Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Репарил®-гель Н (Reparil-gel N) (272321) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Репарил<sup>&reg;</sup>-гель Н (Reparil-gel N)
Ціна в місті Київ
від 145,82 до  229,50 грн
Без рецепта
Інструкція із застосування Репарил®-гель Н гель туба 40 г, №1
Форма випуску
Гель
Вага
40 г
Виробник
Меда Фарма
Сертифікат
UA/7224/01/01 від 06.03.2018

Репарил -гель Н інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Саліцилати належать до групи НПЗП/анальгетиків, які довели свою ефективність у рамках стандартних експериментальних моделей запальних процесів у тварин. Їхня ефективність зумовлена інгібуванням синтезу простагландинів. У клінічній практиці саліцилати чинять знеболювальну дію при больовому синдромі запального походження. Крім того, саліцилати оборотно інгібують АДФ-залежну агрегацію тромбоцитів, індуковану колагеном.
Есцин становить суміш приблизно 30 сапонінів. Сапоніни мають протизапальні властивості. Навіть у малих кількостях сапоніни демонструють гемолітичні властивості.
Фармакокінетика. Після зовнішнього застосування саліцилати/есцин, ймовірно, абсорбуються у шкірі та підшкірно-жировій клітковині й повільно вивільняються звідти в системний кровотік. Швидкість шкірної абсорбції (біодоступність) саліцилату, встановлена в ході досліджень, становить приблизно 15%.
Спостережувана терапевтична ефективність, перш за все, пояснюється наявністю терапевтично значимої концентрації лікарського засобу в тканинах під ділянкою застосування. Проникнення до місця дії може варіюватися залежно від ступеня і характеру ураження, а також від місця застосування та дії.

Показання Репарил -гель Н

для місцевого короткострокового симптоматичного лікування в разі помірного болю при гострих травмах внаслідок тупого удару (наприклад забиті місця, розтягнення зв’язок).

Застосування Репарил -гель Н

тільки для зовнішнього застосування! Не ковтати!
Репарил-гель Н слід застосовувати 3 рази на добу. Залежно від розміру ураженої ділянки, яка підлягає лікуванню, нанести невелику кількість гелю (приблизно розміром з вишню чи волоський горіх), що еквівалентно приблизно 2,5‒6,0 г препарату (81‒195 мг саліцилату).
Максимальна добова доза становить 20 г гелю, що еквівалентно приблизно 650 мг саліцилату.
Тонкий шар гелю слід наносити на уражені ділянки тіла, рівномірно розподіляючи по всій ділянці.
Перед накладанням повʼязки препарат повинен висохнути на шкірі протягом декількох хвилин. Не рекомендується застосування оклюзійної повʼязки.
Тривалість лікування визначає лікар. Зазвичай застосування протягом 1‒2 днів є достатнім. Якщо симптоми зберігаються більше 2 днів або спостерігається погіршення стану здоров’я, необхідно проконсультуватися з лікарем.
Діти. Препарат не слід призначати дітям віком до 12 років, оскільки немає достатнього досвіду застосування цією категорією пацієнтів.

Протипоказання

гіперчутливість до саліцилатів, есцину чи до інших компонентів лікарського засобу, а також до інших знеболювальних і протиревматичних лікарських засобів (нестероїдні протиревматичні лікарські засоби).
Не можна наносити Репарил-гель Н на відкриті рани, слизову оболонку, при запаленні чи інфекційних захворюваннях шкіри, при екземі, а також на ділянки шкіри, які піддавалися променевій терапії.

Побічна дія

критерії оцінки частоти розвитку побічних реакцій на лікарський засіб:

Дуже часто≥1/10
Часто≥1/100 – <1/10
Нечасто≥1/1 000 – <1/100
Рідко:≥1/10 000 – <1/1 000
Дуже рідко<1/10 000
Невідомо:частоту випадків оцінити неможливо

З боку шкіри та підшкірної тканини:
Дуже рідко: зневоднення шкіри, екзема, включаючи утворення пустул або рубців, еритема, дерматит (включаючи контактний дерматит), свербіж, кропив’янка, утворення кірки.
При застосуванні препарату Репарил-гель Н на великих ділянках шкіри виникнення системних побічних реакцій, що впливають на систему конкретного органу (наприклад печінки, нирок або ШКТ) або навіть усього організму (наприклад реакції гіперчутливості, БА), як і при системному застосуванні лікарських засобів, що містять саліцилати, не може бути виключено.

Особливості застосування

застосовувати з обережністю пацієнтам, які мають в анамнезі такі захворювання, як астма, сінна лихоманка, набряк слизової оболонки носа (так звані носові аденоїди), хронічні обструктивні захворювання дихальних шляхів або хронічні інфекції дихальних шляхів (особливо в поєднанні з симптомами сінної лихоманки), а також пацієнтам із підвищеною чутливістю до НПЗП (так звана аспіринова астма), з наявністю в анамнезі набряку Квінке чи кропивниці. Ці пацієнти можуть застосовувати Репарил-гель Н тільки за рекомендацією та під наглядом лікаря. Це також стосується пацієнтів, що мають гіперчутливість до інших компонентів препарату, тобто з наявними шкірними реакціями, свербежем або кропив’янкою.
При гострих станах, що супроводжуються вираженим почервонінням, припухлістю чи гіпертермією суглобів, або при погіршенні стану необхідно проконсультуватися з лікарем.
Не допускається контакт препарату Репарил-гель Н з очима.
Слід взяти до уваги, що діти не повинні торкатися руками ділянок шкіри, на які було нанесено препарат.
Застосування пацієнтами літнього віку. Немає необхідності коригувати дозування. З огляду на потенційний профіль побічних ефектів, слід приділяти особливу увагу стану пацієнтів літнього віку.
Застосування пацієнтами з нирковою недостатністю. Немає необхідності у зниженні дози для пацієнтів із порушеною функцією нирок.
Застосування пацієнтами з печінковою недостатністю. Немає необхідності у зниженні дози для пацієнтів із порушенням функції печінки.
Застосування у період вагітності чи годування грудьми.
Немає доступних даних щодо застосування препарату Репарил-гель Н у період вагітності. Не проводились експериментальні дослідження належного рівня на тваринах з вивчення репродуктивної токсичності складових лікарського засобу Репарил-гель Н. Тому не рекомендується застосування препарату Репарил-гель Н у період вагітності, зокрема слід уникати нанесення на великі ділянки шкіри.
Невідомо, чи потрапляють складові лікарського засобу Репарил-гель Н у грудне молоко. Даних експериментальних досліджень на тваринах щодо потрапляння складових препарату в грудне молоко немає. Тому застосування препарату Репарил-гель Н у період годування грудьми не рекомендується, зокрема слід уникати нанесення на ділянки молочних залоз.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами чи роботі з іншими механізмами. Репарил-гель Н не виявляє або виявляє незначний вплив на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами чи роботі з іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

не повідомлялося про будь-яку взаємодію препарату Репарил-гель Н з іншими лікарськими засобами при належному застосуванні.
Тим не менше, лікар має бути поінформований про поєднане та/чи нещодавнє застосування лікарських засобів.

Передозування

якщо рекомендована доза для нашкірного застосування перевищена, потрібно витерти гель і шкіру промити водою. Слід оповістити лікаря, якщо препарат Репарил-гель Н застосовується в надмірній кількості або випадково потрапив всередину організму.
Специфічного антидоту немає.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С. Не заморожувати.