Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Гастритол "Др. Кляйн" (Gastritol® "Dr. Klein") (274222) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Гастритол "Др. Кляйн" (Gastritol<sup>&reg;</sup> "Dr. Klein")

Гастритол "Др. Кляйн" інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

лікарський засіб містить активні речовини, що діють як місцево у ШКТ, так і чинять центральну дію на секреторну і моторну функції шлунка.
Potentilla anserina (перстач гусячий) чинить спазмолітичну дію на м’язи ШКТ.
Liquiritiae radix (корінь солодки) містить гліциризинову кислоту, що має виражену протизапальну дію і стимулює утворення грануляційної тканини, а також знижує тонус і моторику ШКТ (спазмолітичний ефект). Збільшується васкуляризація слизової оболонки шлунка.
Matricariae (ромашка лікарська) чинить протизапальну, антиалергічну та регенеруючу дію. Хамазулен швидко і глибоко проникає у слизову оболонку. Активація гіпофізо-адреналової системи призводить до посиленого вивільнення кортикотропіну і кортизону. Протизапальну та антиалергічну дію чинять також β-фарнезен і α-бісаболол.
Cnicus benedictus (кардобенедикт) містить гіркий глікозид кніцин, який, як і гіркі речовини, які містяться в Angelica officinalis (дягелі), поліпшує кровопостачання органів ШКТ, прискорюючи тим самим загоєння виразок та уражень слизової оболонки шлунка.
Гірка речовина Artemisia absinthium (полину гіркого) підвищує тонус каскадного шлунка й зменшує вираженість симптомів гастрокардіального синдрому.
Hypericum perforatum (звіробій продірявлений) впливає на найважливіший ульцерогенний фактор, тобто на психовегетативні розлади. Hypericum perforatum виявляє холіноблокувальний ефект, а також зменшує секрецію шлункового соку.

Показання Гастритол "Др. Кляйн"

функціональна диспепсія, метеоризм, гастрити, зокрема хронічний гіперацидний гастрит, а також у складі комплексного лікування виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки.

Застосування Гастритол "Др. Кляйн"

дітям віком 7–12 років приймати по 1 краплі на рік життя, розчинених у невеликій кількості рідини, 3 рази на добу під час їди;
дорослим та дітям віком з 12 років приймати по 20–30 крапель, розчинених невеликою кількістю рідини, 3 рази на добу під час їди.
При тяжких і гострих станах дорослим приймати по 15–25 крапель кожні 30 хв — 1 год.
Тривалість лікування — 3–4 тиж. У разі необхідності курс лікування можна повторити через 2 міс.
Перед застосуванням лікарський засіб необхідно збовтати!
Діти. Через відсутність достатнього досвіду застосування у дітей віком до 7 років лікарський засіб не слід застосовувати у пацієнтів цієї категорії.

Протипоказання

наявність в анамнезі кровотеч із органів малого таза, анемія, епілепсія, гіпертонічна хвороба (III стадія), жовчнокам’яна хвороба, період вагітності або годування груддю.
Гіперчутливість до будь-якого з інгредієнтів лікарського засобу, алергічні реакції на рослини родини Asteraceae.

Побічна дія

дуже рідко у пацієнтів з високою світлочутливістю шкіри можуть виникнути шкірні реакції на зразок сонячного опіку, що розвиваються під дією інтенсивного сонячного випромінювання.
Можливі алергічні реакції, включаючи набряк, почервоніння шкіри, висип, свербіж, можливі реакції з боку ШКТ, включаючи нудоту, блювання, біль у шлунку, порушення водно-електролітного балансу.
При появі будь-яких побічних реакцій слід припинити прийом препарату і звернутися до лікаря.

Особливості застосування

препарат містить 40% (об./об.) етанолу.
1 крапля препарату містить 0,016 г етанолу.
Слід бути обережними при застосуванні у пацієнтів із захворюваннями печінки, ураженням ЦНС, хворих на алкоголізм, оскільки кожна доза лікарського засобу може становити ризик для здоров’я цих пацієнтів.
Через наявність у лікарському засобі екстрактів коренів дягелю та трави звіробою продірявленого рекомендовано уникати довготривалого перебування на сонці.
Утворення пластівців або помутніння, що спостерігається в рідких формах препаратів, приготованих на рослинній основі, не викликає негативних ефектів і не знижує ефективності лікарського засобу.
Застосування у період вагітності або годування груддю. Через відсутність достатнього досвіду застосування лікарський засіб протипоказано приймати в період вагітності або годування груддю.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами. Застосування лікарського засобу в діапазоні терапевтичних доз не впливає на керування транспортними засобами та роботу з іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

лікарські засоби, що містять звіробій, не рекомендовано застосовувати пацієнтам, які приймають антибіотики, противірусні препарати, сульфаніламіди, антигіпертензивні лікарські засоби (блокатори кальцієвих каналів), гіпохолестеринемічні засоби, антикоагулянти кумаринового ряду, циклоспорин, пероральні контрацептиви, дигоксин, антидепресанти.
Прийом препарату, що містить полин гіркий, може вплинути на дію інших лікарських засобів, які діють через рецептори ГАМК (гама-аміномасляної кислоти), тому рекомендовано уникати одночасного прийому з такими препаратами, як бензодіазепін та його похідні.

Передозування

відчуття гіркоти у роті, неприємні відчуття у ділянці печінки.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С у недоступному для дітей місці. Зберігати в недоступному для дітей місці.