Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Куріозин гель (Curiosin gel) (268444) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Куріозин <I>гель</I> (Curiosin <I>gel</I>)
Форма випуску
Гель
Вага
15 г
Сертифікат
UA/3824/01/01 від 02.04.2020

Куріозин гель інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Гіалуронова кислота та інші молекули протеогліканів стабілізують міжклітинну речовину сполучної тканини. Іони цинку блокують активність ліпази P. acnes, а також мають антибактеріальну властивість. Гель Куріозин зменшує утворення вугрів і вираженість запального процесу. Локальне нанесення гелю Куріозин доповнює підвищену потребу в гіалуроновій кислоті у тканинах.
Гіалуронова кислота з молекулами води утворює дисперсійний матрикс, який заміщує дефект тканини, утворює натуральну опору для клітин, підвищує активність гранулоцитів і макрофагів та підсилює проліферацію фібробластів і ангіогенез. Гіалуронат цинку порівняно з гіалуронатом натрію зумовлює бактеріостатичну дію на ряд мікроорганізмів.
Фармакокінетика. Щодо фармакокінетики екзогенної гіалуронової кислоти даних недостатньо.
За даними літератури, концентрація гіалуронової кислоти у здорових добровольців у межах 10–100 мкг/л. Підвищений рівень гіалуронової кислоти в плазмі крові виявлено у здорових (досліджуваних) пацієнтів літнього віку, вранці при наявності порушеної функції печінки. Гіалуронова кислота швидко видаляється з плазми крові, розщеплення на компоненти з малою молекулярною масою відбувається в печінці. Після в/в введення Т½ становить 2,5–5,5 хв. Гіалуронова кислота майже не виводиться з сечею (1%). За оцінкою даних 22 здорових добровольців, кліренс гіалуронової кислоти становить 320 мкг за 24 год.

Показання Куріозин гель

місцеве лікування усіх форм вугрів легкого і середнього ступенів тяжкості, у тому числі комедонів і папульозно-пустульозних вугрів.

Застосування Куріозин гель

препарат призначений для зовнішнього застосування. 2 рази на добу слід нанести тонким шаром на уражену ділянку після гігієнічного очищення шкіри. Препарат через кілька хвилин всмоктується, тому немає необхідності у накладенні пов’язки.
Діти. Немає даних про застосування препарату дітям віком до 14 років. Спосіб застосування лікарського засобу Куріозин, гелю, для дітей віком від 14 років такий же, як і для дорослих.

Протипоказання

підвищена чутливість до будь-якого інгредієнта препарату.

Побічна дія

на початку курсу терапії може з’являтися відчуття печіння і почервоніння шкіри, явища, які в ході терапії поступово зникають. При сухій шкірі може виникати відчуття натягу і розтягування шкіри.
Можливий розвиток алергічних реакцій в осіб з підвищеною чутливістю до компонентів препарату.
З боку шкіри і підшкірної тканини: часто (≥1/100–<1/10) — відчуття печіння шкіри.

Особливості застосування

препарат не спричиняє фоточутливості, не фарбує шкіру чи білизну.
Застосування у період вагітності чи годування грудьми. Немає даних про застосування препарату у період вагітності чи годування грудьми.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами. Препарат не впливає на здатність керувати транспортними засобами та працювати з іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

дотепер не відома.

Передозування

дотепер не відомо.

Умови зберігання

при температурі не вище 30 °C. Препарат зберігати в недоступному для дітей місці.