Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Офтагель (Oftagel) (264672) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Офтагель (Oftagel)
Форма випуску
Гель очний
Дозування
2,5 мг/г
Вага
10 г
Виробник
Сертифікат
UA/6605/01/01 від 12.06.2017
Міжнародна назва

Офтагель інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Карбомер є високомолекулярним карбоксивінілполімером, що підвищує в’язкість слізної рідини та зазвичай використовується в очних краплях, призначених для лікування сухості очей. Крапля препарату утворює захисну та зволожувальну плівку на рогівці.
Фармакокінетика. Вплив карбомеру триває від 12,5 до 45 хв. Враховуючи високу молекулярну масу і зшиту полімерну структуру карбомеру малоймовірно, що він проникає у тканини ока або накопичується в них.

Показання Офтагель

симптоматичне лікування сухого кератокон’юнктивіту та синдрому сухих очей.

Застосування Офтагель

закапувати по 1 краплі у кожне око 1–4 рази на добу.
Діти. Безпека та ефективність застосування препарату Офтагель дітям у рекомендованій дозі для дорослих були встановлені на основі клінічного досвіду, проте дані клінічних досліджень відсутні.

Протипоказання

підвищена чутливість до будь-якого компонента препарату.

Побічна дія

одразу після закапування може спостерігатися тимчасова нечіткість зору, незначне печіння, короткочасне відчуття поколювання або місцеве подразнення очей.
Повідомляли про біль в очах, гіперемію, місцеві реакції гіперчутливості.

Особливості застосування

бензалконію хлорид
Гель очний Офтагель містить консервант бензалконію хлорид. Бензалконію хлорид може викликати подразнення очей у разі тривалого застосування, особливо пацієнтам із сухим оком та пацієнтам, у яких може бути порушена рогівка ока.
Використання контактних лінз
Бензалконію хлорид може поглинатися м’якими контактними лінзами та може змінювати колір контактних лінз. Перед закапуванням лінзи слід зняти і почекати щонайменше 15 хв перед тим, як надіти їх знову.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Ніяких відповідних контрольованих досліджень у вагітних щодо використання гелю очного Офтагель не проводили. Препарат слід застосовувати у період вагітності або годування грудьми тільки в тому разі, якщо очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода або немовляти.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Гель очний Офтагель може тимчасово погіршити гостроту зору. Одразу після закапування препарату може виникнути нечіткість зору, тому необхідно зачекати деякий час та припинити керування автомобілем або роботу з іншими механізмами до повного прояснення зору.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

якщо одночасно застосовувати кілька очних препаратів для місцевого застосування, їх слід закапувати з інтервалом щонайменше 15 хв один за одним, при цьому гель очний Офтагель необхідно завжди закапувати останнім.

Передозування

про небажані впливи внаслідок передозування препарату невідомо.

Умови зберігання

зберігати у захищенному від світла місці, при температурі не вище 25 °C.
Зберігати у недоступному для дітей місці.
Між закапуваннями флакон слід зберігати у картонній коробці у перевернутому положенні для полегшення надходження гелю.