Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Розтиран® (Rostiran) (271405) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Аналоги
Розтиран<sup>&reg;</sup> (Rostiran)

Розтиран інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

механізм дії препарату зумовлений діючими речовинами та полягає в подразненні нервових закінчень, рефлекторному розширенні артеріол та капілярів. Препарат чинить відволікаючу, місцевоподразнювальну, знеболювальну дії, помірну протизапальну, антисептичну, спазмолітичну дії.

Показання Розтиран

комплексна терапія гострих респіраторних захворювань, які супроводжуються ринітом, відчуттям закладеності носа, кашлем, головним болем; біль у суглобах та м’язах, невралгія, міозит, артрит, міалгія, артралгія, ревматизм, ішіас.

Застосування Розтиран

зовнішньо для розтирань. Дорослим та дітям віком від 6 років мазь наносити тонким шаром 2–4 рази на добу:
при нежитю або закладеності носа мазь наносити на неушкоджену шкіру крилець носа;
при кашлі, пов’язаному із застудними захворюваннями, мазь наносити на верхні ділянки грудної клітки і шиї та протягом 3–5 хв обережно втирати легкими масажними рухами;
при головному болю мазь наносити на шкіру скронь;
при болю у суглобах та м’язах, невралгії, міозиті, артриті, міалгії, артралгії, ревматизмі, ішіасі втирати в шкіру ураженої ділянки, поверх накладати теплу пов’язку.
Дітям віком 3–5 років мазь наносити тонким шаром на верхню ділянку спини 2–3 рази на добу, але в жодному разі не на обличчя та крильця носа.
Курс лікування становить 3–5 діб.

Протипоказання

підвищена чутливість до компонентів препарату. БА, коклюш, псевдокруп, схильність до судом; порушення цілісності шкіри, у тому числі при опіках, гнійничкових захворюваннях шкіри.

Побічна дія

з боку шкіри та підшкірних тканин: можливі алергічні реакції, у тому числі гіперемія, відчуття свербежу, висип, кропив’янка, подразнення шкіри, дерматит, включаючи контактний дерматит, особливо у дітей.
З боку нервової системи: головний біль, запаморочення, збудження, можливе виникнення судом, спричинених камфорою.
З боку дихальної системи: можливе підвищення ймовірності та частоти виникнення бронхоспазму, особливо у дітей.
При появі побічних реакцій лікування негайно слід припинити.

Особливості застосування

слід уникати потрапляння мазі в очі та на слизові оболонки. Не слід наносити мазь на пошкоджену шкіру.
При втиранні у шкіру виникає відчуття холоду, потім теплоти, слабкого печіння та поколювання.
Після кожного використання мазі ретельно мити руки. При сильному подразненні шкіри втирання слід припинити.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Через відсутність досвіду застосування препарату в період вагітності або годування грудьми призначати препарат цій категорії пацієнтів не рекомендується.
Діти. Ефективність і безпека застосування препарату у дітей віком до 3 років досліджені недостатньо. У дітей віком від 3 років застосовувати з обережністю, за рекомендацією та під наглядом лікаря.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами. Зазвичай не впливає, але слід враховувати можливість виникнення запаморочення та судом.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

невідома.

Передозування

відчуття сильного тепла та печіння в місці нанесення мазі, можливе посилення проявів побічних реакцій. При випадковому потраплянні внутрішньо можливі біль у животі, нудота, блювання, діарея, симптоми пригнічення ЦНС, запаморочення, атаксія, судоми, припливи, сонливість, утруднене дихання.
Лікування: змити нанесений препарат водою з милом, промивання шлунка, симптоматична терапія.

Умови зберігання

у захищеному від світла місці в щільно укупореній тарі при температурі не вище 25 °С.