Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Тонгінал® (Tonginal®) (269859) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Тонгінал<sup>&reg;</sup> (Tonginal<sup>&reg;</sup>)

Тонгінал інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Препарат підвищує тонус симпатичного відділу вегетативної нервової системи (ВНС) у хворих із ваготонією та відновлює порушений баланс активності симпатичного та парасимпатичного відділів ВНС. Поряд з цим чинить вазоактивну дію: покращує кровонаповнення та кровообіг головного мозку за рахунок відновлення тонусу мозкових судин та нормалізації венозного відтоку. Нормалізує знижений артеріальний тиск. Покращує серцеву діяльність та метаболічні процеси у міокарді. Зменшує збудливість вестибулярного апарату. Знижує частоту та інтенсивність нападів, вегетативного кризу, особливо вагоінсулярного характеру. Підвищує стійкість до психоемоційних та фізичних навантажень. Покращує адаптаційні можливості хворих із вестибулярними або вегетативними розладами, артеріальною гіпотензією.
Фармакокінетика. Не досліджувалася.

Показання Тонгінал

  • у комплексному лікуванні вегетосудинної дистонії за гіпотензивним типом, діенцефального синдрому, синдрому Меньєра;

  • комплексне лікування станів, що супроводжуються вегетативними розладами.

Застосування Тонгінал

дорослі та діти віком від 12 років: 10 крапель препарату у чистому вигляді або розведених у 1 столовій ложці води;
діти віком від 6 до 12 років: 5–7 крапель препарату, розведених в 1 столовій ложці води;
Приймати 3 рази на добу за 30 хв до або через 1 год після прийому їжі.
На початку лікування, а також у випадках, які потребують швидкого зменшення вираженості симптомів, можливий прийом препарату кожні ½–1 год — дорослим та дітям віком від 12 років: по 8–10 крапель, дітям віком від 6 до 12 років: по 3–5 крапель, розведених в 1 столовій ложці води, до покращання стану, але не більше 8 разів, після чого приймати препарат 3 рази на добу.
Для посилення ефективності рекомендується потримати препарат деякий час у роті перед проковтуванням.
Курс лікування: 2–3 міс. У разі необхідності курс можна повторити.

Протипоказання

  • підвищена чутливість до будь-якого з компонентів препарату. БА або інші захворювання дихальної системи, пов’язані з підвищеною чутливістю дихальних шляхів;
  • дитячий вік до 2 років у зв’язку із вмістом камфори.

Побічна дія

у виняткових випадках в осіб із гіперчутливістю до будь-якого компонента препарату можливі алергічні реакції. Лікарський засіб може спричинити ларингоспазм у немовлят та дітей віком до 2 років.

Особливості застосування

на початку лікування препаратом можуть з’явитися прояви незначного загострення симптомів захворювання (первинна реакція). Така реакція не є шкідливою та не потребує відміни препарату. Якщо симптоми не зникають, застосування препарату потрібно припинити. Після зникнення первинної реакції лікарський засіб можна застосовувати знову. При повторному загостренні симптомів застосування лікарського засобу повинно бути припинене. Якщо симптоми зберігаються >7 днів, незважаючи на лікування або при поганому самопочутті, рекомендується негайно проконсультуватися з лікарем.
Оскільки Тонгінал® містить рослинні та інші природні компоненти, при зберіганні може спостерігатися незначна зміна смаку, прозорості або кольору розчину, що не призводить до зниження ефективності препарату.
Препарат Тонгінал®, краплі оральні, не слід застосовувати пацієнтам з алкогольною залежністю, оскільки в одній дозі препарату (5/10 крапель) міститься 80/160 мг спирту.
Вміст спирту слід враховувати також при застосуванні препарату у вагітних, жінок, які годують грудьми, дітей та пацієнтів з високим ризиком захворювань печінки та ризиком нападів епілепсії.
Довготривале лікування гомеопатичними лікарськими засобами повинно контролюватися лікарем гомеопатом, оскільки можуть виникнути симптоми, які не вказані в інструкції для медичного застосування.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Дані щодо застосування лікарського засобу у період вагітності та годування грудьми відсутні. Інформація щодо будь-якого ризику для плода та дитини від застосування препарату у період вагітності або годування грудьми дотепер не зареєстрована. Препарат застосовують у період вагітності або годування грудьми лише у випадках, коли очікувана користь для матері переважає можливий ризик для плода/дитини.
Фертильність. Дані щодо впливу препарату на репродуктивну функцію відсутні.
Діти. Застосування препарату Тонгінал®, краплі оральні, у дітей віком до 6 років не рекомендовано через недостатню кількість даних.
У зв’язку із вмістом камфори препарат протипоказаний до застосування у дітей віком до 2 років.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами. Препарат у терапевтичній дозі не впливає на здатність керувати транспортними та механічними засобами.
Слід брати до уваги, що вміст спирту у препараті становить 43% (м/м).

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

клінічно значуща взаємодія препарату Тонгінал® з іншими лікарськими засобами не встановлена. Препарат можна комбінувати з будь-якими лікарськими засобами та методами лікування.
При застосуванні препарату Тонгінал® у комплексній терапії з іншими препаратами необхідно дотримуватися паузи між прийняттям лікарських засобів не менше 20 хв.

Передозування

випадків передозування не зареєстровано.

Умови зберігання

у щільно закритому флаконі в оригінальній картонній упаковці при температурі не вище 30 °С.