Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Ротабіотик (Rotabiotic) (320635) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Діагнози
Ротабіотик (Rotabiotic)

Ротабіотик інструкція із застосування

Характеристика

Ротабіотик — комбінований синбіотик, до складу якого входять пробіотичні живі ліофілізовані лакто- та біфідобактерії (Lactobacillus buliaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidohacterium spp., а також Streptococcus thermophilus) та пребіотик інулін.
Ротабіотик оптимізує функції організму, регулює рівновагу та нормалізує склад кишкової мікрофлори, підтримує нормальний баланс вагінальної мікрофлори.
Лактобактерії, що входять до складу Ротабіотика, розщеплюють вуглеводи з утворенням молочної кислоти. Створене при цьому кисле середовище сприяє розвитку біфідобактерій, які становлять 85–95% кишкової мікрофлори організму людини. Культури Lactohacillus buliaricus та Streptococcus thermopllilus утворюють симбіоз, компенсуючи метаболізм один одного та стимулюючи взаємний ріст.
Інулін — рослинний полісахарид, полімер D-фруктози. Він збільшує всмоктування кальцію та магнію. сприяє нормалізації ліпідного та вуглеводного обміну, знижує концентрацію ХС та глюкози в крові. Інулін позитивно впливає на кишкову мікрофлору та стимулює ріст лакто- та біфідобактерій. Крім того, інулін чинить прокінетичну дію (стимулює перистальтику кишечнику).
Лактобактерії з огляду на їх здатність колонізувати кишечник вважаються природними конкурентами за місце в мікробіоценозі та за харчовий субстрат і внаслідок цього пасивно витісняють патогенні бактерії та відновлюють нормальний баланс мікрофлори. Лакто- та біфідобактерії підвищують неспецифічну резистентність організму, чинять імуномодулювальну дію.
Бактерії нормальної мікрофлори, що входять до складу Ротабіотика, активують пристінкове травлення, беруть участь у ферментативному розщепленні білків, жирів, вуглеводів, а також у процесах метаболізму жовчних кислот та ХС. Лакто- та біфідобактерії синтезують амінокислоти, пантотенову кислоту, вітаміни К та групи В, сприяють всмоктуванню заліза, кальцію, вітаміну D, також вони синтезують прозапальні цитокіни, запобігають розвитку харчової алергії та сприяють зменшенню вираженості дерматитів (у тому числі атопічного) й екземи.
Дисбактеріоз кишечнику — це фактор ризику розвитку тяжких алергічних уражень шкіри. Патофізіологічні процеси у травній системі призводять до утворення антигенних комплексів і аномальних продуктів розщеплення їжі, що містять мікробні компоненти. Внаслідок цього виникає харчова сенсибілізація організму, яка є провідним механізмом розвитку алергічних захворювань шкіри і слизових оболонок.
Під впливом різних факторів — гормонального дисбалансу; зниженого імунітету (на тлі інших захворювань); вагітності, що також змінює баланс гормонів; при прийомі деяких лікарських препаратів (антибіотики, гормональні препарати, контрацептиви та ін.); при недостатній або надмірній гігієні статевих органів, а також при неправильному застосуванні тампонів; при інфекціях сечовивідних шляхів та частій зміні статевих партнерів порушується баланс мікрофлори піхви. При вагінальному дисбіозі в урогенітальному тракті різко зростає концентрація кишкових мікроорганізмів. При цьому в кишковому та вагінальному вмісті знижується рівень корисних бактерій роду Lactobacillus та Bifidobacterium.
Лактобактерії, що входять до складу дієтичної добавки Ротабіотик, відновлюють природне кисле середовище піхви, запобігають закріпленню патогенних мікроорганізмів на поверхні слизової оболонки піхви та підвищують її захисні властивості.
Інулін, що входить до складу Ротабіотика, — пребіотик, оскільки є найкращим живильним середовищем для корисних лакто- та біфідобактерій в кишечнику.
Крім цього, користь інуліну полягає в його здатності знижувати рівень ХС та глюкози в крові, замінюючи її натуральною фруктозою. Тому особливу цінність полісахарид має для хворих на цукровий діабет 1-го та 2-го типу.
Завдяки поліпшенню обміну речовин та оздоровленню лімфоїдної тканини інулін зміцнює імунну систему, підвищує опірність організму до патогенних мікроорганізмів та вірусів.
Таким чином, завдяки комбінації лакто- і біфідобактерій та інуліну Ротабіотик виявляє підвищену ефективність у порівнянні з продуктами, що містять один вид бактерій.

