Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Йодофол (Yodofol) (320370) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Діагнози
Йодофол (Yodofol)

Йодофол інструкція із застосування

Характеристика

фолієва кислота (вітамін В9) відіграє важливу роль в синтезі нуклеїнових кислот і трансформації незамінних амінокислот. При застосуванні фолієвої кислоти перед зачаттям і на початку вагітності ризик розвитку дефектів нервової трубки у новонароджених знижується.
Потреба у солях фолієвої кислоти особливо зростає під час вагітності через ембріогенез та швидкий ріст плода.
У випадку дефіциту солей фолієвої кислоти зменшується синтез ДНК, необхідної при клітинному поділу, а також синтез деяких протеїнів та ліпідів. На ранніх термінах вагітності це порушення може викликати появу дефектів нервової трубки у новонародженого. Низькі рівні солей фолієвої кислоти у крові були виявлені у жінок, які народили дітей з дефектом нервової трубки.
Йод (у формі калію йодиду) сприяє нормальному функціонуванню щитоподібної залози, входить до складу її гормонів (тироксину, трийодтироніну). Запобігає розвитку ендемічного зоба, кретинізму. При надходженні йодидів у клітини епітелію фолікула щитоподібної залози під впливом ферменту йодидпероксидази відбувається окиснення йоду з утворенням елементарного йоду, який включається у молекулу тирозину. При цьому одна частина радикалів тирозину у тиреоглобуліні йодується. Йодовані радикали тирозину конденсуються у тиротрони, основними з яких виявляються тироксин (T4) та трийодтиронін (T3). Утворений комплекс тироніну та тиреоглобуліну виділяється як депонована форма гормону щитоподібної залози у колоїд фолікула та зберігається у такому стані протягом кількох днів або тижнів. При дефіциті йоду цей процес порушується. Калію йодид компенсує його дефіцит, сприяє відновленню порушеного синтезу тиреоїдних гормонів. Важливими властивостями калію йодиду є його здатність запобігати накопиченню радіоактивного йоду у щитоподібній залозі та забезпечувати її захист від дії радіації.

Рекомендації з вживання

в якості дієтичної добавки до раціону харчування з метою профілактики дефіциту фолієвої кислоти та йоду, особливо для жінок, які планують вагітність, в період вагітності та годування грудьми, а також для збагачення раціону населення, що проживає в регіонах з недостатньою кількістю йоду в навколишньому середовищі.
Дорослим та дітям віком від 12 років і старше — по 1 таблетці на добу під час або після прийому їжі. Перед вживанням рекомендується консультація лікаря.

Протипоказання

індивідуальна чутливість до компонентів.

Особливості застосування

при плануванні вагітності дієтичну добавку слід ввести до раціону харчування після припинення використання контрацептивів та, бажано, не пізніше ніж за 4 тиж до початку вагітності. Перед початком вживання та при одночасному застосуванні з будь-якими лікарськими засобами обов’язкова консультація лікаря.
Не є лікарським засобом.
Застереження щодо вживання
Не перевищувати рекомендовану добову дозу.
Дієтичну добавку не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С в оригінальній упаковці та недоступному для дітей місці.