Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Аміксин® ІС (Amixin IC) (267265) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Аміксин<sup>&reg;</sup> ІС (Amixin IC)
Ціна в місті Київ
від 182,47 до  335,00 грн
Без рецепта
Форма випуску
Таблетки, вкриті оболонкою
Дозування
0,125 г
Кількість штук в упаковці
3 шт.
Виробник
Сертифікат
UA/2559/01/02 від 17.10.2019
Міжнародна назва

Аміксин ІС інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Аміксин ІС (тилорон) — імуномодулюючий та противірусний засіб. Стимулює утворення в організмі α-, β-, γ-інтерферонів. Основними продуцентами інтерферону у відповідь на введення лікарського засобу є клітини епітелію кишечнику, гепатоцити, Т-лімфоцити та гранулоцити. Після прийому внутрішньо максимум продукції інтерферону визначається у послідовності «кишечник — печінка — кров» через 4–24 год. Стимулює стовбурові клітини кісткового мозку, залежно від дози посилює антитілоутворення, знижує ступінь імунодепресії, відновлює співвідношення Т-супресори/Т-хелпери. Ефективний проти широкого кола вірусних інфекцій, у тому числі проти вірусів грипу, інших гострих респіраторних вірусних інфекцій, гепатитів А, В, С і герпесвірусів. Механізм противірусної дії пов’язаний із інгібуванням трансляції вірусспецифічних білків в інфікованих клітинах, унаслідок чого пригнічується репродукція вірусів.
У ході досліджень на тваринах (курячих та качиних ембріонах) доведено високу противірусну активність лікарського засобу щодо збудника високопатогенного пташиного грипу (ВППГ) штаму H5N1, а також (у дослідах на курах) значну імуностимулювальну та ад’ювантну активність щодо антигенів збудника ВППГ.
Фармакокінетика. Після прийому внутрішньо тилорон швидко всмоктується в ШКТ. Біодоступність становить 60%. Близько 80% лікарського засобу зв’язується з білками плазми крові.
Лікарський засіб не піддається біотрансформації і не накопичується в організмі. Виводиться практично в незміненому вигляді з калом та з сечею у співвідношенні 7:1. Т½ становить 48 год.

Показання Аміксин ІС

дорослі.
Лікування та профілактика грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій, лікування вірусних гепатитів А, В, С, герпетичної інфекції, цитомегаловірусної інфекції; у складі комплексної терапії інфекційно-алергічних і вірусних енцефаломієлітів (розсіяний склероз, лейкоенцефаліт, увеоенцефаліт та менінгоенцефаліт), урогенітального та респіраторного хламідіозу.
Для зменшення ступеня імунодепресії у складі комплексної терапії захворювань, які супроводжуються вторинними індукованими імунодефіцитами (спричинені впливом рентгенівського випромінювання, цитостатиків, хірургічними втручаннями тощо) та потребують імунокорекції.
Діти віком від 7 до 18 років.
Лікування грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій.

Застосування Аміксин ІС

лікарський засіб приймають внутрішньо, після їди.
Дорослі
При лікуванні грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій: у перші 2 дні лікування — по 125 мг, потім — по 125 мг через 48 год. Курсова доза — 750 мг.
Для профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій: по 125 мг 1 раз на тиждень протягом 6 тижнів.
Лікування вірусного гепатиту А: у 1-й день лікування — по 125 мг 2 рази, потім — по 125 мг через 48 год. Курсова доза — 1,25 г.
Профілактика вірусного гепатиту А: по 125 мг 1 раз на тиждень протягом 6 тижнів.
Лікування гострого гепатиту В: у перші 2 дні лікування — по 125 мг, потім — по 125 мг через 48 год. Курсова доза — 2 г. При затяжному перебігу захворювання курсова доза може бути збільшена до 2,5 г.
При хронічному гепатиті В: у перші 2 дні лікування — по 250 мг, потім — по 125 мг через 48 год. Курсова доза на початку лікування — 2,5 г. Далі лікарський засіб приймають у дозі 125 мг на тиждень. Загалом курсова доза становить від 3,75 г до 5 г.
При гострому гепатиті С: у перші 2 дні лікування — по 125 мг, потім — по 125 мг через 48 год. Курсова доза — 2,5 г.
При хронічному гепатиті С: у перші 2 дні лікування — по 250 мг, потім — по 125 мг через 48 год. Курсова доза на початку лікування — 2,5 г. Далі лікарський засіб приймають у дозі 125 мг на тиждень. Загалом курсова доза становить 5 г.
Для лікування герпетичної, цитомегаловірусної інфекції: у перші 2 дні лікування — по 125 мг, потім — по 125 мг через 48 год. Курсова доза — 2,5 г.
При комплексній терапії нейровірусних інфекцій — інфекційно-алергічних і вірусних енцефаломієлітів (розсіяний склероз, лейкоенцефаліт, увеоенцефаліт та менінгоенцефаліт): у перші 2 дні лікування — по 125 мг, потім — по 125 мг через 48 год. Курсова доза — від 1,5 до 1,75 г.
При комплексній терапії урогенітального та респіраторного хламідіозу: у перші 2 дні лікування — по 125 мг, потім — по 125 мг через 48 год. Курсова доза — 1,25 г.
Для зменшення ступеня імунодепресії у складі комплексної терапії захворювань, які супроводжуються вторинними індукованими імунодефіцитами та потребують імунокорекції: по 125 – 250 мг на тиждень протягом 6 тижнів. Максимальна курсова доза — 1,5 г. Залежно від імунологічних показників та перебігу захворювання курс лікування може бути повторений з інтервалом між курсами 4 тижні.
Діти віком від 7 до 18 років
При неускладнених формах грипу або гострих респіраторних вірусних інфекціях: по 60 мг 1 раз на добу в 1-й, 2-й, 4-й день від початку лікування. Курсова доза — 180 мг.
При виникненні ускладнень грипу або гострих респіраторних вірусних захворювань: по 60 мг 1 раз на добу в 1-й, 2-й, 4-й та 6-й день від початку лікування. Курсова доза — 240 мг.
Діти. Лікарський засіб не застосовують дітям віком до 7 років.

Протипоказання

підвищена індивідуальна чутливість до діючої речовини або будь-якого з компонентів лікарського засобу. Період вагітності та годування грудьми. Дитячий вік до 7 років.

Побічна дія

з боку шкіри і підшкірної клітковини: алергічні реакції, у тому числі ангіоневротичний набряк, висип (зокрема кропив’янка), гіперемія шкіри, сухість шкіри, свербіж.
З боку ШКТ: гіркота у роті, диспептичні явища (зокрема біль у епігастрії, нудота, печія), діарея.
Загальні розлади: загальна слабкість, млявість, зниження апетиту, короткочасна лихоманка.

Особливості застосування

лікарський засіб містить барвники, які можуть спричиняти алергічні реакції.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Досвід застосування лікарського засобу в період вагітності та годування грудьми відсутній, тому його протипоказано застосовувати в ці періоди.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Не впливає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

лікарський засіб Аміксин ІС сумісний з антибіотиками та засобами традиційного лікування вірусних та бактеріальних захворювань.

Передозування

про випадки передозування лікарського засобу Аміксин ІС невідомо.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °C.