Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Бронхо-Ваксом (Broncho-Vaxom) (264000) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Бронхо-Ваксом (Broncho-Vaxom)
Форма випуску
Капсули
Дозування
7 мг
Кількість штук в упаковці
10 шт.
Виробник
Дельта Медікел
ATC-група
Сертифікат
UA/18521/01/01 від 16.01.2021

Бронхо-Ваксом інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

Бронхо-Ваксом стимулює імунний захист організму.
При застосуванні Бронхо-Ваксому у людей відмічається підвищення рівня циркулюючих Т-лімфоцитів, вмісту IgA в слині, неспецифічної реакції на поліклональні мітогени та змішаної лімфоцитарної реакції.

Показання Бронхо-Ваксом

імунотерапія. Запобігання рецидивуючим інфекціям дихальних шляхів та тяжким інфекційним загостренням хронічного бронхіту. Супутній засіб при лікуванні гострих респіраторних інфекцій.

Застосування Бронхо-Ваксом

дорослі та підлітки віком від 12 років
Превентивна терапія/комплексна терапія: по 1 капсулі на добу натщесерце протягом 10 послідовних днів на місяць, 3 міс поспіль.
Лікування загострень: по 1 капсулі на добу натщесерце, до зникнення симптомів (мінімальний курс — 10 днів). У разі супутнього призначення з антибіотиками Бронхо-Ваксом рекомендується застосовувати з самого початку лікування.
Педіатрична популяція (діти віком від 6 міс до 12 років): курс терапії не відрізняється від курсу для дорослих. Бронхо-Ваксом Діти містить дозу (3,5 мг), вдвічі нижчу від дорослої.
Примітка. Капсули Бронхо-Ваксом Діти можна відкривати. Якщо дитині важко проковтнути капсулу, її вміст можна розмішати у відповідному напої (воді, фруктовому соку, молоці).

Протипоказання

гіперчутливість до активної або будь-якої допоміжної речовини, які входять до складу Бронхо-Ваксому.

Побічна дія

побічні явища, про які повідомлялося, класифіковані нижче відповідно до MedDRA за системами органів та частотою: дуже часто (≥1/10); часто (від ≥1/100 до <1/10); нечасто (від ≥1/1000 до <1/100); рідко (від ≥1/10 000 до <1/1000); дуже рідко (<1/10 000), включаючи поодинокі випадки; частота невідома (не можна оцінити за наявними даними).
З боку імунної системи: нечасто — реакції гіперчутливості (еритематозні висипання, генералізовані шкірні висипання, еритема, набряк, набряк повік, набряк обличчя, периферичний набряк, припухлість, припухлість обличчя, свербіж, генералізований свербіж, задишка).
З боку нервової системи: часто — головний біль.
З боку дихальної системи, органів грудної порожнини та середостіння: часто — кашель.
З боку ШКТ: часто — діарея, біль у животі; нечасто — нудота, блювання.
З боку шкіри та підшкірних тканин: часто — висипання; нечасто — кропив’янка; частота невідома — ангіоневротичний набряк.
Загальні розлади та стан місця введення: нечасто — підвищена втомлюваність; рідко — гарячка.
У випадку тривалих шлунково-кишкових або дихальних розладів лікування необхідно припинити. При шкірних реакціях лікування також переривають, тому що ці прояви можуть мати алергічну природу.

Особливості застосування

препарат Бронхо-Ваксом дітям віком до 6 міс не призначається. Безпека та ефективність препарату для дітей віком до 6 міс не встановлені.
Бронхо-Ваксом може спричиняти реакції гіперчутливості. У разі розвитку алергічних реакцій або ознак непереносимості препарату лікування слід припинити негайно.
Вплив на здатність керувати транспортними засобами та користування механізмами. Бронхо-Ваксом не впливає на здатність керування автомобілем та користування механізмами.
Період вагітності та годування грудьми. Клінічні дані щодо застосування препарату у вагітних відсутні. Експерименти на тваринах не показали жодної прямої чи непрямої токсичності, що впливає на вагітність, розвиток ембріона, розвиток плода та постнатальний розвиток. Стосовно вигодовування грудьми конкретних досліджень також не проводилося і будь-які дані відсутні. Препарат слід застосовувати з обережністю під час вагітності та годування грудьми.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

взаємодія препарату з іншими лікарськими засобами наразі невідома.

Передозування

про випадки передозування наразі не повідомлялося. Біологічна природа препарату Бронхо-Ваксом та результати токсикологічних досліджень, що проводилися на тваринах, свідчать про неможливість досягнення передозування.

Умови зберігання

при температурі 15–25 °C у недоступному для дітей місці.