Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Афлубін® краплі оральні (Aflubin® oral drops) (266800) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Афлубін<sup>&reg;</sup> краплі оральні (Aflubin<sup>&reg;</sup> oral drops)

Афлубін краплі оральні інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакологічні властивості. При застосуванні препарату з лікувальною метою препарат зменшує озноб та нормалізує температуру; зменшує запалення верхніх дихальних шляхів, нежить та кашель; головний біль та слабкість, зменшує біль у м’язах і суглобах; активізує захисні сили організму; пришвидшує одужання, запобігає розвитку ускладнень.
При застосуванні препарату з профілактичною метою препарат зміцнює загальну опірність організму; підвищує місцевий імунітет верхніх дихальних шляхів; знижує імовірність захворювання на грип та застуду.
Препарат стимулює синтез інтерферону і клітинну ланку імунітету, що дозволяє застосовувати його на різних стадіях інфекційного процесу (як для профілактики, так і для лікування). Проявляє протизапальну дію на слизові та синовіальні оболонки, що приводить до зниження явищ ексудації та набряку. Чинить дезінтоксикаційну та м`яку жарознижувальну дію.
Подвійний механізм дії забезпечується як через покращення системного та місцевого імунітету організму, так і прямою противірусною дією препарату.

Показання Афлубін краплі оральні

препарат рекомендується застосовувати для профілактики та лікування грипу і застуди (ГРВІ), а також у комплексному лікуванні запальних і ревматичних захворювань з болем у суглобах.

Застосування Афлубін краплі оральні

Афлубін®, краплі оральні
Якщо лікар не призначив інакше, слід дотримуватися такої схеми застосування:

Афлубін® для лікування
1-ша–2-га доба захворювання на застуду або грип
Дорослі та діти віком від 12 років10 крапель3—8 разів на добу.
Для найшвидшого покращання стану препарат приймати кожні ½—1 год, але не більше 8 разів на добу
Діти віком 5—12 років5—9 крапель
Діти віком 2—4 роки2—4 краплі
3-тя—7-ма доба захворювання (або до одужання)
Дорослі та діти віком від 12 років10 крапель3 рази на добу
Діти віком 5—12 років5 крапель3 рази на добу
Діти віком 2—4 роки2—4 краплі3 рази на добу
Афлубін® для профілактики
Планову профілактику розпочинати за 1 міс до сезонного підвищення захворюваності на інфекції, грип та застуду або під час виникнення епідемії
Дорослі та діти віком від 12 років10 крапель2 рази на добу, 3 тиж
Діти віком від 2 до 12 років2—9 крапель2 рази на добу, 3 тиж
Екстрену профілактику проводити одразу ж після контакту з хворим на грип або застуду та після дії провокуючих факторів (переохолодження, різка зміна клімату)
Дорослі та діти віком від 12 років10 крапель2 рази на добу, 2—3 дні
Діти віком від 2 до 12 років2—9 крапель2 рази на добу, 2—3 дні


Для досягнення максимального ефекту Афлубін® рекомендується застосовувати у проміжках між прийомами їжі (за 30 хв до, або через 1 год після прийому їжі).
Для посилення ефективності рекомендується потримати препарат деякий час у роті перед проковтуванням. Для зручності застосування дітям препарат розводити у ложці води.
Діти. Застосування препарату Афлубін® краплі оральні у дітей віком до 2 років не рекомендується через недостатню кількість даних.

Протипоказання

підвищена чутливість до будь-якого компонента препарату.

Побічна дія

можливе виникнення алергічних реакцій, включаючи висипання, свербіж, кропив’янку.

Особливості застосування

Афлубін® не замінює профілактичну вакцинацію від грипу.
На початку лікування препаратом можливе короткочасне загострення наявних симптомів захворювання (первинна реакція). Така реакція зазвичай є тимчасовою. Якщо симптоми не зникають, застосування препарату слід припинити. Після зникнення первинної реакції лікарський засіб можна застосовувати знову. При повторному загостренні симптомів застосування препарату потрібно припинити.
Оскільки Афлубін® містить рослинні та інші природні компоненти, при зберіганні може спостерігатися незначна зміна смаку, прозорості або кольору р-ну, що не призводить до зниження якості та ефективності препарату.
Афлубін® краплі оральні не слід застосовувати пацієнтам з алкогольною залежністю, оскільки в одній дозі препарату (5/10 крапель) міститься 80/160 мг спирту.
Вміст спирту слід враховувати також при застосуванні препарату вагітними, жінками, які годують грудьми, дітьми та пацієнтами з високим ризиком розвитку захворювань печінки та нападів епілепсії.
Довготривале лікування гомеопатичними лікарськими засобами має контролювати лікар з досвідом застосування гомеопатичних препаратів, оскільки можуть виникнути симптоми, які не вказані в інструкції для медичного застосування.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Дані щодо застосування лікарського засобу у період вагітності та годування грудьми відсутні.
Доказів будь-якого ризику прийому препарату під час вагітності та годування грудьми немає.
Рекомендовано застосовувати препарат у період вагітності або годування грудьми з обережністю.
Дані щодо впливу препарату на репродуктивну функцію відсутні.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами. Незважаючи на вміст спирту, препарат у рекомендованих дозах не впливає на здатність керувати транспортними та механічними засобами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

на даний час немає інформації відносно взаємодії препарату з іншими лікарськими засобами.

Передозування

випадки передозування не було зареєстровано.

Умови зберігання

в щільно закритому флаконі в оригінальній картонній упаковці при температурі не вище 30 °С у недоступному для дітей місці.