Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Мастодинон® таблетки (Mastodynon® tablets) (271226) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Мастодинон<sup>&reg;</sup> таблетки (Mastodynon<sup>&reg;</sup> tablets)
Форма випуску
Таблетки
Кількість штук в упаковці
60 шт.
Виробник
Сертифікат
UA/6239/02/01 від 13.07.2018

Мастодинон таблетки інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Лікарський засіб для застосування в гінекологічній практиці.
Під впливом компонентів препарату знижується концентрація пролактину в крові й проявляється нормалізуюча дія на баланс статевих гормонів.
Фармакокінетика. Дані відсутні.

Показання Мастодинон таблетки

у комплексному лікуванні передменструального синдрому: психічна лабільність, головний біль або мігрень, набряки, запори, мастодинія (нагрубання і болючість молочних залоз) перед початком менструації; порушення менструального циклу та фіброзно-кістозна мастопатія.

Застосування Мастодинон таблетки

якщо не призначено інакше, препарат приймати по 1 таблетці двічі на добу (вранці й ввечері) з невеликою кількістю води (наприклад склянкою води).
Якщо симптоми не зникають або посилюються під час застосування лікарського засобу, слід звернутися за консультацією до лікаря.
Діти. Немає даних про застосування цього препарату дітям. Дітям та підліткам віком до 18 років не слід застосовувати таблетки Мастодинон®.

Протипоказання

індивідуальна підвищена чутливість до компонентів засобу, включаючи допоміжні речовини. Препарат не слід приймати хворим зі спадковою непереносимістю галактози, дефіцитом лактази Лаппа або з порушенням всмоктування глюкози-галактози.

Побічна дія

були повідомлення про тяжкі алергічні реакції з набряком обличчя, задишкою та утрудненням ковтання. Можливі алергічні реакції, включаючи шкірний висип, свербіж, кропив’янку, головний біль та запаморочення, скарги з боку шлунково-кишкового тракту (такі як нудота, біль у животі), акне, а також порушення менструального циклу.
Застосування гомеопатичних лікарських засобів може призвести до тимчасового посилення наявних симптомів (початкове загострення).
При перших ознаках будь-яких побічних реакцій слід припинити застосування препарату і звернутися до лікаря.

Особливості застосування

пацієнтам, які мають або мали естрогензалежні пухлини, слід проконсультуватися з лікарем перед застосуванням лікарського засобу Мастодинон®, таблетки.
Застосування таблеток Мастодинон® пацієнтами, які застосовують агоністи дофаміну, антагоністи дофаміну, естрогени та антиестрогени, можливо тільки після консультації з лікарем (див. ВЗАЄМОДІЯ З ІНШИМИ ЛІКАРСЬКИМИ ЗАСОБАМИ).
У разі збільшення вираженості симптомів під час лікування необхідно звернутися до лікаря.
Пацієнтам з розладами гіпофіза в анамнезі слід звернутися до лікаря перед застосуванням препаратів, що містять прутняк звичайний.
У разі наявності пролактин-секретуючих пухлин гіпофіза застосування плодів прутняка звичайного може маскувати симптоми пухлини.
Лікарський засіб Мастодинон®, таблетки, не слід застосовувати до початку регулярних менструацій у період статевого розвитку.
Примітка для хворих на цукровий діабет. 1 таблетка препарату Мастодинон® містить у середньому 0,020 хлібної одиниці. Лікарський засіб не містить глютену.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Терапевтичних показань для застосування під час вагітності немає, тому не слід застосовувати лікарський засіб у цей період.
Дані репродуктивних досліджень вказують на те, що прутняк звичайний (Agnus castus) впливає на лактацію. Застосування під час годування грудьми не рекомендується.
Прутняк звичайний (Agnus castus) може впливати на фертильність, регулюючи менструальний цикл.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботу з іншими механізмами. Відомостей про безпосередній вплив препарату на керування транспортними засобами або іншими механізмами немає. У разі виникнення запаморочення слід утриматися від керування транспортними засобами або іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

не виключена взаємодія з агоністами дофаміну, антагоністами дофаміну, естрогенами та антиестрогенами через можливі дофамінергічні та естрогенні ефекти прутняка звичайного.
Загальні зауваження. Узагалі на ефективність гомеопатичних препаратів можуть негативно впливати нездоровий спосіб життя, споживання збуджуючих засобів і стимуляторів (наприклад, кофе).
У разі прийому інших препаратів слід звернутися за консультацією до лікаря.

Передозування

при застосуванні великих доз препарату, які значно перевищують рекомендовані, можливі шлунково-кишкові розлади або проносний ефект у хворих із непереносимістю лактози.
Лікування: симптоматична терапія.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці у недоступному для дітей місці. Не потрібні будь-які спеціальні температурні умови зберігання.