Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Вокара® (Vocara®) (271418) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Вокара<sup>&reg;</sup> (Vocara<sup>&reg;</sup>)

Вокара інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

препарат чинить виражену місцеву та загальну протизапальну дію.
При ангіні, скарлатині, хронічному тонзиліті дія препарату спрямована на усунення симптомів захворювання. Запобігає хронізації запального процесу та виникненню загострень.
Зменшує гіперемію та набряк піднебінних мигдаликів, прискорює очищення поверхні та лакун від нальоту та гною, знижує небезпеку розвитку гнійно-некротичних ускладнень, сприяє усуненню вогнища хронічної інтоксикації.
Сприяє усуненню проявів інтоксикації внаслідок інфекції: підвищеної температури тіла з ознобом, периферичним спазмом судин та порушенням мікроциркуляції, відчуттям розбитості у тілі, болем у м’язах, астенією.
Імуномодулююча дія сприяє усуненню регіонарних лімфаденопатій та лімфаденітів при захворюваннях ротоглотки та ЛОР-органів.
Зменшує прояви, що супроводжують скарлатину, у тому числі імунопатологічні (лімфаденопатія, капіляротоксикоз, міокардит).
При фарингіті, ларингіті, трахеїті зменшує запалення, нав’язливий кашель та біль у горлі, сприяє відновленню структури та функції слизової оболонки. Зменшує ларингоспазм, полегшує дихання.
При лікуванні стоматиту, гінгівіту зменшує почервоніння та набряк слизової оболонки, больовий синдром, прискорює загоєння афт.

Показання Вокара

лікування запальних захворювань ротоглотки: ангін (у тому числі Венсана — Плаута), хронічного тонзиліту, фарингітів, ларингітів, стоматитів, гінгівітів, зокрема з явищами регіонарної лімфаденопатії та лімфаденіту.

Застосування Вокара

дорослі та діти віком від 12 років: по 10 крапель препарату у чистому вигляді або розведеного в 1 столовій ложці води;
діти віком 5–12 років: по 5–7 крапель препарату, розведених в 1 столовій ложці води;
діти віком 1–4 років: по 1–4 краплі препарату, розведених в 1 столовій ложці води.
Приймати препарат 3 рази на добу.
На початку лікування, а також у випадках, що вимагають швидкого зменшення вираженості симптомів, можливий прийом препарату кожні півгодини-годину до 8 разів на добу до покращання стану, але не більше 3 діб, після чого застосовувати 3 рази на добу.
Для досягнення максимального ефекту рекомендується приймати Вокару у проміжках між прийомами їжі (за 30 хв до або через 1 год після їди). Для посилення ефективності рекомендується потримати препарат деякий час у роті перед проковтуванням.
Курс лікування при гострих захворюваннях триває до повного одужання. При лікуванні загострень хронічних хвороб рекомендований курс лікування — 6 тиж.
При лікуванні хронічного тонзиліту рекомендований протирецидивний курс лікування — по 6 тиж 2 рази на рік з метою запобігання загостренню хвороби.

Протипоказання

підвищена чутливість до діючих речовин або допоміжної речовини препарату.

Побічна дія

можливе виникнення алергічних реакцій, включаючи висип, свербіж, кропив’янку. Після прийому препарату можливе підвищення салівації. У такому разі застосування препарату слід припинити.

Особливості застосування

Вокара, краплі оральні не слід застосовувати у пацієнтів з алкогольною залежністю, оскільки в одній дозі препарату (5/10 крапель) міститься 80/160 мг спирту.
Вміст спирту повинен враховуватися також при застосуванні препарату у вагітних, жінок, які годують грудьми, дітей та пацієнтів з високим ризиком захворювань печінки або нападів епілепсії.
Вокара, краплі оральні, містить сліди лактози моногідрату (<10 мг на максимальну добову дозу). Ця кількість не становить ризику для пацієнтів із непереносимістю лактози. Пацієнти з рідкісними спадковими формами непереносимості галактози, недостатністю лактази або синдромом глюкозо-галактозної мальабсорбції не повинні приймати цей препарат.
На початку лікування препаратом можуть тимчасово загострюватися наявні симптоми захворювання (первинна реакція). Така реакція зазвичай не є шкідливою. Якщо симптоми не зникають, застосування препарату слід припинити. Після зникнення первинної реакції препарат можна застосовувати знову. При повторному загостренні симптомів застосування препарату має бути припинене.
При погіршенні симптомів, або у разі, якщо покращення не настає після 7 днів лікування, необхідно проконсультуватися з лікарем.
Довготривале лікування гомеопатичними лікарськими засобами повинно контролюватися лікарем з досвідом застосування гомеопатичних препаратів, оскільки можуть виникнути симптоми, які не вказані в інструкції для медичного застосування.
Оскільки Вокара містить рослинні та інші природні компоненти, при зберіганні можлива незначна зміна смаку, прозорості або кольору р-ну, що не призводить до зниження якості та ефективності препарату.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Дані щодо застосування лікарського засобу у період вагітності та годування грудьми відсутні. Доказів будь-якого ризику прийому препарату у період вагітності та годування грудьми немає. Застосування препарату у період вагітності або годування грудьми рекомендується з обережністю.
Дані щодо впливу препарату на репродуктивну функцію відсутні.
Діти. Препарат призначати дітям віком від 1 року.
Застосування препарату у дітей віком до 1 року не рекомендується через недостатню кількість даних. Застосовувати препарат у дітей віком 1–6 років за рекомендацією лікаря.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Лікарський засіб не впливає або чинить зовсім незначний вплив на здатність керувати транспортними та механічними засобами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

на даний час немає інформації відносно взаємодії препарату з іншими лікарськими засобами.
Нездоровий спосіб життя, вживання стимуляторів, неправильне харчування можуть негативно впливати на ефективність гомеопатичних лікарських засобів.

Передозування

випадків передозування не зареєстровано.

Умови зберігання

у щільно закритому флаконі в оригінальній картонній упаковці при температурі не вище 30 °С.