Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Стрепсілс® для дітей 6+ (Strepsils® for children 6+) (264549) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Стрепсілс<sup>&reg;</sup> для дітей 6+ (Strepsils<sup>&reg;</sup> for children 6+)
Ціна в місті Київ
від 86,56 до  176,00 грн
Без рецепта
Інструкція із застосування Стрепсілс® для дітей 6+ льодяники, №24
Форма випуску
Льодяники
Кількість штук в упаковці
24 шт.
Сертифікат
UA/13607/01/01 від 21.03.2019

Стрепсілс для дітей 6+ інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Лікарський засіб має антисептичні властивості (активний відносно широкого спектра грампозитивних та грамнегативних мікроорганізмів), чинить протигрибкову дію, має противірусні властивості. Ефективність препарату зумовлена наявністю двох антибактеріальних компонентів широкого спектру дії, що полегшують біль у горлі та зменшують прояви запалення. Амілметакрезол руйнує структуру білків бактерій, що забезпечує бактерицидну дію. 2,4-дихлорбензиловий спирт чинить бактеріостатичну дію за рахунок зневоднення бактеріальної клітини. Як амілметакрезол, так і 2,4-дихлорбензиловий спирт зворотно блокують іонні канали аналогічно до місцевих анестетиків, мають анальгетичні властивості.
Фармакокінетика. Дані відсутні.

Показання Стрепсілс для дітей 6+

як антисептичний препарат для полегшення гострого болю в горлі.

Застосування Стрепсілс для дітей 6+

для перорального застосування. Рекомендується дорослим і дітям віком від 6 років. Застосовувати по 1 льодянику кожні 2–3 год. Льодяник слід повільно розсмоктувати до його повного розчинення. Рекомендовано для застосовування протягом 3 днів. Не застосовувати більше 8 льодяників протягом 24 год. Якщо симптоми не зникають або посилюються, необхідно звернутися до лікаря для додаткової корекції схеми лікування.
Не слід коригувати дозу для пацієнтів літнього віку.
Діти. Не рекомендується застосовувати у дітей віком до 6 років.

Протипоказання

підвищена чутливість до будь-якого компонента лікарського засобу.

Побічна дія

нижчезазначені побічні реакції відмічали при короткотривалому застосуванні 2,4-дихлорбензилового спирту та амілметакрезолу в безрецептурних дозах. При лікуванні хронічних захворювань та при тривалому застосуванні можуть виникнути інші побічні реакції.
Побічні реакції класифіковано за системами органів та частотою. Частота визначається таким чином: дуже часто (≥1/10); часто (≥1/100 – <1/10); нечасто (≥1/1000 – <1/100); рідко (≥1/10 000 – <1/1000); дуже рідко (<1/10 000); невідомо (неможливо оцінити за наявними даними). У кожній групі частоти побічні реакції наводяться у порядку зниження ступеня серйозності.
З боку імунної системи: нечасто — реакції гіперчутливості, у тому числі висипання, кропив’янка та ангіоневротичний набряк, який може включати набряк обличчя, шиї, горла або язика, що може вплинути на дихання.
З боку дихальних шляхів та органів середостіння: нечасто — фарингеальний набряк (набряк горла).
З боку травного тракту: нечасто — відчуття дискомфорту у ротовій порожнині (печіння у роті), подразнення горла (печіння у горлі), парестезія ротової порожнини (пощипування у роті), набряк ротової порожнини; рідко — глосодинія (болісність язика); дуже рідко — диспепсія, нудота, стоматит; невідомо — біль у животі.
З боку шкіри та підшкірної клітковини: невідомо — висип на шкірі, свербіж, еритема.
Препарат містить барвник антоціан (E163), що може зумовити розвиток алергічних реакцій.
Повідомлення про підозрювані побічні реакції. Важливо повідомляти про підозрювані побічні реакції в період постмаркетингового спостереження. Це дозволяє здійснювати подальший контроль співвідношення користь/ризик при застосуванні лікарського засобу. Працівникам сфери охорони здоров’я слід повідомляти про будь-які підозрювані побічні реакції.

Особливості застосування

якщо симптоми тривають протягом 3 днів або їх вираженість збільшується, необхідно звернутися до лікаря для додаткової корекції схеми лікування.
Хворим зі спадковими рідкісними захворюваннями, що супроводжуються непереносимістю фруктози, при глюкозо-галактозній мальабсорбції або цукрозно-ізомальтозній недостатності не слід застосовувати цей препарат. Препарат містить ізомальт та мальтит рідкий, що може чинити легку проносну дію в разі прийому декількох доз препарату протягом дня.
Застосування у період вагітності або годування груддю
Вагітність. Дані щодо застосування амілметакрезолу та 2,4-дихлорбензилового спирту відсутні або обмежені. Як і щодо всіх інших лікарських засобів, слід дотримуватися обережності при застосуванні цього препарату в період вагітності та в разі необхідності звернутися за порадою лікаря.
Годування груддю. Невідомо, чи проникає 2,4-дихлорбензиловий спирт, амілметакрезол або метаболіти у грудне молоко. Не можна виключати ризику для новонароджених/немовлят.
Фертильність. Дані щодо впливу на фертильність відсутні.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Вплив на здатність керувати транспортними засобами або працювати з іншими механізмами відсутній або несуттєвий.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

дані відсутні.

Передозування

у малоймовірному випадку передозування серйозні побічні ефекти не очікуються. Може відчуватися деякий дискомфорт з боку ШКТ. Лікування симптоматичне.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С.