Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Вітанго (Vitango) (265276) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Вітанго (Vitango)
Форма випуску
Таблетки, вкриті оболонкою
Дозування
200 мг
Кількість штук в упаковці
20 шт.
Виробник
Сертифікат
UA/14378/01/01 від 02.07.2020

Вітанго інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Екстракт родіоли рожевої WS® 1375 являє собою адаптоген, який дає змогу організму пристосовуватися до стресових умов. Він виявляє свої адаптогенні властивості, модулюючи гіпоталамо-гіпофізарно-надниркову вісь, яка відіграє першорядну роль в організації реакції організму на стрес. Крім того, Вітанго нормалізує рівень та активність нейротрансмітерів у ЦНС. Тим самим він усуває спричинене стресом порушення апетиту, опорно-рухової активності та сексуальної функції у тварин, а також покращує вироблення клітинної енергії за рахунок підвищення рівня АТФ.
Клінічні дослідження Вітанго показують клінічно значуще зменшення вираженості симптомів, пов’язаних зі стресом, таких як фізична та розумова втома, виснаження, дратівливість, погіршення настрою та здатності засереджуватися після 4–8 тиж лікування. Клінічне дослідження 12 тиж лікування виявило здатність лікарського засобу підвищувати індивідуальну стресостійкість і внаслідок цього знижувати ризик розвитку синдрому вигорання. Здатність Вітанго запобігати стресу була підтверджена в іншому дослідженні після 12 тиж лікування, яке позитивно вплинуло на увагу та розподіл ментальних ресурсів у осіб, які входять до групи ризику щодо симптомів стресу.
Фармакокінетика. Дані відсутні.

Показання Вітанго

застосовується як адаптогенний засіб для запобігання психічних і фізичних симптомів стресу та перевтоми (стомлюваність, неврастенія, вегетосудинна дистонія, роздратованість, напруженість) та для їх полегшення.

Застосування Вітанго

дорослим слід приймати 1 таблетку двічі (вранці та в обід) на добу за 30 хв до прийому їжі, запиваючи склянкою води. Тривалість лікування визначає лікар індивідуально.
Діти. Препарат не рекомендується застосовувати у дітей (віком до 18 років).

Протипоказання

підвищена чутливість до діючої речовини або будь-якого компонента препарату. Період вагітності та лактація.

Побічна дія

можливі реакції гіперчутливості, а також гіпоглікемія. У разі появи небажаних симптомів слід проконсультуватися з лікарем.

Особливості застосування

через нестачу відповідних даних препарат не рекомендується для застосування у пацієнтів із порушеннями функції печінки або нирок.
Застосування в період вагітності або годування грудьми. Протипоказане.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспорними засобами або іншими механізмами. Не впливає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

дані про взаємодію відсутні.

Передозування

випадків передозування не виявлено.

Умови зберігання

не потребує особливих умов зберігання. Зберігати в недоступному для дітей місці.