Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)
Епадол Нео

Епадол Нео капсули м'які 1 г блістер, №30

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Аналоги
Епадол Нео
Форма випуску
Капсули м'які
Дозування
1 г
Кількість штук в упаковці
30 шт.
Сертифікат
UA/12187/01/01 від 12.04.2017

Епадол Нео інструкція із застосування

Лікарська форма

Капсули м'які.

М'які желатинові капсули від світло-жовтого до темно-жовтого кольору, овальної форми, зі швом. Вміст капсули — масляниста рідина від світло-жовтого до темно-жовтого кольору зі специфічним запахом.

Фармакотерапевтична група

Інші гіполіпідемічні препарати. Омега-3-тригліцериди, а також інші ефіри та кислоти.
Код АТС С10А Х06.

Омега-3 поліненасичені жирні кислоти — ейкозапентаєнова кислота — (ЕПК) і докозагексаєнова кислота (ДГК) — відносяться до незамінних жирних кислот.

Лікарський засіб активно впливає на ліпіди плазми крові, знижуючи рівень тригліцеридів, ліпопротеїдів низької та дуже низької щільності (ЛПДНЩ). Препарат впливає на гемостаз і зменшує ризик тромбоутворення за рахунок впливу на агрегаційну здатність тромбоцитів; помірно знижує артеріальний тиск.

Нормалізація ліпідного спектру крові відбувається також за рахунок зменшення синтезу тригліцеридів у печінці, оскільки ЕПК і ДГК інгібують етерифікацію інших жирних кислот, а також за рахунок зменшення кількості вільних жирних кислот (збільшуються кількості пероксиcом β-окиснення жирних кислот), які беруть участь у синтезі тригліцеридів. Зменшення синтезу тригліцеридів призводить до зниження рівня ЛПДНЩ.

Альфа-токоферол є антиоксидантом, що запобігає окисленню поліненасичених жирних кислот.

Протипоказання

Підвищена індивідуальна чутливість до будь-якого з компонентів препарату.

Загострення хронічного холециститу та хронічного панкреатиту, загострення захворювань гепатобіліарної системи, жовчнокам'яна хвороба, патологічні стани що супроводжуються геморагічним синдромом.

Спосіб застосування та дози

Препарат приймають під час їжі.

З метою профілактики дорослим та дітям старше 12 років призначають по 1 капсулі на добу. За індивідуальними показаннями доза препарату може бути збільшена до 2 капсул на добу.

У комплексній терапії серцево-судинних захворювань — по 2 капсули на добу.

При гіпертригліцеридемії початкова доза становить 2 капсули на добу (в 1 або 2 прийоми). У випадку недостатнього ефекту дозу препарату збільшують до 4 капсул на добу. Лікування слід продовжувати до досягнення необхідного терапевтичного ефекту.

Передозування

У випадку передозування можуть спостерігатися алергічні реакції подібні до тих, які спостерігаються при побічній дії. Лікування: симптоматична терапія.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Не рекомендується призначати спільно з фібратами у зв'язку з відсутністю клінічного досвіду. Призначення Епадол Нео одночасно з варфарином не призводить до геморагічних ускладнень, однак у випадку комбінованого застосування цих препаратів або припинення лікування Епадол Нео слід контролювати протромбіновий час.

Термін придатності

2 роки.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С. Зберігати у недоступному для дітей місці.

Упаковка

По 5 капсул у блістері; по 6 або 12 блістерів у пачці.

По 10 капсул у блістері; по 3 блістери в пачці.

По 10 капсул у блістері; по 6 блістерів у пачці.

Категорія відпуску

Без рецепта.