Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

НІТТИФОР, крем з кондиционером 1 % фл. 115 мл, №1 (262918) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Аналоги
НІТТИФОР, крем з кондиционером 1 % фл. 115 мл, №1
Форма випуску
Крем з кондиционером
Дозування
1 %
Об'єм
115 мл
Виробник
Teva
Міжнародна назва

НІТТИФОР, крем з кондиционером 1 % фл. 115 мл, №1 інструкція із застосування

Лікарська форма

Крем.

Kрем жовтогарячого кольору зі специфічним запахом.

Фармакотерапевтична група

Засоби, що діють проти ектопаразитів, включаючи коростяних кліщів. Код АТС Р03А С04.

Фармакологічні властивості

Активна речовина: перметрин — це синтетичний інсектицид, ефективний проти багатьох паразитів, у тому числі вошей, кліщів, бліх та інших артроподів. Перметрин діє на мембрану нервових клітин, припиняє надходження іонів натрієвими каналами, які регулюють поляризацію мембран. Внаслідок цього відбувається затримка реполяризації мембран і параліч паразитів. Згідно з дослідженнями in vitro перметрин ефективний відносно вошей і гнид Pediculus humanus var. Capitis (головні воші). Висока ефективність лікування пояснюється поєднанням подвійної дії препарату на саму вошу і на її потомство, а також тривалим збереженням препарату на волоссі, що запобігає повторному зараженню.

Протипоказання

Підвищена чутливість до компонентів препарату, гострі запальні захворювання шкіри волосистої частини голови, період годування груддю, дитячий вік до 2 років.

Спосіб застосування та дози

Препарат призначений тільки для зовнішнього застосування. Застосування крему «Ніттифор» необхідно проводити на щойно вимитому звичайним шампунем і просушеному насухо волоссі. Перед застосуванням крему флакон необхідно добре струснути. Крем наноситься рівномірно на волосся і шкіру голови (особливо за вухами і на потилиці). Через 10 хвилин необхідно сполоснути волосся водою і висушити. Наприкінці обробки рекомендовано вичесати волосся частим гребінцем для видалення загиблих вошей та гнид. Якщо було виявлено воші на другому тижні після обробки (після 7 днів з моменту застосування препарату), процедуру необхідно повторити.

Термін придатності

2 роки.

Умови зберігання

Зберігати у недоступному для дітей місці при температурі 15–25ºС.

Упаковка

115 г крему з кондиціонером у поліетиленовому флаконі з кришкою; по 1 флакону у картонній пачці.

Категорія відпуску

Без рецепта.