Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Колікід® суспензія (Collickid® suspension) (261518) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Колікід<sup>&reg;</sup> <I>суспензія</I> (Collickid<sup>&reg;</sup> <I>suspension</I>)
Форма випуску
Суспензія оральна
Дозування
40 мг/1мл
Об'єм
30 мл
Виробник
Сертифікат
UA/10461/02/01 від 04.08.2020
Міжнародна назва

Колікід суспензія інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Симетикон, який входить до складу препарату — це нетоксична інертна поверхнево-активна речовина, виготовлена на основі кремнію, є піногасником. Він змінює поверхневий натяг пухирців газу, що утворюються в кишечнику, і спричиняє їх руйнування. Гази, що вивільняються при цьому, можуть як поглинатися стінками кишечнику, так і виводитися з організму завдяки перистальтиці кишечнику. Застосування симетикону до початку діагностичних досліджень органів черевної порожнини запобігає виникненню дефектів зображення, що спричиняють пухирці газу; сприяє ретельному зрошенню слизової оболонки товстої кишки контрастною речовиною, що запобігає розриву контрастної плівки навіть у разі здуття кишечнику.
Фармакокінетика. Симетикон діє винятково на поверхні пухирців газу і не всмоктується слизовою оболонкою травного тракту. Симетикон не всмоктується слизовою оболонкою травного тракту і після перорального прийому виводиться в незміненому вигляді. Симетикон не має центральної дії.

Показання Колікід суспензія

– симптоматичне лікування порушень з боку ШКТ, пов’язаних з газоутворенням, наприклад метеоризм, у тому числі у післяопераційний період, коліки у немовлят;
– як допоміжний засіб при проведенні діагностичних досліджень органів черевної порожнини (рентгенографія, УЗД) та при підготовці до гастродуоденоскопії;
– як піногасник при інтоксикаціях поверхнево-активними речовинами (пральними порошками або іншими миючими засобами).

Застосування Колікід суспензія

при порушеннях з боку ШКТ, пов’язаних з газоутворенням

ВікДозуванняЧастота застосування
Діти віком до 1 року0,5–1 млКолікід додавати у пляшку з дитячим харчуванням при кожному годуванні або за допомогою маленької ложки, давати до або після годування грудьми
Діти віком 1–6 років1 млПрепарат застосовувати під час або після вживання їжі кожні 4–6 год
Діти віком 6–14 років1–2 мл
Діти віком від 14 років і дорослі2 мл


Для підготовки до діагностичних досліджень черевної порожнини
Рентгенологічні дослідження, УЗД

ВікДозування та частота застосування
За добу до проведення дослідженняВранці у день проведення дослідження
ДітиПо 1 мл 3 рази на добу 1 мл однократно
ДоросліПо 2 мл 3 рази на добу2 мл однократно


Для підготовки до гастродуоденоскопії

ВікДозування та частота застосування
Перед проведенням ендоскопіїПід час проведення ендоскопії
Дорослі4–8 мл однократноУ разі необхідності, ввести кілька мілілітрів суспензії через канал ендоскопа для усунення пухирців газу, що спричиняє перешкоди при дослідженні


Як піногасник при інтоксикаціях поверхнево-активними речовинами (залежно від тяжкості отруєння)

ВікДозування
ДітиВід 2,5 до 10 мл
ДоросліВід 10 до 20 мл


Колікід можна застосовувати також у післяопераційний період.
Перед застосуванням вміст флакона треба добре збовтувати. Для вимірювання доз можна використовувати пластиковий разовий шприц без голки ємністю 2 мл. Препарат приймати під час або після їди, а у разі необхідності — перед сном.
Тривалість лікування залежить від наявності скарг та вирішується лікарем індивідуально.
За необхідності Колікід можна застосовувати протягом тривалого часу.
При повторному виникненні порушень з боку травного тракту та/або у випадку їх тривалого характеру слід провести клінічне обстеження.
Діти. Препарат застосовувати у дітей від народження.

Протипоказання

- підвищена чутливість до препарату та його компонентів.
- Кишкова непрохідність.
- Обструктивні захворювання травного тракту.

Побічна дія

з боку імунної системи: алергічні прояви, реакції гіперчутливості, включаючи свербіж, шкірний висип, кропив’янку, набряк обличчя, набряк язика та утруднене дихання.
З боку ШКТ: нудота, запор.

Особливості застосування

якщо симптоми (скарги) з боку ШКТ з’являються повторно або тривають понад 14 днів чи посилюються, слід звернутися за консультацією до лікаря.
Колікід, таблетки містить лактозу. Якщо у пацієнта встановлена непереносимість деяких цукрів, слід проконсультуватися з лікарем, перш ніж приймати цей лікарський засіб.
Застосування у період вагітності та годування грудьми. Клінічних даних щодо застосування препарату Колікід у вагітних немає. Оскільки активний компонент не всмоктується слизовою оболонкою травного тракту, не слід очікувати будь-якої дії лікарського препарату на плід або накопичення препарату в грудному молоці.
Застосування препарату Колікід у період вагітності або годування грудьми можливе тільки тоді, коли очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода або дитини.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Оскільки симетикон є інертною речовиною, яка не абсорбується, вплив на керування автотранспортом або іншими механізмами практично виключений.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

одночасне застосування симетикону і проносних засобів, що містять мінеральну олію (парафін), не рекомендується, оскільки змішування цих речовин призводить до зниження ефективності симетикону.
Левотироксин може зв’язуватися з симетиконом. Абсорбція левотироксину у кишечнику може бути порушена при одночасному прийомі із симетиконом.

Передозування

до цього часу випадки передозування невідомі. Оскільки симетикон у хімічному та фізіологічному відношенні є інертним, то інтоксикація практично виключена. У разі застосування вищих доз, ніж рекомендовано, слід звернутися до лікаря.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °C.
Після першого відкриття банки Колікід, суспензія оральна, препарат зберігати не більше 6 міс.