Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Вітамін-ка з аскорбіновою кислотою, евкаліптом, ментолом таблетки 3 г, №6 Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
Вітамін-ка з аскорбіновою кислотою, евкаліптом, ментолом

Аскорбінова кислота інструкція із застосування

Показання до застосування

Джерело вітаміну С.

Склад

Цукор, аскорбінова кислота, крохмаль картопляний, кальцію стеарат, ментол, евкаліптова олія.

Опис діючих речовин

Аскорбінова кислота (вітамін С) — один з найвідоміших вітамінів. Активний учасник регуляції окисно-відновних процесів в організмі, вуглеводного обміну, процесу згортання крові, регенерації тканин. Сприяє зменшенню проникності судинної стінки, має антиагрегантні (попереджує утворення тромбів) і виражені антиоксидантні властивості, сприяє уповільненню процесу старіння організму. Необхідна для підтримки здорових зубів, ясен, кісток, хрящової і сполучної тканини. Відіграє важливу роль в утворенні колагену в організмі, покращує всмоктування заліза. Підвищує опір організму інфекціям, сприяє пригніченню медіаторів запалення і алергічних реакцій, виявляє антигістамінний ефект.

У людському організмі немає значних резервів вітаміну С, тому необхідно систематичне, регулярне надходження цього вітаміну з їжею. Основними джерелами аскорбінової кислоти є рослини. Особливо багато аскорбінової кислоти міститься в перці, хроні, ягодах горобини, чорної смородини, суниці, полуниці, в апельсинах, лимонах, мандаринах, капусті (як свіжій, так і квашеній), в шпинаті. Необхідно пам’ятати про те, що вітамін С легко руйнується при тепловій обробці продуктів, під дією світла. Людям, що страждають залежністю від куріння, слід враховувати, що кожна сигарета руйнує близько 25 мг вітаміну С.

Евкаліптова олія має протизапальні, антисептичні властивості. Використовується при застудних захворюваннях, що супроводжуються кашлем, нежиттю, інфекціями горла і дихальних шляхів, а також при грипі і бронхіті. Зміцнює імунну систему людини.

Спосіб застосування

Дорослим по 1–2 таблетки тричі на день під час вживання їжі. Курс прийому — один місяць. Необхідно повторити курс через 2–3 місяці.

Протипоказання

Підвищена чутливість до окремих компонентів.

Форма випуску

Таблетки по 3 г № 6.

Термін придатності

36 місяців.