Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

ДИКЛОБЕНЕ (DICLOBENE) (273901) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Аналоги
ДИКЛОБЕНЕ (DICLOBENE)
Форма випуску
Пластир трансдермальний
Дозування
140 мг
Кількість штук в упаковці
10 шт.
Виробник
Teva
Міжнародна назва

ДИКЛОБЕНЕ інструкція із застосування

Лікарська форма

Пластир трансдермальний.

Клейкий шар білого або світло-коричневого кольору, нанесений на неткане полотно. Поверхня клейкого шару вкрита прозорою пластиковою плівкою.

Фармакотерапевтична група

Нестероїдні протизапальні засоби для місцевого застосування. Код АТС М02А А15.

Диклофенак натрію — нестероїдний протизапальний засіб із болезаспокійливими властивостями, призначений для місцевого застосування. Терапевтична дія обумовлена інгібуючим впливом диклофенаку натрію на синтез простагландинів.

При місцевому застосуванні препарату Диклобене активна речовина проникає через шкіру, досягаючи підшкірних тканин, та чинить болезаспокійливу, протизапальну дію, зменшує припухлість тканин. При застосуванні препарату Диклобене пацієнтами зі значними спортивними травмами препарат продемонстрував ефективну болезаспокійливу дію порівняно з плацебо.

Концентрація диклофенаку в тканинах підтримується за рахунок постійного проникнення із пластиру і не залежить від часу доби. Середня концентрація речовини в плазмі становить приблизно 3 нг/мл.

Механізм метаболізму та виведення диклофенаку після місцевого застосування відповідає такому як при пероральному застосуванні препаратів диклофенаку натрію. Період напіввиведення становить 1–2 години.

Протипоказання

Гіперчутливість до диклофенаку, ацетилсаліцилової кислоти, інших нестероїдних протизапальних засобів, аналгетиків або до будь-якого компонента препарату. Наявність в анамнезі нападів бронхіальної астми, кропив'янки або гострого риніту, зумовлених прийомом ацетилсаліцилової кислоти або інших нестероїдних протизапальних засобів. Загострення виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки, відкриті ураження шкіри, опіки, інфекції шкіри або екзема.

Спосіб застосування та дози

Пластир накладають на уражену ділянку тіла. Застосовують по 1 пластиру 2 рази на добу, ранком та ввечері. Перед застосуванням знімають прозору плівку, яка захищає поверхню пластиру. Один трансдермальний пластир розрахований на безперервне використання протягом 12 годин.

Максимальна добова доза становить 2 пластирі, навіть якщо є необхідність застосувати пластир більш, ніж на одній ділянці. Одночасно можна застосовувати тільки на одній ушкодженій ділянці.

За необхідності пластир можна утримувати на місці за допомогою еластичної сітчастої пов'язки.

Пластир слід застосовувати протягом якомога менш тривалого періоду.

Тривалість застосування не повинна перевищувати 7 днів. Питання щодо продовження лікування вирішує лікар індивідуально.

Передозування

Випадки передозування не зафіксовані.

Якщо у разі некоректного застосування або при випадковому передозуванні препарату виникнуть системні побічні ефекти, слід вжити відповідних заходів, як і при інтоксикації пероральними нестероїдними протизапальними препаратами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Системна абсорбція диклофенаку у разі правильного застосування препарату Диклобене є дуже низькою порівняно з пероральним прийомом, тому взаємодія з іншими лікарськими засобами є малоімовірною.

Термін придатності

2,5 роки.

Після першого відкриття упаковки — 4 місяці.

Умови зберігання

Зберігати у щільно закритій оригінальній упаковці для захисту від висихання та світла, при температурі не вище 25 ºС. Зберігати у недоступному для дітей місці.

Упаковка

По 5 пластирів у герметичному пакеті з можливістю повторної герметизації, по 1 або 2 пакети в коробці.

Категорія відпуску

Без рецепта.