Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

НОТТА® таблетки (NOTTA® tablets) (261109) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
НОТТА<sup>&reg;</sup> таблетки (NOTTA<sup>&reg;</sup> tablets)

НОТТА таблетки інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Лікарський засіб Нотта® захищає нервову систему від шкідливої дії підвищених навантажень та стресу. Усуває тривожність та відчуття страху, нервове напруження та неспокій.
Препарат стабілізує роботу вегетативної нервової системи та чинить виражену психоактивуючу дію без будь-яких седативних ефектів. Сприяє нормалізації вегетативного забезпечення та реактивності вегетативної нервової системи, забезпечує швидкий і стабільний ефект відносно вегетативних розладів. Відновлює порушений фізіологічний сон і добовий цикл «сон — неспання»: полегшує засинання, поліпшує якість нічного сну, не спричиняючи утруднень при пробудженні, загальмованості або сонливості у денний час.
Усуває астенічні прояви, зміцнює нервову систему, поліпшує переносимість психоемоційних навантажень.
Фармакокінетика. Немає даних про фармакокінетичні властивості.

Показання НОТТА таблетки

застосовувати для лікування неврозоподібних і психосоматичних розладів, що супроводжуються неспокоєм, внутрішньою напруженістю, підвищеною нервовою збудливістю, збентеженням і порушенням сну.

Застосування НОТТА таблетки

дорослі та діти віком від 12 років: по 1 таблетці 2 рази на добу; діти віком 6–12 років: по ½ таблетки 2 рази на добу.
Для прискорення одужання на початку лікування, а також у випадках, коли необхідне швидке усунення симптомів, можливий прийом препарату 4 рази на добу. Після покращення стану застосовувати 2 рази на добу.
Для досягнення максимального ефекту препарат Нотта®, таблетки, рекомендується застосовувати у проміжках між прийомами їжі (за 30 хв до або через 1 год після їди). Таблетку рекомендується тримати у роті до повного розчинення.
Якщо симптоми погіршуються або через 7 днів лікування не відмічено покращення, необхідно проконсультуватися з лікарем.
Тривалість лікування залежить від перебігу та ступеня тяжкості захворювання і визначається лікарем індивідуально.
Діти. Застосовувати лікарський засіб Нотта®, таблетки, дітям від 6 років.
Для лікування дітей віком від 2 до 6 років слід застосовувати препарат Нотта® у формі крапель.

Протипоказання

підвищена чутливість (алергія) до будь-якого компонента препарату.

Побічна дія

у виняткових випадках в осіб із гіперчутливістю до якогось із компонентів препарату можливі алергічні реакції. У разі виникнення будь-яких небажаних реакцій слід припинити застосування препарату та обов’язково звернутися до лікаря.

Особливості застосування

1 таблетка Нотта® містить 226,6 мг лактози моногідрату, тому пацієнтам із рідкісними спадковими формами непереносимості галактози, недостатністю лактази або синдромом глюкозо-галактозної мальабсорбції необхідно проконсультуватися з лікарем, перш ніж приймати цей препарат.
На початку лікування препаратом можуть з’явитися прояви незначного посилення симптомів захворювання (первинна реакція). Така реакція зазвичай є тимчасовою. Якщо симптоми не зникають, застосування препарату слід припинити. Після зникнення первинної реакції препарат можна застосовувати знову. При повторному загостренні симптомів застосування препарату потрібно припинити та проконсультуватися з лікарем.
Оскільки лікарський засіб Нотта®, таблетки, містить рослинні природні компоненти, при зберіганні може відмічатися незначна зміна смаку та кольору таблетки, що не призводить до зниження якості та ефективності препарату.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. На цей час не виявлено особливого ризику застосування лікарського засобу у період вагітності або годування грудьми. Препарат можна застосовувати з обережністю у період вагітності або годування грудьми у випадках, коли очікувана користь для матері перевищує можливий ризик для плода/дитини.
Дані щодо впливу препарату на репродуктивну функцію відсутні.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Нотта® не спричиняє загальмованості чи сонливості у денний час, не пригнічує когнітивні функції, тому може бути рекомендована для осіб будь-яких професій, у тому числі тих, що потребують підвищеної уваги, швидкої рухової та психічної реакції.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

клінічно значуща взаємодія препарату Нотта® з іншими лікарськими засобами не встановлена. Препарат можна комбінувати з будь-якими лікарськими засобами та методами лікування.
При одночасному застосуванні препарату Нотта® з психотропними лікарськими засобами (у тому числі з транквілізаторами, снодійними) прийом і дозу останніх можна знизити під наглядом лікаря. У комплексній терапії з іншими препаратами необхідно дотримуватися паузи між прийомом лікарських засобів не менше 20 хв.

Передозування

випадки передозування не виявлені.

Умови зберігання

в оригінальній картонній упаковці при температурі не вище 30 °С у недоступному для дітей місці.