Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Ременс® краплі оральні (Remens® oral drops) (266949) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Ременс<sup>&reg;</sup> краплі оральні (Remens<sup>&reg;</sup> oral drops)

Ременс краплі оральні інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

препарат відновлює гормональний гомеостаз через регуляцію взаємодії у системі гіпоталамус — гіпофіз — яєчники — органи-мішені.
Препарат сприяє відновленню регулярності та двофазності менструального циклу; зменшує біль при менструаціях — усуває альгодисменорею, нормалізує об’єм крововтрати під час менструацій; зменшує прояви передменструального синдрому (дратівливість, плаксивість, схильність до депресії, набряки, нагрубання молочних залоз, висипання на шкірі).
Застосування препарату у пременопаузальному періоді та під час менопаузи зменшує частоту та вираженість клімактеричних порушень:
– нейровегетативних (припливи, гіпергідроз (пітливість), відчуття серцебиття та мігрень, запаморочення);
– психоемоційних (дратівливість, депресія, безсоння), зменшує емоційну неврівноваженість, агресивність, покращує настрій;
– метаболічних (нормалізує жировий обмін, стабілізує АТ та зменшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань).
Препарат покращує адаптацію жіночого організму до вікових змін гормонального гомеостазу, запобігає передчасному старінню та появі надмірної маси тіла.
При застосуванні у комплексному лікуванні запальних гінекологічних захворювань препарат проявляє протизапальну дію на органи сечостатевої системи, що разом із нормалізацією гормонального фону сприяє швидшому одужанню, запобігає хронізації та рецидивам.

Показання Ременс краплі оральні

порушення менструального циклу, передменструальний синдром, болісні менструації, клімактеричні розлади, а також у комплексному лікуванні запальних гінекологічних захворювань.

Застосування Ременс краплі оральні

при порушеннях менструального циклудорослим та дітям віком від 12 років застосовувати по 10 крапель 3 рази на добу протягом 3 міс, при необхідності курс можна повторити через 1 міс.
При клімактеричних розладах — по 10 крапель 3 рази на добу терміном не менше 6 міс. Після стабілізації стану можливий перехід на 1–2 разовий прийом препарату.
У комплексному лікуванні запальних гінекологічних захворювань — по 10 крапель 3 рази на добу протягом 3 міс, при необхідності курс можна повторити через 1 міс.
Препарат приймати розведеним у невеликій кількості води.
На початку лікування, а також у випадках, що потребують швидкого зменшення вираженості симптомів, рекомендований прийом препарату кожні ½–1 год до 8 разів на добу до покращання стану, після чого застосовувати 3 рази на добу.
Для досягнення максимального ефекту рекомендується приймати Ременс® у проміжках між прийомами їжі (за 30 хв до або через 1 год після прийому їжі), потримати препарат деякий час у роті перед проковтуванням.

Протипоказання

  • підвищена чутливість (алергія) до діючих речовин або допоміжної речовини препарату;
  • період вагітності та годування грудьми.

Побічна дія

можливе виникнення алергічних реакцій, включаючи висипання, свербіж, кропив’янку. Можуть спостерігатися випадки порушення з боку гепатобіліарної системи у зв’язку з вмістом циміцифуги у складі препарату. Інформації про частоту виникнення побічних реакцій немає.

Особливості застосування

пацієнтам слід негайно припинити застосування препарату Ременс®, краплі оральні, при появі ознак порушення з боку гепатобіліарної системи (жовтяниця, темний колір сечі, біль у верхній частині живота, нудота, зниження апетиту, втома).
Ременс®, краплі оральні, не слід застосовувати пацієнтам з алкогольною залежністю, оскільки в одній дозі препарату міститься 160 мг спирту.
Вміст спирту слід враховувати також при застосуванні препарату у пацієнтів з високим ризиком розвитку захворювань печінки та нападів епілепсії.
Ременс®, краплі оральні, містить сліди лактози моногідрату (<10 мг на максимальну добову дозу). Ця кількість не становить ризику для пацієнтів із непереносимістю лактози. Пацієнти з рідкісними спадковими формами непереносимості галактози, недостатністю лактази або синдромом глюкозо-галактозної мальабсорбції не повинні приймати цей препарат.
На початку лікування препаратом можуть короткочасно загострюватися наявні симптоми захворювання (первинна реакція). Така реакція зазвичай не є шкідливою. Якщо симптоми не зникають, застосування препарату слід припинити. Після зникнення первинної реакції лікарський засіб можна застосовувати знову. При повторному загостренні симптомів застосування препарату потрібно припинити.
Довготривале лікування гомеопатичними лікарськими засобами повинно контролюватися лікарем з досвідом застосування гомеопатичних препаратів, оскільки можуть виникнути симптоми, які не вказані в інструкції для медичного застосування.
Ременс®, краплі оральні, не призначений для застосування у чоловіків.
Оскільки Ременс® містить рослинні природні компоненти, при зберіганні може спостерігатися незначна зміна смаку, прозорості або кольору р-ну, що не призводить до зниження якості та ефективності препарату.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Не слід застосовувати у період вагітності або годування грудьми.
Дані щодо впливу препарату на репродуктивну функцію відсутні.
Діти. Препарат застосовують у дітей віком від 12 років.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами. Лікарський засіб не впливає або чинить зовсім незначний вплив на здатність керувати транспортними та механічними засобами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

на даний час немає інформації відносно взаємодії препарату з іншими лікарськими засобами.
Нездоровий спосіб життя, вживання стимуляторів, неправильне харчування можуть негативно впливати на ефективність гомеопатичних лікарських засобів.

Передозування

випадків передозування не зареєстровано.

Умови зберігання

у щільно закритому флаконі в оригінальній картонній упаковці при температурі не вище 30 °С у недоступному для дітей місці.