Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Меновазан® (Menovasan) (270790) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Меновазан<sup>&reg;</sup> (Menovasan)

Меновазан інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Меновазан — це комбінований препарат, властивості якого зумовлені дією активних компонентів. Зокрема, завдяки селективній дії ментолу на холодові рецептори мазь спричиняє відчуття холоду, а подразнювальна дія може змінюватися незначною анестезією. Рефлекторно ментол змінює тонус судин. Це стосується як поверхневих судин, так і судин, розташованих глибше. Новокаїн має достатньо виражену анестезуючу активність. Він не змінює тонус судин. Анестезин спричиняє поверхневу анестезію. Поєднання вказаних компонентів в одному препараті забезпечує здатність спричиняти зворотнє порушення збудливості і провідності нервових рецепторів і провідників при безпосередньому контакті з ними, проявляти подразнювальну і відволікаючу дію, пригнічувати збудження мембран нервового волокна, знижувати амплітуду потенціалу дії, підвищувати поріг деполяризації мембрани нервового волокна, уповільнювати швидкість розвитку висхідної фази потенціалу дії, знижувати ступінь збудження у нервових елементах.
Фармакокінетика. Не визначалася.

Показання Меновазан

невралгії, міалгії, артралгії; дерматози, що супроводжуються свербежем.

Застосування Меновазан

застосовувати зовнішньо 2–3 рази на добу для розтирання болючих або уражених ділянок шкіри. Курс лікування залежить від форми та перебігу захворювання, а також від характеру супутньої терапії. Максимальна добова доза — 9 г.

Протипоказання

підвищена чутливість до компонентів препарату.

Побічна дія

можливі алергічні реакції (у тому числі гіперемія, подразнення шкіри, відчуття свербежу, висипання, набряк, кропив’янка), контактний дерматит.

Особливості застосування

не наносити на шкіру з проявами алергічної реакції, на шкіру обличчя, на ушкоджену шкіру.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Досвіду застосування препарату у період вагітності або годування грудьми немає.
Діти. Не застосовувати у дітей віком до 12 років.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами. Слід утриматися від керування транспортними засобами або роботи з іншими механізмами, оскільки можливе запаморочення.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

не рекомендується застосовувати одночасно з іншими місцеводіючими засобами (посилюють ефекти препаратів з місцевоанестезуючою дією). Компоненти препарату (новокаїн, анестезин) послаблюють антибактеріальну дію сульфаніламідних препаратів.
При одночасному застосуванні будь-яких інших лікарських засобів слід повідомити лікарю.

Передозування

при тривалому застосуванні можливі запаморочення, загальна слабкість, зниження АТ, алергічні реакції.
При появі таких симптомів препарат слід відмінити, залишки змити з поверхні шкіри водою та звернутися до лікаря. Лікування симптоматичне.

Умови зберігання

при температурі не вище 20 °С.