Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Ісміжен (Ismigen) (260245) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Ісміжен (Ismigen)
Форма випуску
Таблетки сублінгвальні
Дозування
50 мг
Кількість штук в упаковці
30 шт.
Виробник
ATC-група
Сертифікат
UA/15678/01/01 від 22.04.2022

Ісміжен інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

імунологічні і біологічні властивості
Ісміжен ‒ це імуностимулятор на основі бактеріального лізату, який підвищує опір організму інфекціям завдяки збільшенню кількості сироваткових та секреторних антитіл, активації клітинних та гуморальних факторів неспецифічного імунітету. Це знижує частоту розвитку та тяжкість протікання респіраторних інфекцій, запобігає необхідності застосування антибіотиків.
Ісміжен має подвійний механізм дії:
- активує неспецифічну резистентність за рахунок мембранних антигенів, що входять до складу препарату, шляхом активації дендритних клітин, нейтрофілів, макрофагів та NK-клітин; індукує фагоцитоз та клітинний лізис за рахунок стимуляції адгезії макрофагів на бактеріях;
- активує специфічний імунітет шляхом підвищення рівня продукування інтерлейкінів-2, специфічних сироваткових IgA, IgG, IgM та slgA, активації ефекторних CD4 та CD8 Т-лімфоцитів, активації В-лімфоцитів.
Ісміжен добре абсорбується в слизовій оболонці ротової порожнини.

Показання Ісміжен

лікарський засіб застосовують у складі комплексного лікування таких захворювань:
- гострі, підгострі, рецидивні або хронічні інфекції та захворювання верхніх дихальних шляхів (ГРВІ, грип, риніт, у тому числі алергічний, фарингіт, назофарингіт, тонзиліт, синусит, ларингіт, епіглотит, ангіна);
- гострі, підгострі, рецидивні чи хронічні інфекції та захворювання нижніх дихальних шляхів, у тому числі обструктивні (трахеїт, трахеобронхіт, бронхіт, бронхоектази, ХОЗЛ.
Завдяки своїй імуномодулювальній дії Ісміжен зменшує кількість та знижує інтенсивність випадків гострих респіраторних захворювань у дітей, що часто та тривало хворіють, а також зменшує кількість загострень ХОЗЛ на рік та тяжкість їх перебігу. Ісміжен застосовується для лікування інфекцій, резистентних до антибіотикотерапії, та для терапії ускладнень бактеріальних та вірусних інфекцій. Препарат дозволяється застосовувати в комбінації з іншими лікарськими засобами (антибіотиками та муколітичними засобами).

Застосування Ісміжен

для перорального застосування у дорослих та дітей віком від 2 років.
Лікування гострих процесів: 1 таблетку розсмоктувати під язиком протягом 1‒2 хв 1 раз на добу (слід утримуватися від прийому їжі протягом не менше 30 хв). Приймати щоденно впродовж щонайменше 10 днів до зникнення симптомів. Лікувальний курс передбачає прийом 10 таблеток.
Профілактичне лікування: 1 таблетку розсмоктувати під язиком протягом 1‒2 хв 1 раз на добу впродовж 10 днів. Після 20-денної перерви повторити 10-денний курс прийому препарату. Повний курс профілактичного лікування, при якому досягається максимальний імунотерапевтичний ефект, становить 3 міс. Протягом повного курсу потрібно прийняти 30 таблеток Ісміжену. Інакше кажучи, Ісміжен приймають трьома декадними курсами протягом 3 міс із двома 20-денними перервами між ними. Для дітей молодшого віку рекомендовано попередньо подрібнити таблетку, змочити її кип’яченою водою кімнатної температури і отриману пастоподібну суміш покласти до ротової порожнини.
Діти. Препарат застосовують у дітей віком від 2 років.

Протипоказання

підвищена чутливість до компонентів препарату.

Побічна дія

рідко можливе виникнення реакцій гіперчутливості, включаючи свербіж, подразнення.

Особливості застосування

застосування у період вагітності і годування грудьми. Хоча токсичні ефекти препарату Ісміжен у тварин не спостерігалися, рекомендується уникати застосування препарату в період вагітності і годування грудьми.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортнимим засобами або іншими механізмами. Препарат не впливає на здатність керувати автомобілем та іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

взаємодія з іншими лікарськими засобами, у тому числі з антибіотиками, не спостерігалася.

Передозування

жодного випадку передозування не спостерігалося.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С.