Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Клімактоплан (Klimaktoplan) (264599) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Клімактоплан (Klimaktoplan)

Клімактоплан інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

Клімактоплан містить чотири інгредієнти, які зумовлюють фармакологічний ефект препарату.
Cimicifuga впливає на гіпоталамус, усуваючи або послаблюючи припливи жару, нервове збудження і депресію. Sepia регулює спільні функції гормонів кори надниркової залози, статевих органів і гіпофіза. Sepia, як і Ignatia, насамперед діє на психічні реакції, однак вона впливає також на підвищене потовиділення, припливи жару, головний біль і стан знесилення. Sanguinaria особливо ефективна при припливах жару, які супроводжуються рум’янцем, що минає, і прискореним серцебиттям, а також при головному болю типу мігрені.
Отже, Клімактоплан за рахунок поєднання специфічних інгредієнтів є лікарським засобом, призначеним для лікування комплексу симптомів, типових для клімактеричного періоду. Завдяки добрій переносимості Клімактоплан можна приймати протягом тривалого часу.

Показання Клімактоплан

клімактеричні розлади: припливи жару, посилене потовиділення, відчуття серцебиття, запаморочення, свербіж, внутрішнє занепокоєння, порушення сну, депресивний стан, нервова збудливість.

Застосування Клімактоплан

приймають по 1‒2 таблетки 3 рази на добу. Максимальна добова доза становить 6 таблеток. Таблетки приймати за півгодини до або півгодини після їди, повільно розсмоктуючи в ротовій порожнині. Якщо необхідно, таблетки можна розчинити в невеликій кількості води. У разі відсутності покращання стану дозування слід змінити. Клімактоплан слід застосовувати не менше 3 міс. Лікування може бути продовжено у разі необхідності.

Протипоказання

підвищена чутливість до діючих речовин або будь-якої з допоміжних речовин препарату.

Побічна дія

при застосуванні препарату можливі реакції гіперчутливості, можуть виникнути менструальні та носові кровотечі або підвищитися частота менструальних кровотеч.
Примітка. При застосуванні гомеопатичних лікарських засобів можливе тимчасове погіршення наявних симптомів захворювання (первинне погіршення). У цьому випадку необхідно припинити застосування препарату і проконсультуватися з лікарем.
У разі виникнення будь-яких небажаних реакцій слід звернутися за консультацією до лікаря. Це стосується усіх можливих побічних реакцій, зокрема не описаних у цій інструкції.

Особливості застосування

необхідно проконсультуватися з лікарем, якщо стан не покращився або погіршився чи з’явилися додаткові скарги.
Препарат містить лактозу, тому пацієнти з рідкісними спадковими формами непереносимості галактози, недостатністю лактази або синдромом глюкозо-галактозної мальабсорбції не повинні застосовувати препарат.
Однією з допоміжних речовин, що входять до складу препарату, є пшеничний крохмаль. У зв’язку з цим таблетки не слід застосовувати пацієнтам з підвищеною чутливістю або непереносимістю глютену.
Застосування у період вагітності або годування груддю. Не застосовують.
Діти. Не застосовують у дітей.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами. Не впливає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

на цей час невідома.
Застосування гомеопатичного лікарського засобу не виключає застосування інших лікарських препаратів.
Пацієнтам слід проконсультуватися з лікарем, якщо вони приймають або приймали нещодавно будь-які інші ліки, включаючи лікарські засоби, які можна придбати без рецепта.
Примітка. Дія гомеопатичних лікарських засобів може бути різною залежно від загальних негативних факторів, пов’язаних із шкідливими звичками (стимулятори: наприклад кава або чай, алкоголь, куріння).

Передозування

не спостерігалося.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °C в сухому, недоступному для дітей місці.