Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Синупрет® екстракт (Sinupret® extract) (266106) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Синупрет<sup>&reg;</sup> екстракт (Sinupret<sup>&reg;</sup> extract)
Форма випуску
Таблетки, вкриті оболонкою
Дозування
160 мг
Кількість штук в упаковці
20 шт.
Виробник
Сертифікат
UA/15267/01/01 від 21.09.2021

Синупрет екстракт інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

рослинні компоненти, що входять до складу препарату, виявляють комплексну активність: протизапальну, протинабрякову та секретолітичну.
Під впливом препарату регулюється секреція і зменшується набряк тканин. Відновлюється дренаж і вентиляція навколоносових пазух. Це зумовлює відчутне полегшення дихання, усувається закладеність носа, нормалізується захисна функція епітелію дихальних шляхів.

Показання Синупрет екстракт

гострі неускладнені запальні захворювання придаткових пазух носа (гострі неускладнені риносинусити).

Застосування Синупрет екстракт

дорослі та діти віком від 12 років приймають по 1 таблетці 3 рази на добу. Таблетки слід приймати не розжовуючи, запиваючи достатньою кількістю рідини, наприклад склянкою води, бажано — після їди.
Недостатньо даних для рекомендації специфічного дозування при нирковій та/або печінковій дисфункції.
Якщо лікар не призначив інакше, рекомендований курс лікування становить 7–14 днів.
Див. також інформацію в розділі ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ.

Протипоказання

підвищена індивідуальна чутливість до будь-якого з діючих або інших компонентів препарату. Виразка шлунка або дванадцятипалої кишки.

Побічна дія

з боку травної системи: часто спостерігаються нудота, метеоризм, діарея, сухість у роті, біль у шлунку.
З боку імунної системи: нечасті локальні реакції підвищеної чутливості шкіри (наприклад висип, почервоніння, свербіж), а також можливі системні алергічні реакції (наприклад набряк Квінке, задишка, припухлість обличчя).
З боку нервової системи: нечасті запаморочення.
При виникненні будь-яких побічних реакцій слід припинити застосування препарату і звернутися до лікаря.

Особливості застосування

особливої уваги потребує застосування препарату пацієнтами з гастритом або функціональною диспепсією (так званий чутливий шлунок). Препарат слід приймати після їди з достатньою кількістю рідини.
Якщо симптоми захворювання не зникають через 7–14 днів лікування, їх вираженість збільшується, вони періодично повторюються під час лікування або з’являються нові симптоми: носові кровотечі, сильний біль, гнійні виділення з носа, порушення зору, асиметрія середньої зони обличчя або очей або оніміння обличчя, слід звернутися до лікаря, тому що такі симптоми, як правило, розглядаються як серйозне попередження для всіх форм риносинуситів, що потребують огляду лікаря-спеціаліста та невідкладної медичної допомоги.
Синупрет® екстракт не слід приймати пацієнтам з рідкісними спадковими порушеннями, такими як непереносимість фруктози, глюкозо-галактозна мальабсорбція (порушення всмоктування) або недостатність сахарази-ізомальтази.
Примітка для хворих на цукровий діабет: одна таблетка, вкрита оболонкою, містить в середньому 0,026 хлібної одиниці (ХО).
Період вагітності або годування грудьми. Немає даних про застосування препарату Синупрет® екстракт у вагітних та жінок, які годують грудьми, тому з метою безпеки препарат не рекомендований для прийому в період вагітності та годування груддю.
Діти. Не застосовують у дітей віком до 12 років через відсутність достатніх даних.
Вплив на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботу з іншими механізмами. У рекомендованих дозах препарат не впливає на здатність керувати транспортними засобами або роботу з іншими механізмами. Однак слід врахувати можливість виникнення у деяких пацієнтів запаморочення, що буде впливати на здатність керувати транспортними засобами та працювати з механізмами (див. ПОБІЧНА ДІЯ).

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

на даний час відсутні відомості про будь-яку взаємодію з іншими лікарськими засобами. Cистемні дослідження щодо взаємодії з іншими лікарськими засобами не проводилися. Тому не можна виключити ефект посилення або послаблення дії інших лікарських засобів при їх одночасному застосуванні з препаратом Синупрет® екстракт.

Передозування

жодного випадку інтоксикації препаратом Синупрет® екстракт на даний час не виявлено.
При передозуванні препарату можливе посилення вказаних нижче побічних реакцій, таких як нудота, біль у шлунку, діарея. У таких випадках слід припинити застосування препарату і звернутися до лікаря.
Лікування: симптоматична терапія.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці при температурі не вище 30 °С у недоступному для дітей місці.