Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

ІФІМОЛ (IFIMOL) (262928) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Аналоги
ІФІМОЛ (IFIMOL)

Аналоги ІФІМОЛ (IFIMOL)

Блімол розчин для інфузій, 10 мг/мл, флакон, 100 мл, № 1; Дж.Бі. Кемікалз енд Фармасьютикалз
Елган розчин для інфузій, 1000 мг/100 мл, флакон, 100 мл, № 1; Скан Біотек
Інфулган розчин для інфузій, 10 мг/мл, пляшка скляна, 100 мл, № 1; Юрія-Фарм
Інфулган розчин для інфузій, 10 мг/мл, пляшка полімерна, 100 мл, № 1; Юрія-Фарм
Інфулган розчин для інфузій, 10 мг/мл, пляшка, 20 мл, № 1; Юрія-Фарм
Парамол розчин для інфузій, 1000 мг/100 мл, контейнер поліпропіленовий, 100 мл, № 1; Фарматрейд
Парафузів розчин для інфузій, 10 мг/мл, флакон, 100 мл, № 10; Pharma Bavaria International Portugal Unip. Lda
Парацетамол Б. Браун 10 мг/мл розчин для інфузій, 10 мг/мл, флакон, 100 мл, у коробці, у коробці, № 10; Б. Браун
Парацетамол С.А.Л.Ф. розчин для інфузій, 10 мг/мл, флакон, 100 мл, № 1; АМІЛА ХЕЛС КЕА
Прайд® розчин для інфузій, 10 мг/мл, флакон, 100 мл, № 1; Фармак
Форма випуску
Розчин для інфузій
Дозування
10 мг/мл
Об'єм
100 мл
Виробник
Юнік Фармасьютикал Лабораторіз
Сертифікат
UA/11931/01/01 від 05.01.2017
Міжнародна назва

ІФІМОЛ інструкція із застосування

Склад

діюча речовина: paracetamol;

1 мл розчину містить парацетамолу 10 мг;

допоміжні речовини: пропіленгліколь, кислота лимонна, моногідрат; натрію

метабісульфіт (Е 223), натрію гідрофосфат, дигідрат; натрію хлорид, вода для ін'єкцій.

Лікарська форма

Розчин для інфузій.

Фармакотерапевтична група

Аналгетики та антипіретики.

Показання

Дорослі: короткочасне лікування больового синдрому середньої інтенсивності, особливо у післяопераційному періоді.

Короткотривале лікування гіпертермічних реакцій.

Діти: симптоматичне лікування болю та гіпертермії у післяопераційних хворих.

Протипоказання

Підвищена чутливість до парацетамолу та інших компонентів препарату.

Тяжка гепатоцелюлярна недостатність.

Спосіб застосування та дози

Іфімол застосовують для швидкого зняття больового та/або гіпертермічного синдрому, коли необхідним є виключно внутрішньовенний шлях введення препарату.

Тривалість внутрішньовенної інфузії має становити 15 хв.

Дорослі та діти з масою тіла 50 кг та більше.

Максимальна разова доза становить 1 гпарацетамолу, тобто 1 флакон (100 мл). Максимальна добова доза — 4 г. Інтервал між введенням препарату повинен становити не менше 4 годин. Звичайно застосовують від 1 до 4 інфузій протягом першої доби від початку больового синдрому (післяопераційний період), за необхідності тривалість лікування може бути збільшена, однак вона не повинна перевищувати 72 годин (3 діб) та загальну кількість у 12 інфузій.

Діти з масою тіла від 33 кг до 50 кг.

По 15 мг/кг парацетамолу на введення, тобто 1,5 мл/кг. Максимальна добова доза не повинна перевищувати 60 мг/кг маси тіла. Мінімальний інтервал між введеннями повинен становити 4 години. Тривалість лікування звичайно не перевищує 4 інфузій протягом однієї доби.

Діти з масою тіла від 10 кг до 33 кг.

По 15 мг/кг парацетамолу на введення, тобто 1,5 мл/кг. Максимальна добова доза не повинна перевищувати 60 мг/кг маси тіла. Мінімальний інтервал між введеннями повинен становити 4 години. Тривалість лікування звичайно не перевищує 4 інфузій протягом однієї доби.

При застосуванні препарату у дітей перед початком інфузії з флакону відбирають надлишок препарату і залишають об'єм розчину, що відповідає разовій дозі.

У дорослих пацієнтів з нирковою недостатністю (кліренс креатиніну£ 30 мл/хв.) інтервал між прийомами має зростати до 6 годин. Тривалість лікування не повинна перевищувати 48 годин.

Побічні реакції

З боку серцево-судинної системи: рідко — артеріальна гіпотензія.

З боку печінки: рідко — зростання рівня печінкових трансаміназ.

З боку крові: рідко — тромбоцитопенія, лейкопенія, нейтропенія.

Загальні: рідко — нездужання; дуже рідко — реакції гіперчутливості; поодинокі випадки — анафілактичний шок.

