Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Канефрон® Н таблетки (Canephron® N tablets) (269484) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Канефрон<sup>&reg;</sup> Н таблетки (Canephron<sup>&reg;</sup> N tablets)
Форма випуску
Таблетки, вкриті оболонкою
Кількість штук в упаковці
60 шт.
Виробник
Сертифікат
UA/4708/02/01 від 20.10.2021

Канефрон Н таблетки інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Компоненти, що входять до складу рослинного лікарського засобу, виявляють комплексну активність, що зумовлює протизапальну, антиоксидантну, спазмолітичну та знеболювальну дію. Також Канефрон® Н виявляє антибактеріальний та діуретичний ефекти, які зумовлені речовинами, що містяться в рослинних компонентах препарату.

Показання Канефрон Н таблетки

для комплексного лікування запальних захворювань сечовивідних шляхів.
Профілактика утворення сечових каменів, у тому числі після їх видалення.

Застосування Канефрон Н таблетки

якщо лікар не призначив інакше, препарат слід приймати дорослим та дітям віком від 12 років по 2 таблетки 3 рази на добу (загальна добова доза — 6 таблеток).
Приймати по одній дозі кожного ранку, опівдні та ввечері.
Таблетки слід ковтати не розжовуючи з достатньою кількістю рідини (наприклад склянка води).
Одночасно з прийомом препарату необхідно забезпечити вживання достатньої кількості рідини.
Тривалість лікування визначає лікар індивідуально. Якщо препарат переноситься добре, його можна призначати на тривалий термін. Слід дотримуватися рекомендацій, викладених в розділі інструкції ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ.

Протипоказання

підвищена індивідуальна чутливість до будь-якого компонента препарату або інших рослин сімейства Зонтичні (Apiaceae), наприклад аніс, фенхель, та анетолу (тобто компонента ефірних масел, що містять, наприклад, аніс і фенхель).
Пептична виразка.
Набряки внаслідок серцевої недостатності або порушення функції нирок та/або рекомендація лікаря щодо обмеження споживання рідини.

Побічна дія

часто трапляються порушення з боку травного тракту (нудота, блювання, діарея). Можуть виникати алергічні реакції в разі підвищеної чутливості до компонентів препарату, включаючи висип, кропив’янку, свербіж, гіперемію шкіри.
У разі виникнення будь-яких небажаних реакцій слід припинити застосування препарату і звернутися до лікаря.

Особливості застосування

у разі подовження лихоманки, спазмів, появі крові у сечі, розладів сечовипускання та гострої затримки сечі необхідно негайно звернутися до лікаря.
Пацієнтам з непереносимістю деяких цукрів перед початком прийому таблеток Канефрон® Н слід проконсультуватися з лікарем.
Препарат не слід застосовувати пацієнтам з рідкісними спадковими формами непереносимості фруктози, галактози, недостатністю лактази, синдромом глюкозо-галактозної мальабсорбції або сахаразо-ізомальтазною недостатністю.
Примітка для хворих на цукровий діабет. 1 таблетка містить у середньому 0,02 хлібної одиниці (ХО).
Застосування у період вагітності або годування грудьми
Вагітність. Досвід спостережень за вагітними (300–1000 новонароджених) вказує на відсутність ризику розвитку вад плоду або фетальної/неонатальної токсичності таблеток Канефрон® Н.
В експериментальних дослідженнях не отримано жодних ознак репродуктивної токсичності.
Застосування таблеток Канефрон® Н під час вагітності можливе після консультації з лікарем.
Годування грудьми. У зв’язку з відсутністю даних стосовно потрапляння препарату Канефрон® Н або його метаболітів у молоко матері, ризик для немовлят не може бути виключений. Тому препарат не слід застосовувати під час годування грудьми.
Діти. Препарат не рекомендується застосовувати дітям віком до 12 років.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Препарат у рекомендованих дозах не впливає на здатність керувати транспортними засобами і працювати з іншими механізмами, але слід враховувати, що препарат у формі крапель містить етанол.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

у разі необхідності одночасного застосування будь-яких інших лікарських засобів слід проконсультуватися з лікарем.

Передозування

випадки отруєння препаратом внаслідок його передозування невідомі. Терапія: симптоматична.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці у недоступному для дітей місці.
Для цього лікарського препарату не потрібні будь-які спеціальні температурні умови зберігання.

Коментарі (1)
Филипп Александрович Бекало
15.05.2019 11:36

Лікувальні властивості препарату Канефрон Н зумовлені ефірними оліями, фенолкарбоновими кислотами, фталідами та гіркотами, що містяться в золотисячнику, любистку та розмарину.
Ефірні олії сприяють вазодилатації в нирках, сприяючи поліпшенню кровопостання епітелію ниркових канальців. Цей ефект полягає в зниженні реабсорбції натрію та води.
Діуретичну дію фенілкарбонових кислот можна пояснити осмотичним ефектом. При потраплянні в просвіт ниркових канальців ці кислоти створюють високий осмотичний тиск, при цьому значно знижується реабсорбція води та натрію.
Внаслідок екскреції з організму надлишку рідини та натрію Канефрон Н сприяєзниженню артеріального тиску. Рослинні сечогінні діють дещо слабше та повільніше сучасних синтетичних препаратів, проте їх дія більш «м’яка».
Протизапальна дія Канефрон Н за рахунок наявності розмаринової кислоти та виявляється в пригніченні синтезу медіаторів запалення (простагландинів, гістаміну, брадикініну, тощо) або уповільненням їх вивільнення та активації.
Компоненти лікарських рослин, що входять до складу препарату Канефрон Н містять речовини, що чинять антимкробну дію. Слід відзначити, що Канефрон Н чинить комбіновану протизапальну та антибактеріальну дію, що має особливе значення в терапії хронічних процесів в нирках та сечовивідних шляхах.
Встановлено, що Канефрон Н посилює екскрецію солей сечової кислоти. Ця дія лише частково пов’язана з діуретичним ефектом та досить специфічна. Посилення екскреціїї сечової кислоти перешкоджає утворенню в сечовивідних шляхах її кристалів, збільшенню наявних нефролітів та формуванню нових. При уратному нефролітіазі Канефрон Н залужнює дуже кислу сечу, препарат здатний підтримувати її рН в межах 6,2-6,8, що перешкоджає кристалізації сечової кислоти та уратів, утворенню уратних нефролітів, а при проведенні літолізу підвищує його ефективність.
Спазмолітична дія Канефрона Н зумовлена флавоноїдами.