникнення у клітини деяких гепатотоксичних речовин (отрути блідої поганки). Силімарин посилює синтез білків за рахунок специфічної стимуляції РНК-полімерази А, ферменту, що знаходиться в ядрі. Це зумовлює підвищене утворення рибосомних РНК, а отже, стимуляцію синтезу структурних та функціональних білків (ферментів). У результаті цього покращується відновна здатність і прискорюється регенерація клітин печінки.
Абсорбція — низька та повільна (період напівабсорбції — 2,2 год), метаболізується у печінці шляхом кон’югації, T½ — 6,3 год. Виводиться переважно з жовчю у формі глюкуронідів та сульфатів. Не кумулює в організмі. Відзначається кишково-печінкова циркуляція.

Рекомендації з вживання

у якості дієтичної добавки до раціону харчування як додаткове джерело флавоноїдів з метою поліпшення функціонального стану печінки при хронічних захворюваннях та інтоксикаціях (в тому числі алкогольній).
Спосіб вживання та рекомендована добова доза: дорослим та дітям віком від 12 років і старше вживати по 1 капсулі З рази на добу після прийому їжі, не розжовуючи, запиваючи невеликою кількістю питної води. Курс вживання — не менше 3 міс.
Перед вживанням рекомендована консультація лікаря.

Протипоказання

індивідуальна чутливість до компонентів.

Особливості застосування

не перевищувати рекомендовану добову дозу. Дієтичну добавку не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування. Вагітним та жінкам в період лактації призначають тільки після ретельної оцінки співвідношення користь/ризик, оскільки відсутні дані про негативний вплив силімарину на плід та немовля, а також про застосування в період вагітності та годування грудьми.

Умови зберігання

за температури не вище 30 °C в оригінальній упаковці.