Все аптеки Украины

Клімадинон® краплі (Klimadynon® drops) (559209) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Клімадинон<sup>&reg;</sup> краплі (Klimadynon<sup>&reg;</sup> drops)

Клімадинон краплі інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Рослинний лікарський засіб для лікування преклімактеричних та клімактеричних розладів. Екстракт циміцифуги позитивно впливає на нейровегетативну систему та знижує рівень психоемоційних розладів у клімактеричний період. Застосування препарату сприяє послабленню або повному зникненню симптомів недуги у преклімактеричний та клімактеричний періоди, у тому числі таких як припливи та рясне потовиділення.
Фармакокінетика. Дані відсутні.

Показання Клімадинон краплі

нейровегетативні розлади в період менопаузи (припливи, підвищене потовиділення, порушення сну, підвищена дратівливість, перепади настрою, апатія).

Застосування Клімадинон краплі

якщо лікар не призначив інакше, жінкам у період менопаузи приймати по 30 крапель 2 рази на добу (зранку та ввечері). Краплі приймати, як правило, у нерозведеному вигляді або з цукром. Перед застосуванням збовтати.
У процесі зберігання можливе помутніння або випадіння осаду, яке не впливає на ефективність препарату.
Тривалість лікування визначає лікар індивідуально. Якщо симптоми не зникають під час лікування, слід звернутися до лікаря.
Не слід застосовувати препарат більше 6 міс без консультації лікаря.
Діти. Препарат не застосовують у дітей.

Протипоказання

гіперчутливість до діючої речовини або інших компонентів препарату. Естрогензалежні пухлини.
Через вміст олії м’яти перцевої, Клімадинон®, краплі оральні, не слід приймати пацієнтам, які страждають на БА або інші респіраторні захворювання, пов’язані з вираженою гіперчутливістю дихальних шляхів. Вдихання парів препарату може спричинити звуження бронхів.

Побічна дія

при застосуванні препаратів, які містять циміцифугу, спостерігалися випадки шлунково-кишкових розладів (у тому числі диспептичні розлади, діарея, нудота, блювання), алергічні реакції (включаючи шкірний висип, свербіж, кропив’янку), набряк обличчя та периферичні набряки. Із застосуванням препаратів, що містять циміцифугу, пов’язують гепатотоксичні реакції (включаючи гепатит, жовтяницю, порушення лабораторних показників функції печінки). Були повідомлення про відчуття напруження у грудних залозах і менструальноподібні кровотечі.
У разі виникнення будь-яких побічних реакцій слід припинити застосування препарату і звернутися до лікаря.

Особливості застосування

хворим із порушеннями функцій печінки в анамнезі слід приймати препарат з обережністю. При появі ознак ураження печінки (підвищена втомлюваність, втрата апетиту, пожовтіння шкіри та очей або сильний біль у верхній частині живота з нудотою та блюванням або темна сеча) слід припинити застосування препарату та терміново звернутися до лікаря.
При порушенні або поновленні менструацій, а також у разі тривалих менструацій або інших скарг, що виникають під час лікування, необхідно звернутися до лікаря для перегляду схеми лікування.
Жінкам репродуктивного віку необхідно застосовувати ефективні протизаплідні засоби.
Не слід застосовувати препарат без консультації лікаря, якщо пацієнтка вже приймає жіночі статеві гормони (естрогени).
Якщо під час прийому препарату вираженість симптомів збільшується, необхідно звернутися до лікаря.
Препарат містить 38% (об./об.) етанолу (алкоголю), тобто 280 мг/мл, що еквівалентно 7 мл пива або 3 мл вина у дозі. Препарат не слід приймати пацієнтам з алкоголізмом, а також пацієнтам, які завершили лікування від цієї патології. Вміст алкоголю у препараті необхідно враховувати при застосуванні пацієнтам з високим ризиком: із захворюванням печінки, епілепсією, захворюванням головного мозку.
Примітка для хворих на цукровий діабет. Разова доза препарату не містить будь-якої кількості хлібних одиниць.
Період вагітності та годування грудьми. Безпека циміцифуги в період вагітності або годування грудьми не встановлена, тому не слід застосовувати препарат у цей період.
Вплив на здатність керування транспортними засобами або роботу з іншими механізмами. У рекомендованих дозах препарат не впливає на здатність керувати транспортними засобами або іншими механізмами, але слід мати на увазі, що лікарський засіб містить етанол.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

при одночасному прийомі естрогенів Клімадинон® може посилити їхню дію (див. ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ).

Передозування

випадки передозування препарату невідомі. При прийомі доз, що перевищують рекомендовані, слід повідомити про це лікаря для прийняття необхідних заходів. У разі передозування необхідно проводити симптоматичну терапію.

Умови зберігання

для захисту від світла в оригінальній упаковці при температурі не вище 25  °С у недоступному для дітей місці. Після першого відкриття флакону препарат придатний для застосування протягом 6 міс.