Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Амодерм Нео (Amoderm Neo) (266396) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Амодерм Нео (Amoderm Neo)
Форма випуску
Лак для нігтів
Дозування
50 мг/мл
Об'єм
2.5 мл
Виробник
Корпорація Артеріум
Сертифікат
UA/15567/01/01 від 21.04.2021
Міжнародна назва

Амодерм Нео інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Протигрибковий препарат для місцевого застосування. Чинить фунгістатичну та фунгіцидну дію, що зумовлена зміною клітинної мембрани шляхом порушення біосинтезу стеринів. Аморолфін інгібує 2 різних ферменти, що беруть участь у біосинтезі ергостерол-дельта14-редуктази та дельта7-дельта8-ізомерази.
Аморолфін має широкий спектр дії. Високоактивний як щодо найбільш поширених, так і рідкісних збудників грибкових уражень нігтів:
– дерматофітів: Trichophyton spp., Microsporum spp., Epidermophyton spp.;
– дріжджових грибів: Candida spp., Cryptococcus spp., Malassezia spp. (Pityrosporum spp.);
– пліснявих грибів: Alternaria spp., Scopulariopsis spp., Hendersonula spp., Aspergillus spp., Fusarium spp., Mucorales spp.;
– грибів роду Dematiaceae: Cladopsorium spp., Fonsecaea spp., Wangiella spp.;
– диморфних грибів: Coccidioides spp., Histoplasma spp., Sporothrix spp.
Бактерії, за винятком Actinomyces, не є чутливими до аморолфіну. Propionibacterium acnes виявляє лише слабку чутливість.
Фармакокінетика. Протягом перших 24 год після нанесення розчину аморолфін проникає в нігтьову пластину і далі в нігтьове ложе. Ефективна концентрація аморолфіну зберігається в пошкодженій нігтьовій пластині протягом 7–10 днів вже після першої аплікації. Системна абсорбція незначна: концентрація аморолфіну в плазмі крові перебуває нижче межі чутливості методів визначення (<0,5 нг/мл).

Показання Амодерм Нео

грибкові ураження, спричинені дерматоміцетом, дріжджовим та пліснявим грибом, без ураження нігтьової основи.
Лікування неускладнених дистальних та латеральних оніхомікозів, спричинених дерматоміцетом, дріжджовим та пліснявим грибом, обмежених двома нігтями.
Профілактика грибкових уражень нігтів.

Застосування Амодерм Нео

лак для нігтів необхідно наносити на уражену ділянку нігтя 1 раз на тиждень. Пацієнт повинен наносити лак таким чином:

Комплектація: 10 шпателів для нанесення лакуКомплектація: 10 шпателів для нанесення лаку, 30 серветок для очищення з ізопропіловим спиртом, 30 пилочок для нігтів у картонній коробці.
1. Перед першим нанесенням лікарського засобу Амодерм Нео дуже важливо, щоб уражені ділянки нігтя (зокрема поверхня нігтя) були відшліфовані якомога ретельніше за допомогою пилочки для нігтів 1. Перед першим нанесенням лікарського засобу Амодерм Нео дуже важливо, щоб уражені ділянки нігтя (зокрема поверхня нігтя) були відшліфовані якомога ретельніше за допомогою пилочки для нігтів, яка входить у комплект
2. Потім поверхню нігтя слід очистити та знежирити спиртовим розчином
2. Потім поверхню нігтя слід очистити та знежирити серветкою для очищення з ізопропіловим спиртом, яка входить у комплект

3. Одним із шпателів, які входять у комплект, необхідно нанести лак на всю поверхню ураженого нігтя

4. Після нанесення слід дати лаку висохнути протягом 3–5 хв

5. При нанесенні засобу на кожну уражену ділянку нігтя необхідно опустити шпатель у флакон з лаком. Виймаючи шпатель, не витирати його об шийку флакона

6. Флакон тримати щільно закритим


Перед повторним нанесенням лікарського засобу Амодерм Нео уражену ділянку нігтя необхідно знову відшліфувати, після чого ніготь очистити та знежирити як вказано в п. 2.
Попередження: пилочки, які були використані для уражених нігтів, не повинні використовуватися для здорових нігтів.
При роботі з органічними розчинами (розчинники, уайт-спірит тощо) необхідно користуватися водонепроникними рукавичками, щоб зберегти на нігтях лак.
Лікування слід продовжувати без перерви, поки ніготь не відновиться і не загояться уражені ділянки. Частота та тривалість лікування залежать в основному від інтенсивності та локалізації інфекції. Зазвичай лікування триває 6 міс (для нігтів на пальцях рук) та 9–12 міс (для нігтів на пальцях ніг). Повторення лікування рекомендується з інтервалами приблизно у 3 міс.
У разі наявності дермофітії стопи необхідно лікуватися відповідним протигрибковим кремом.
Діти. Ефективність і безпека застосування препарату у дітей не встановлені, у зв’язку з чим його не призначають цій віковій категорії пацієнтів.

Протипоказання

гіперчутливість до аморолфіну чи допоміжних речовин, що входять до складу препарату.

Побічна дія

можливі поодинокі випадки виникнення побічних реакцій. Можуть виникати ураження нігтів (такі як зміна кольору нігтів, ламкість нігтів). Такі реакції можуть бути також пов’язані з оніхомікозом.
З боку шкіри: рідко (≥1/10 000, <1/1000) — ураження нігтів, зміна кольору нігтів; дуже рідко (<1/10 000) — відчуття печіння шкіри.

Особливості застосування

Особливі заходи безпеки. Уникати потрапляння лаку в очі, вуха та на слизові оболонки.
Слід також уникати використання лаку для нігтів та накладних нігтів під час лікування препаратом.
Пацієнти із захворюваннями периферичної системи кровообігу, цукровим діабетом та імуносупресією, з дистрофією нігтя та зруйнованою нігтьовою пластинкою перед застосуванням повинні проконсультуватися з лікарем.
Застосування у період вагітності та годування груддю. Безпека застосування лікарського засобу Амодерм Нео під час вагітності не встановлена, тому не рекомендовано застосовувати препарат у цей період.
Жодних побічних ефектів у дітей, які перебувають на грудному вигодовуванні, не виявлено. Оскільки концентрація аморолфіну в грудному молоці несуттєва, аморолфін можна застосовувати у період годування груддю.
Перед застосуванням препарату необхідна консультація лікаря.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами. Не впливає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

немає спеціальних досліджень стосовно одночасного лікування з іншими препаратами для зовнішнього застосування.

Передозування

випадків передозування не виявлено, оскільки препарат застосовують місцево.
У разі випадкового перорального прийому необхідно промити шлунок.

Умови зберігання

при температурі не вище 30 °С.