Повідомлялося про поодинокі випадки виникнення простих або уртикарних висипань на шкірі.

Передозування

Ризик токсичної дії препарату зростає в осіб літнього віку, у дітей, пацієнтів з печінковою недостатністю, у випадках хронічного алкоголізму, при наявності аліментарної дистрофії та в осіб із зниженою ферментативною активністю. У зазначених випадках передозування може бути фатальним.

Симптоми з'являються протягом перших 24 годин та проявляються нудотою, блюванням, анорексією, блідістю, болем у животі.

Передозування у дорослих може бути при одноразовому введенні в дозі 7,5 г та більше, у дітей -140 мг/кг маси тіла. При цьому розвивається цитоліз печінки, печінкова недостатність, метаболічний ацидоз, енцефалопатія, що може призвести до коми та смерті пацієнта. Протягом 12–48 годин зростає рівень печінкових трансаміназ (АСТ, АЛТ), лактатдегідрогенази, білірубіну та зменшується рівень протромбіну. Клінічні симптоми ушкодження печінки проявляються після двох діб та досягають максимуму після 4 — 6 днів.

Лікування: введення донаторів SH-груп і попередників синтезу глутатіону-метіоніну через 8 — 9 годин. Після передозування та N-ацетилцистеїну — через 12 годин. Необхідність у проведенні додаткових терапевтичних заходів (подальше введення метіоніну, внутрішньовенне введення N-ацетилцистеїну) визначається залежно від концентрації парацетамолу в крові, а також від часу, що пройшов після його прийому.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Пробенецид вдвічі знижує кліренс парацетамолу шляхом блокування його зв'язування з глюкуроновою кислотою, тому при комбінованій терапії з пробенецидом доза парацетамолу повинна бути зниженою.

Саліцилати можуть збільшувати період напіввиведенняпарацетамолу з організму.

Індуктори мікросомального окиснювання в печінці (фенітоїн, етанол, барбітурати, рифампіцин, фенілбутазон, трициклічні антидепресанти) можуть сприяти розвитку тяжких інтоксикацій навіть при невеликому передозуванні.

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка.Парацетамол чинить болезаспокійливу та жарознижувальну дію, блокує циклооксигеназу (ЦОГ) I і II тільки в центральній нервовій системі, впливаючи на центри болю й терморегуляції. У збуджених тканинах клітинні пероксидази нейтралізують вплив парацетамолу на ЦОГ, що пояснює практично повну відсутність протизапального ефекту. Відсутність впливу на синтез простагландинів у периферичних тканинах обумовлює відсутність у нього негативного впливу на водно-сольовий обмін (затримка натрію й води) і слизову травного тракту.

Фармакокінетика. Час максимальної концентрації в плазмі крові досягається через 15 хв; максимальна концентрація — 15–30 мкг/мл. Об'єм розподілу становить 1 л/кг. Парацетамол слабко зв'язується з білками плазми. Проникає через гематоенцефалічний бар'єр. Метаболізується в печінці з утворенням глюкуронідів і сульфатів. Невелика частина (4%) метаболізується цитохромом Р450 з утворенням проміжного метаболіту (N-ацетилбензохіноніміну), що у нормальних умовах швидко знешкоджується відновленим глютатіоном і виводиться із сечею після зв'язування з цистеїном і меркаптопуриновою кислотою. Однак при масивному отруєнні кількість цього токсичного метаболіту зростає. Період напіввиведення у дорослих — 2,7 години, у дітей — 1,5–2 години, у немовлят — 3,5 години, загальний кліренс — 18 л/годину. Парацетамол виводиться головним чином із сечею; 90% прийнятої дози виводиться нирками протягом 24 годин, в основному у вигляді глюкуроніду (60 — 80%) і сульфату (20 — 30%). Менше 5% виводиться в незміненому стані. При тяжкій ниркової недостатності (кліренс креатиніну нижче 10–30 мл/хв) виведення парацетамолу трохи уповільнюється, а період напіввиведення — 2–5,3 години. Швидкість виведення глюкуроніду та сульфату в пацієнтів з тяжкою нирковою недостатністю в 3 рази менше, ніж у здорових осіб. Фармакокінетика у дітей практично не відрізняється від дорослих за винятком коротшого періоду напіввиведення з плазми крові (1,5–2 години). У дітей віком до 10 років суттєво знижена кон'югація з глюкуроновою кислотою та більш підвищена — із сульфатами порівняно з дорослими.

Термін придатності

2 роки.

Умови зберігання

Зберігати в захищеному від світла місці при температурі не вище 25 °С.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

Упаковка

По 50 мл, по 100 мл у флаконі, по 1 флакону у картонній упаковці.

Категорія відпуску

За рецептом.

Виробник

«ЮнікФармасьютикалЛабораторіз» (відділення фірми «Дж. Б. КемікалзендФармасьютикалз Лтд.»).

Місцезнаходження

Ділянка № 4, Фаза-IV, Джі. Ай. Ді. Сі. ІндастріалЕстейт, місто Панолі — 394 116, округ Бхарух, Індія.