Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Фарингосепт (Faringosept) (271537) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Фарингосепт (Faringosept)
Форма випуску
Льодяники пресовані
Дозування
10 мг
Кількість штук в упаковці
20 шт.
Виробник
Сертифікат
UA/6511/01/01 від 12.06.2017
Міжнародна назва

Фарингосепт інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Амбазон є місцевим антисептиком, який має високу активність щодо патогенних мікроорганізмів, що найчастіше спричиняють інфекції ротової порожнини та верхніх дихальних шляхів: стрептококів, пневмококів, а також має помірну протистафілококову активність. Не впливає на кишкову мікрофлору, отже, не спричиняє дисбіозу травного тракту.
Крім того, застосування льодяників пресованих збільшує слиновиділення та виділення природних бактерицидних речовин організму (таких як лізоцим) і разом з цим зволожує слизову оболонку, зменшує подразнення.

Показання Фарингосепт

симптоматичне лікування інфекцій слизової оболонки порожнини рота та носоглотки: гінгівіт, стоматит, тонзиліт, ангіна, фарингіт. Профілактика інфекційних ускладнень після тонзилектомії та екстракції зубів.

Застосування Фарингосепт

рекомендована доза препарату для дорослих та дітей віком від 7 років становить 3–5 льодяників (30–50 мг амбазону) на добу протягом щонайменше 3–4 днів. Льодяники не слід ковтати — їх слід повільно розчинити слиною у порожнині рота. Препарат зазвичай застосовують одразу після їди (через 15–30 хв), після чого протягом 2–3 год не слід приймати їжу і пити.
Рекомендована доза дітям віком 3–7 років — по 1 льодянику 3 рази на добу (30 мг амбазону на добу) протягом 3–4 днів.
Підвищення рекомендованої дози не спричиняє покращення терапевтичного ефекту.
Діти. Не застосовувати у дітей віком до 3 років.

Протипоказання

підвищена чутливість до будь-якого компонента препарату.

Побічна дія

можливі реакції гіперчутливості, у тому числі набряк Квінке, кропив’янка, свербіж, гіперемія шкіри обличчя, висипання.

Особливості застосування

оскільки льодяники Фарингосепт містять цукрозу та лактозу, пацієнтам з рідкісними спадковими формами непереносимості фруктози або галактози, синдромом мальабсорбції глюкози-галактози, недостатністю сахарази-ізомальтази або дефіцитом лактази Лаппа слід уникати застосування препарату. Хворим на цукровий діабет слід враховувати те, що льодяники містять цукрозу.
Застосування у період вагітності або годування груддю. Немає контрольованих клінічних досліджень щодо застосування амбазону в період вагітності або годування груддю. Однак не надходило жодних даних про побічні реакції або шкідливий вплив на плід при застосуванні амбазону в період вагітності. Невідомо, чи проникає амбазон у грудне молоко.
Льодяники Фарингосепт можна призначати у період вагітності або годування груддю тільки в тому випадку, якщо, на думку лікаря, терапевтичний ефект для матері перевищує потенційний ризик для плода.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Препарат не впливає на здатність керувати транспортними засобами або працювати зі складними механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

на цей час не повідомлялося про взаємодію препарату з будь-якими іншими лікарськими засобами.

Передозування

досі не було зафіксовано випадків передозування препарату. Специфічного антидоту не існує. При застосуванні дуже великої кількості льодяників Фарингосепт рекомендується викликати блювання та/або промити шлунок.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С.