Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Веноплант (Venoplant®) (273567) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Веноплант (Venoplant<sup>&reg;</sup>)
Форма випуску
Таблетки з відстроченим вивільненням
Кількість штук в упаковці
20 шт.
Виробник
Сертифікат
UA/8371/01/01 від 26.11.2018
Міжнародна назва

Веноплант інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

есцин, основний активний складник екстракту насіння кінського каштана, чинить антиексудативну та судинозміцнювальну дію.
Фармакодинаміка. Екстракт з насіння кінського каштана знижує активність лізосомних ензимів, яка підвищується при хронічних захворюваннях вен, у результаті чого пригнічується деградація глікокаліксу (мукополісахаридів) на поверхні стінок капілярів. Завдяки зниженню проникності судин запобігає фільтрації низькомолекулярних білків, електролітів і води у внутрішньоклітинний простір.
Лікарський засіб усуває симптоми хронічної венозної недостатності (втома, відчуття тяжкості й напруження, свербіж, біль і набряки ніг).
Фармакокінетика. Дані відсутні.

Показання Веноплант

хронічна венозна недостатність:
набряки;
нічні судоми литкових мʼязів;
свербіж, а також біль та відчуття тяжкості у ногах;
варикозне розширення вен.

Застосування Веноплант

дорослим приймати по 1 таблетці з відстроченим вивільненням двічі на добу, вранці та ввечері, до їди, не розжовуючи, з невеликою кількістю води.
Тривалість лікування визначає лікар індивідуально залежно від тяжкості захворювання і клінічної ефективності препарату. Середня тривалість лікування — 2–3 міс.

Протипоказання

підвищена чутливість до активного компонента або будь-якої з допоміжних речовин. Ниркова недостатність.

Побічна дія

з боку нервової системи: головний біль, запаморочення.
З боку шкіри, підшкірних тканин/імунної системи: реакції підвищеної чутливості, зокрема висипання, свербіж, відчуття жару, ангіоневротичний набряк.
З боку серцево-судинної системи: тахікардія, прискорене серцебиття, артеріальна гіпотензія.
З боку травного тракту: диспептичні явища, біль в епігастральній ділянці, нудота, діарея, блювання.
При виникненні інших побічних реакцій потрібно проконсультуватися з лікарем.

Особливості застосування

у разі, якщо в одній нозі виникають незвичні симптоми у вигляді набряку, зміни кольору шкіри, відчуття напруженості або жару, а також біль, слід негайно звернутися до лікаря, тому що ці симптоми можуть свідчити про серйозні ускладнення (тромбоз вен ніг, тобто закупорення вен ніг кров’яним згустком). Слід обов’язково застосувати інші неінвазивні методи лікування, що призначені лікарем, такі як накладання компресів на ноги, носіння підтримувальних еластичних панчіх або обливання холодною водою.
При запаленні шкіри, тромбофлебіті, підшкірному ущільненні, сильному болю, виразках, раптовому набряку однієї або обох ніг; серцевій або нирковій недостатності слід проконсультуватися з лікарем.
У разі виникнення диспептичних явищ рекомендується перехід на застосування лікарського засобу під час їди.
При застосуванні лікарського засобу слід контролювати функцію нирок.
Застосування у період вагітності або годування груддю. Препарат не рекомендується застосовувати у період вагітності або годування груддю через недостатність даних щодо безпеки його застосування у цієї категорії пацієнтів.
Діти. Препарат не застосовують у дітей.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами. Невідома.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

лікарський засіб може посилити дію антитромботичних засобів. Антибіотики цефалоспоринового ряду підвищують концентрацію вільного есцину у крові та ризик розвитку побічних ефектів. Слід уникати одночасного застосування препарату з аміноглікозидними антибіотиками у звʼязку з посиленням токсичної дії аміноглікозидів на нирки.

Передозування

можливе збільшення вираженості побічних проявів. При передозуванні препарату можливі артеріальна гіпотензія, нефротоксичні реакції, тромбоз. Симптоми отруєння, що спостерігаються після прийому плодів кінського каштана: відчуття стурбованості, сильна діарея, що супроводжується блюванням; мідріаз, сонливість, марення, можливий летальний наслідок у результаті дихального паралічу через 24–48 год.
Лікування: у разі, якщо відсутнє блювання і була застосована велика кількість лікарського засобу, рекомендується промивання шлунка (наприклад 0,02% р-ном перманганату калію) і застосування активованого вугілля; симптоматичне лікування.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С у недоступному для дітей місці.