Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Аб'юфен (Abufene) (270630) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Аб'юфен (Abufene)

Аб'юфен інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Бета-аланін — чиста амінокислота, з хімічною структурою, яка повністю відрізняється від структури гормону. Препарат протидіє різкому вивільненню гістаміну. Однак препарат не виявляє антигістамінної активності (відсутність блокування Н1-рецепторів).
Бета-аланін чинить прямий вплив вийнятково на шкірну периферичну вазодилатацію, що зумовлює вегетативні припливи, відчуття тепла, жару, головний біль.
На фізіологічному рівні вазомоторні припливи спричинені залучанням терморегуляторних центрів у гіпоталамусі, що призводить до периферичної шкірної вазодилатації. Це є результатом механізму, що вступає в дію при порушенні балансу церебральних нейротрансмітерів, який настає після припинення секреції гормонів яєчниками. Препарат сприяє насиченню периферичних рецепторів нейротрансмітерів, що беруть участь у процесі.

Показання Аб'юфен

Аб’юфен показаний для лікування припливів, пов’язаних з менопаузою.

Застосування Аб'юфен

Аб’юфен застосовувати внутрішньо. Приймати 1–2 таблетки на добу (перед основним прийомом їжі). Цю дозу можна підвищити до 3 таблеток на добу.
Мінімальний курс лікування — 5–10 днів (до припинення припливів).
При поновленні припливів лікування може здійснюватися протягом усього періоду клінічних вазомоторних розладів, без обмеження часу застосування.
Діти. Препарат не застосовувати у дітей.

Протипоказання

підвищена індивідуальна чутливість до компонентів препарату. Підвищена чутливість або непереносимість глютену, оскільки препарат містить крохмаль пшеничний.

Побічна дія

можливі поодинокі випадки таких побічних реакцій: парестезії, зазвичай у кінцівках; алергічні реакції, включаючи висип на шкірі та слизових оболонках, почервоніння шкіри, свербіж, кропив’янка; синці.

Особливості застосування

препарат рекомендується застосовувати в період пременопаузи, менопаузи різної етіології та постменопаузи, перед замісною гормонотерапією та в комбінації із замісною гормонотерапією. На відміну від інших препаратів, бета-аланін не призводить до затримки рідини і збільшення маси тіла. Ознаки звикання до препарату не виявлені. Відсутня седативна дія. У разі побічних реакцій з боку шкіри (висип, свербіж) лікування слід припинити.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Препарат не застосовувати в період вагітності або годування грудьми.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Не впливає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

не взаємодіє з гормонами. Можливе застосування в комплексі з нейролептиками або слабкими барбітуратами.

Передозування

випадків передозування не відзначено.

Умови зберігання

в недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °С.