Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

СЕМПРЕКС™ (SEMPREX™) (261747) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Аналоги
СЕМПРЕКС™ (SEMPREX™)
Форма випуску
Капсули
Дозування
8 мг
Кількість штук в упаковці
24 шт.
Виробник
ГлаксоСмітКляйн Експорт
Міжнародна назва

СЕМПРЕКС™ інструкція із застосування

Лікарська форма

Капсули.

Білі непрозорі тверді желатинові капсули з чорним тисненням корпоративного логотипу єдинорога та напису «WELLCOME» на ковпачку, з червоно-коричневим тисненням SEMPREX на корпусі капсули. Капсули містять білий порошок.

Фармакотерапевтична група

Антигістамінні препарати для системного застосування. Акривастатин.

Код АТС R06A X18.

Акривастин — потужний конкурентний антагоніст Н1-рецепторів гістаміну при відсутності суттєвої антихолінергічної дії та слабкою здатністю проникати у центральну нервову систему. Початок дії акривастину (визначається за його здатністю усувати з поверхні шкіри смуги та плями почервоніння, спричинені гістаміном) починається приблизно через 30 хвилин після прийому дорослим пацієнтом одноразової дози 8 мг. Максимально виражений ефект спостерігається через 90 хвилин (у випадку смуги) та через 2 години (у випадку плями). Хоча після цього вираженість дії препарату поступово зменшується, значна антигістамінна активність зберігається протягом 12 годин після прийому препарату. Полегшення симптомів алергічного риніту відзначається через 1 годину після прийому препарату.

Акривастин добре абсорбується у кишечнику. Максимальна концентрація у плазмі крові після прийому 8 мг акривастину настає через 1,5 години і становить приблизно 150 нг/мл. Період напіввиведення — 1,5 години. При введенні різних доз акривастину протягом 6 днів кумуляції не спостерігалося.

Акривастин виділяється головним чином нирками. 84% акривастину, що був прийнятий здоровими добровольцями, виділилося з сечею за 3 дні, 80% — у перші 12 годин, головним чином у формі незміненого акривастину, 13% дози виділялося з калом. У сечі та плазмі крові виявляється метаболіт акривастину, що становить у сечі 1/7 частину прийнятої дози препарату.

Протипоказання

Семпрекс протипоказаний хворим із гіперчутливістю до акривастину та трипролідину, хворим із вираженою нирковою недостатністю (кліренс креатиніну менше за 50 мл/хв чи рівень креатиніну в сироватці крові понад 150 мкмоль/л), дитячий вік до 12 років.

Спосіб застосування та дози

Дорослим та дітям віком старше 12 років: 1 капсула (8 мг) Семпрексу 3 рази на добу. Тривалість лікування визначає лікар індивідуально.

Хворі літнього віку: хоча клінічні спостереження показали, що при застосуванні Семпрексу у хворих літнього віку не потрібні спеціальні застереження, рекомендується цій категорії хворих контролювати функцію нирок.

Передозування

Про випадки гострого передозування не повідомлялося. Прийом Семпрексу 25 хворими у добовій дозі до 1200 мг не супроводжувався побічною дією (гастроінтестинальним розладом, головним болем або сонливістю) або ж ці явища були мало виражені.

Лікування передозування має бути симптоматичним. При необхідності можна стимулювати блювання (для хворих у свідомості) або промивання шлунка. Ефективність діалізу цьому випадку не встановлена.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Не слід комбінувати препарат із засобами, що пригнічують центральну нервову систему, та етанолом.

Термін придатності

5 років.

Умови зберігання

Зберігати в сухому, захищеному від світла і недоступному для дітей місці при температурі нижче 30 °С.

Упаковка

Капсули, упаковані у блістери з алюмінієвої фольги та полівінілхлориду, у картонній упаковці. Упаковка містить 24 капсули.

Категорія відпуску

Без рецепта.