Рекомендації з вживання

рекомендовано як дієтична добавка до раціону харчування як додаткове джерело пробіотичних лакто- та біфідобактерій, рослинних полісахаридів з метою регуляції діяльності мікрофлори ШКТ та поліпшення травлення. Комплекс про- та пребіотиків, що входять до складу, сприяє підвищенню імунітету та запобігає розвитку дисбактеріозу, гастроентериту, диспепсії, діареї (пов’язаних із прийомом антибіотиків, у тому числі при ерадикації Helicobacter pylori), госпітальної діареї, транзиторних дисфункцій кишечнику (діареї, запору, метеоризму, кольок), пов’язаних зі зміною раціону харчування, поїздками та іншими причинами); алергічних станів (алергічний риніт, БА, екзема, атопічний дерматит, діатез); підтримує нормальний баланс вагінальної мікрофлори в ситуаціях, пов’язаних із підвищеним ризиком його порушення, у тому числі після перенесених захворювань, під час та після лікування антибіотиками та іншими лікарськими засобами, при передпологовій підготовці вагітних групи ризику (з порушенням чистоти вагінального секрету).
Спосіб вживання та рекомендована добова доза
За рекомендацією лікаря:

  • дітям віком від 1 до 3 років — вживати по 1 капсулі 1–2 рази на добу;

  • дітям віком від 3 до 12 років — по 1 капсулі 1–3 рази на добу;
  • дітям віком від 12 років та старше і дорослим — по 1–2 капсули 1–3 рази на добу.

В акушерсько-гінекологічній практиці Ротабіотик вживають у звичайних дозах.
Для передпологової підготовки вагітних групи ризику вживають по 2 капсули 1 раз на добу протягом 5–8 днів.
Капсули вживати через 30 хв після прийому іжі, запивати питною водою.
Дітям віком 1–3 роки та особам, які не можуть проковтнути цілу капсулу, безпосередньо перед вживанням її необхідно розкрити, вміст висипати в ложку та змішати з невеликою кількістю питної води кімнатної температури. Отримана суміш зберіганню не підлягає.
Тривалість курсу споживання визначає лікар індивідуально.
Зазвичай курс споживання становить 3–4 тиж. При дисбактеріозі, що виник внаслідок застосування антибіотиків, сульфаніламідних препаратів та інших причин, після закінчення курсу споживання за відсутності повної нормалізації мікрофлори через 10–14 днів призначають підтримувальні дози Ротабіотика (половина рекомендованої добової дози) протягом 1–1,5 міс.
При станах, перебіг яких супроводжується рецидивами, доцільні повторні курси вживання, але не раніше ніж через 1 міс.

Протипоказання

індивідуальна чутливість до компонентів добавки.

Особливості застосування

перед вживанням дієтичної добавки та при одночасному застосуванні будь-яких лікарських засобів рекомендована консультація лікаря.
Увага! Для розчинення вмісту капсули слід використовувати питну воду гарантованої безпеки та якості. Неприпустиме використання питної води з колодязів та каптажних джерел.
Капсули Ротабіотик не слід вживати з алкоголем або гарячими напоями.
Для максимальної ефективності інтервал між вживанням дієтичної добавки та прийомом антибіотиків має становити не менше З год.
Застереження щодо вживання
Не перевищувати рекомендовану добову дозу. Дієтичну добавку не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
Необхідність вживання в період вагітності та годування грудьми визначається лікарем індивідуально.
Не є лікарським засобом.

Умови зберігання

при температурі не вище 18 °С в оригінальній упаковці та недоступному для дітей місці.