Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

ПІКОЛЮКС (PICOLUX) (263440) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Аналоги
ПІКОЛЮКС (PICOLUX)
Відсутній у продажу Підібрати аналоги

Аналоги ПІКОЛЮКС (PICOLUX)

Слабілакс-Здоров'я краплі оральні, 7,5 мг/мл, флакон, 30 мл, № 1; Здоров'я ФК
Слабілакс-Здоров'я краплі оральні, 7,5 мг/мл, флакон, 15 мл, № 1; Здоров'я ФК
Форма випуску
Розчин оральний
Дозування
7,5 мг/мл
Об'єм
25 мл
Виробник
Фармтехнологія

ПІКОЛЮКС інструкція із застосування

Лікарська форма

Краплі оральні, розчин.

Прозорий, безбарвний або жовтуватий, злегка в'язкий розчин.

Фармакотерапевтична група

Проносні засоби. Натрію пікосульфат.

Код АТС A06A B08.

Піколюкс — проносний лікарський засіб. Діє лише на рівні товстого кишечнику: під впливом кишкової мікрофлори натрію пікосульфат гідролізується з утворенням активної форми — вільного дифенолу. Дифенол стимулює рецептори слизової оболонки товстого кишечнику і посилює його перистальтику.

Після прийому внутрішньо натрію пікосульфат дуже слабо всмоктується з травного тракту, не піддається ентерогепатичній циркуляції, практично не чинить системної дії. У системному кровотоці та в сечі дифенол визначається в незначній кількості. Проносна дія розвивається через 6–12 годин. Виводиться в основному з калом.

Протипоказання

Підвищена чутливість до компонентів лікарського засобу. Кишкова непрохідність, гострі захворювання органів черевної порожнини (коліт, защемлена грижа, апендицит, перитоніт), біль у ділянці живота, нудота, блювання нез'ясованої етіології, виражена дегідратація організму, стан після операції на органах травного тракту, метрорагія, цистит, спастичний запор.

Спосіб застосування та дози

Дорослим і дітям старше 10 років — по 13 — 27 крапель (5–10 мг) 1 раз на добу. Дітям у віці від 4-х до 10 років — по 7–13 крапель (2,5–5 мг) 1 раз на добу. Дітям Піколюкс можна додавати в їжу. Ефект розвивається через 6–12 годин, тому приймати лікарський засіб слід перед сном, запиваючи водою. Тривалість лікування становить 2–3 дні. При відсутності через кілька днів ефекту дефекації слід звернутися до лікаря.

Передозування


Симптоми. Високі дози Піколюксу можуть спричинити рідке випорожнення (пронос), спазми, коліки в животі та клінічно значущу втрату калію та інших електролітів. При прийомі доз лікарського засобу, що набагато перевищують дози, які рекомендуються при звичайному запорі, може спостерігатися ішемія слизової товстої кишки. Тривале передозування призводить до розвитку хронічної діареї та болю у животі, гіпокаліємії, вторинного гіперальдостеронізму, можливе ураження нирок і розвиток нефролітіазу, метаболічний алкалоз та м'язова слабкість як результат гіпокаліємії.

Лікування. Промивання шлунка, прийом ентеросорбентів, поповнення рідини, корекція водно-електролітного балансу, а також призначення спазмолітичних засобів. Це особливо важливо для літніх людей і дітей.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Антибіотики знижують ефективність Піколюксу. При одночасному застосуванні з діуретиками або кортикостероїдами підвищується ймовірність виникнення електролітних порушень. Електролітний дисбаланс, що виникає на тлі прийому Піколюксу у великих дозах, може призвести до погіршення переносимості серцевих глікозидів.

Термін придатності

2 роки.

Не застосовувати лікарський засіб після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Умови зберігання

Зберігати в захищеному від світла та недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °С.

Упаковка

По 25 мл або 50 мл у флаконі, укупорені корками-крапельницями, по 1 флакону в пачці з картону.

Категорія відпуску

Без рецепта.