Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Садіфіт (Sadifit) (271100) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Садіфіт (Sadifit)

Садіфіт інструкція із застосування

Лікарська форма

Збір.

Суміш неоднорідних шматочків зеленого, темно-зеленого, сірувато-зеленого, буровато-зеленого, жовтувато-білого, світло-бурого чи буро-коричневого кольору.

Фармакотерапевтична група

Антидіабетичні засоби. Код АТС А10 Х.

Біологічно активні речовини збору чинять гіпоглікемічну дію при цукровому діабеті II типу легкої та середньої тяжкості, що дає можливість у ряді випадків знизити добові дози пероральних антидіабетичних засобів; регулюють функцію травного тракту, стимулюють активність підшлункової залози, нормалізують обмінні процеси, знижують рівень холестерину у крові, виявляють протизапальні, жовчогінні та сечогінні властивості.

Протипоказання

Гіперчутливість до біологічно активних речовин препарату. Бронхіальна астма, загострення хронічного панкреатиту.

Спосіб застосування та дози

1 столову ложку збору помістити в емальований посуд, залити 300 мл (1,5 склянки) гарячої кип'яченої води, закрити кришкою і настоювати на киплячій водяній бані 15 хв. Охолодити при кімнатній температурі протягом 45 хв, процідити, залишок віджати до процідженого настою. Об'єм настою довести кип'яченою водою до 300 мл. Застосовувати у теплому вигляді 3 рази на добу за 30 хв до їди протягом 20–30 днів: дорослим та дітям старше 14 років — по 1/2 склянки, дітям віком 10–14 років — по 1/3–1/4 склянки, 7–10 років — по 2 столові ложки. Перед застосуванням настій збовтати.

2 фільтр-пакети помістити у скляний або емальований посуд, залити 300 мл (1,5 склянки) окропу, закрити і настоювати не менше 1 години. Настоювати рекомендується у термосі. Застосовувати у теплому вигляді 3 рази на добу за 30 хв до їди протягом 20–30 днів: дорослим та дітям від 14 років — по 1/2 склянки, дітям 10–14 років — по 1/3–1/4 склянки, 7–10 років — по 2 столові ложки.

Через 7–10 діб курс лікування рекомендується повторити (після консультації з лікарем).

Передозування

Недотримання рекомендованих доз може призвести до болю у ділянці серця через вміст м'яти перцевої.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Невідома.

Термін придатності

2 роки.

Не застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці у недоступному для дітей місці при температурі не вище 30 ºС. Приготований настій — при температурі 8–15 ºС не більше 2 діб.

Упаковка

По 75 г у пачках з внутрішнім пакетом, по 3 г у фільтр-пакеті № 20 у пачці або у пачці з внутрішнім пакетом, по 3 г у фільтр-пакеті в індивідуальному пакетику № 20 у пачці.

Категорія відпуску

Без рецепта.