Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Стрепсілс® Оригінальний (Strepsils® Original) (269756) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Стрепсілс<sup>&reg;</sup> Оригінальний (Strepsils<sup>&reg;</sup> Original)
Форма випуску
Льодяники
Кількість штук в упаковці
24 шт.
Сертифікат
UA/6479/01/01 від 14.07.2017

Стрепсілс Оригінальний інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Препарат має антисептичні властивості. Активний щодо широкого спектра грампозитивних і грамнегативних мікроорганізмів; чинить протигрибкову дію. Ефективність препарату зумовлена наявністю двох антибактеріальних компонентів широкого спектра дії, що полегшують біль у горлі та зменшують прояви запалення. Амілметакрезол руйнує структуру білків бактерій, що забезпечує бактерицидну дію. 2,4-дихлорбензиловий спирт чинить бактеріостатичну дію за рахунок зневоднення бактеріальної клітини.
Стрепсілс® Оригінальний містить олію анісу зірчастого та олію м’яти перцевої, що полегшують біль у горлі.
Фармакокінетика. У зв’язку з незначною абсорбцією препарат належить до засобів для місцевого застосування. Враховуючи це, фармакокінетичні показники не визначалися.

Показання Стрепсілс Оригінальний

симптоматичне лікування інфекційно-запальних захворювань порожнини рота і глотки.

Застосування Стрепсілс Оригінальний

для оромукозного застосування.
Застосовувати найнижчу ефективну дозу, необхідну для полегшення симптомів, протягом найкоротшого періоду.
Рекомендується дорослим і дітям віком від 6 років по 1 льодянику кожні 2–3 год. Льодяник необхідно повільно розсмоктувати до його повного розчинення. Не застосовувати більше 12 льодяників протягом 24 год. Якщо вираженість симптомів не зменшується або збільшується протягом 3 днів, слід звернутися до лікаря.
Не потрібно коригувати дозу пацієнтам літнього віку.
Діти. Враховуючи лікарську форму, лікарський засіб протипоказаний дітям віком до 6 років.

Протипоказання

підвищена чутливість до будь-якого компонента препарату.

Побічна дія

такі побічні реакції виявлені при короткочасному застосуванні 2,4-дихлорбензилового спирту і амілметакрезолу в безрецептурних дозах. При лікуванні хронічних захворювань і тривалому застосуванні можуть виникнути інші побічні реакції.
Побічні реакції класифіковані за системами органів і частотою. Частота визначається наступним чином: дуже часто (≥1/10); часто (≥1/100 і <1/10); нечасто (≥1/1000 і <1/100); рідко (≥1/10 000 та <1/1000); дуже рідко (<1/10 000); невідомо (неможливо оцінити за наявними даними). У кожній групі частоти побічні реакції наводяться в порядку зниження ступеня серйозності.
З боку імунної системи: нечасто — реакції гіперчутливості, в тому числі висип, кропив’янка та ангіоневротичний набряк, який може включати набряк обличчя, шиї, горла або язика, що може вплинути на дихання.
З боку дихальних шляхів і органів середостіння: нечасто — фарингеальний набряк (набряк горла).
З боку ШКТ: нечасто — відчуття дискомфорту в порожнині рота (печіння в роті), подразнення горла (печіння в горлі), парестезії ротової порожнини (пощипування в роті), набряк порожнини рота; рідко — глосодинія (болючість язика); дуже рідко — диспепсія, нудота, стоматит; невідомо — біль у животі.
З боку шкіри і підшкірної клітковини: невідомо — висип на шкірі, свербіж, еритема.

Особливості застосування

не слід перевищувати зазначену максимальну дозу.
Якщо симптоми тривають протягом 3 днів, необхідно звернутися до лікаря для додаткової корекції схеми лікування.
Хворим зі спадковими рідкісними захворюваннями, що супроводжуються непереносимістю фруктози, при глюкозо-галактозній мальабсорбції або цукрозно-ізомальтозній недостатності не слід застосовувати цей препарат. Хворі на цукровий діабет мають враховувати, що 1 льодяник містить близько 2,6 г цукру.
Застосування у період вагітності або годування грудьми
Вагітність. Безпека при застосуванні препарату в період вагітності або годування грудьми не встановлена повною мірою, але виникнення ризику в ці періоди не очікується. Проте, як і у випадку з усіма лікарськими засобами, слід дотримуватися обережності в період вагітності або годування грудьми.
Годування грудьми. Невідомо, чи проникають 2,4-дихлорбензиловий спирт, амілметакрезол або метаболіти у грудне молоко. Не можна виключати ризику для новонароджених/немовлят.
Дані щодо впливу на фертильність відсутні.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Вплив на здатність керувати транспортними засобами або працювати з іншими механізмами відсутній або є несуттєвим.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

досліджень взаємодії не проводили.

Передозування

у малоймовірному випадку передозування серйозні побічні ефекти не очікуються. Може відчуватися деякий дискомфорт з боку ШКТ. Лікування симптоматичне.

Умови зберігання

при температурі до 25 °C. Зберігати в недоступному для дітей місці.