Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Есберітокс (Esberitox) (262976) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Есберітокс (Esberitox)

Есберітокс інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. У різноманітних доклінічних моделях у різних місцях дії Есберітокс демонструє стимулювання імунної системи.
У разі вірусних застудних захворювань клінічна стимуляція захисних сил організму проявляється у зменшенні вираженості симптомів і скороченні тривалості захворювання.
Фармакокінетика. Неможливо чітко віднести відповідні фармакодинамічні результати до окремо визначених компонентів, оскільки Есберітокс таблетки ― це комплексна суміш кількох рослинних речовин. Інформація щодо фармакокінетики препарату відсутня.

Показання Есберітокс

для зміцнення опірності організму як підтримувальна терапія при комплексному лікуванні вірусних застудних захворювань.

Застосування Есберітокс

дорослим та дітям віком від 12 років приймати 3 рази на добу по 4–6 таблеток.
Дітям віком 7–11 років: 3 рази на добу по 2‒3 таблетки.
Дітям віком 4–6 років: 3 рази на добу по 1‒2 таблетки.
Есберітокс таблетки не можна приймати дітям віком до 4 років через недостатність даних щодо безпеки препарату.
Немає даних щодо конкретних рекомендацій дозування при порушеннях функцій нирок/печінки.
Таблетки необхідно запивати великою кількістю рідини, бажано водою, або розчиняти у ротовій порожнині вранці, в обід та ввечері.
Тривалість прийому залежить від перебігу основного захворювання. Лікування необхідно розпочинати одразу після появи симптомів і продовжувати до їх зникнення. Есберітокс таблетки не слід застосовувати довше 10 днів.
Діти. Препарат призначений для дітей віком від 4 років.

Протипоказання

підвищена чутливість до діючих речовин або будь-якого з допоміжних компонентів препарату. Не слід застосовувати препарат у хворих з прогресуючими системними захворюваннями (туберкульоз та саркоїдоз); при аутоімунних захворюваннях (колагеноз, розсіяний склероз); при імунодефіцитних станах (СНІД, ВІЛ-інфекції); при імуносупресорних станах, спричинених застосуванням цитостатичних препаратів або імуносупресорів, наприклад після трансплантації; при гематологічних захворюваннях (лейкемія, агранулоцитоз).

Побічна дія

оцінка побічних ефектів ґрунтується на таких показниках частоти: дуже часто (≥1/10), часто (≥1/100 до <1/10), нечасто (≥1/1000 до <1/100); рідко( ≥1/10 000 дo <1/1000); дуже рідко (<1/10 000), невідомо (частоту неможливо встановити з доступних даних).
З боку імунної системи: реакції підвищеної чутливості, включаючи шкірний висип, свербіж, набряк обличчя, задишку, зниження АТ.
З боку ШКТ: біль у животі, блювання, діарея.
Загальні порушення: запаморочення.
Дані щодо частоти відсутні.

Особливості застосування

у разі, якщо симптоми захворювання посилюються або продовжуються довше, ніж 10 днів, або виникли задишка, гарячка, гнійні або кров’янисті виділення, слід звернутися до лікаря.
Пацієнтам з рідкісною спадковою непереносимістю галактози, спадковою непереносимістю фруктози, дефіцитом сахарази–ізомальтази, лактази або порушенням всмоктування глюкози і галактози не слід застосовувати Есберітокс таблетки.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Немає достатньо даних щодо застосування препарату Есберітокс у вагітних. Репродуктивна токсичність препарату недостатньо вивчена при дослідженнях на тваринах. Оскільки безпеку застосування Есберітокс таблетки протягом вагітності не доведено, препарат слід приймати після ретельної оцінки співвідношення користь для матері/ризик для плода (дитини).
Відсутня інформація щодо проникнення певних компонентів препарату Есберітокс в грудне молоко матері та їх негативного впливу на немовля, яке годують грудьми. Попередження: Есберітокс таблетки не слід приймати протягом періоду годування грудьми.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Невідома.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

невідома. Відповідні дослідження щодо взаємодії препарату з іншими лікарськими засобами не проводилися.

Передозування

не спостерігалося.

Умови зберігання

при температурі не вище 30 °С у недоступному для дітей місці.