Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Фуцис® гель (Fusys® gel) (272773) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Фуцис<sup>&reg;</sup> <I>гель</I> (Fusys<sup>&reg;</sup> <I>gel</I>)
Форма випуску
Гель
Дозування
5 мг/г
Вага
30 г
Виробник
Сертифікат
UA/7617/03/01 від 29.03.2021
Міжнародна назва

Фуцис гель інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Флуконазол — протигрибковий засіб нового класу триазольних сполук, потужний селективний інгібітор синтезу стеролів у клітинах грибів.
Було показано його активність при таких грибкових інфекціях, як Candida spp. (включаючи системний кандидоз у тварин з пригніченим імунітетом), Cryptococcus neoformans (включаючи внутрішньочерепні інфекції); Microsporum spp. і Trychophyton spp. 
Місцево флуконазол застосовується як засіб з широким протигрибковим спектром дії.
Показано його активність щодо дерматофітів та дріжджів.
Флуконазол є високоспецифічним до грибкових ферментів цитохрому Р450. Він пригнічує фермент ланостерол-C-14-деметилазу, що перетворює ланостерол на стерол, наявний у мембрані грибів, тобто ергостерол.
Фармакокінетика. Фармакокінетичні дослідження гелю з флуконазолом показали, що рівні флуконазолу в плазмі крові настільки низькі, що це виключає системну дію препарату.
Фармакокінетичних досліджень гелю з флуконазолом у дітей не проводили, але дослідження за участю дорослих показали, що препарат системно всмоктується дуже незначною мірою.
Дослідження, проведені для оцінювання впливу на шкіру та фототоксичності, показали, що у людини гель з флуконазолом не справляє негативного ефекту на шкіру та не має фототоксичної дії.

Показання Фуцис гель

дерматомікози, спричинені дріжджами та дерматофітами, а саме: епідермофітії стоп, трихофітії гладкої шкіри, пахові епідермофітії, різнобарвний лишай та інфекції, викликані грибами роду Candida.

Застосування Фуцис гель

препарат наносити 1 раз на добу, обережно втираючи в уражені ділянки шкіри та навколо них. На інтертригінозні ділянки гель слід наносити у невеликій кількості та добре розтирати по всій ураженій поверхні, щоб уникнути мацерації.
Тривалість терапії, необхідної для загоєння, варіює залежно від етіологічних чинників та розташування ураженої ділянки. У більшості пацієнтів для загоєння зазвичай достатньо 1–3 тиж лікування препаратом.
Період лікування при резистентних формах може бути продовжений до 6 тиж. Тривалість лікування визначає лікар.
Діти. Немає даних щодо застосування препарату у дітей.

Протипоказання

підвищена чутливість до флуконазолу або до азольних сполук, близьких до нього за хімічною структурою та до будь-яких допоміжних речовин лікарського засобу.

Побічна дія

з боку імунної системи: реакції гіперчутливості (включно з кропив’янкою, ангіоневротичним набряком, свербежем та шкірними висипами).
З боку шкіри: подразнення шкіри.
У разі виникнення подібних реакцій лікування необхідно припинити.

Особливості застосування

використання, особливо тривале, препаратів для зовнішнього застосування, включаючи Фуцис, може призвести до сенсибілізації та побічних ефектів. У такому разі необхідно припинити лікування та проконсультуватися з лікарем.
Фуцис гель не застосовувати в офтальмології.
Лікарський засіб містить пропіленгліколь, що може спричинити подразнення шкіри.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. У період вагітності або годування грудьми препарат застосовувати тільки тоді, коли очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода або дитини, та під безпосереднім наглядом лікаря.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Не впливає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

немає повідомлень щодо взаємодії або несумісності з іншими лікарськими засобами. Окремих досліджень взаємодії флуконазолу з іншими лікарськими засобами не проводили. Не наносити на шкіру одночасно з іншими засобами для місцевого застосування.

Передозування

не отримано повідомлень щодо випадків передозування.

Умови зберігання

за температури не вище 25 °С. Не заморожувати.