Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Псоріатен (Psoriaten) (268376) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Псоріатен (Psoriaten)
Форма випуску
Мазь
Вага
50 г
Виробник
ATC-група
Сертифікат
UA/3775/01/01 від 28.08.2020

Псоріатен інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

мазь містить натуральні активні речовини з кори рослини Mahonia aquifolium, яка під назвою магонія широко поширена в Північній Європі як декоративний чагарник. Mahonia aquifolium належить до сімейства Барбарисових і застосовується в гомеопатії, крім іншого, для лікування сухих, лускатих шкірних захворювань, таких як псоріаз. Дія препарату виявляється у зменшенні утворення і відділення лусочок. Зменшується почервоніння ділянок шкіри, уражених псоріазом, заспокоюються і заліковуються запалені ареали. Застосування мазі знижує ризик появи рецидивів.

Показання Псоріатен

псоріаз і сухі шкірні висипи з утворенням лусочок.

Застосування Псоріатен

у дорослих та дітей віком від 1 року наносити мазь на уражені ділянки шкіри тонким шаром, злегка втираючи, 3 рази на добу.
Псоріатен добре переноситься, тому його можна застосовувати протягом тривалого часу. Якщо після 4 тиж лікування препаратом не спостерігається терапевтичного ефекту, пацієнту слід звернутися до лікаря.
Діти. Через недостатність клінічних даних не рекомендується застосовувати препарат у дітей віком до 1 року.

Протипоказання

підвищена чутливість до будь-якого компонента лікарського засобу.

Побічна дія

побічні реакції дуже рідкісні (<1/10 000) або їхню частоту неможливо оцінити за наявними даними. Зрідка можуть спостерігатися алергічні реакції на шкірі (почервоніння шкіри, подразнення шкіри, свербіж, шкірні висипання, контактний дерматит). У разі виникнення будь-яких небажаних реакцій пацієнту необхідно припинити лікування та проконсультуватися з лікарем.

Особливості застосування

при застосуванні гомеопатичних лікарських засобів можливе тимчасове первинне погіршення симптомів захворювання. У цьому випадку пацієнту слід припинити прийом препарату і проконсультуватися з лікарем.
У разі затяжного перебігу захворювання або неясних, нових скарг чи тяжких запалень шкіри пацієнту необхідно проконсультуватися з лікарем щодо подальшого застосування препарату. Слід уникати контакту з очима, слизовими оболонками та відкритими ранами. Необхідно вимити руки після нанесення мазі. Псоріатен містить спирт цетостеариловий, який може спричинити місцеві шкірні реакції (наприклад контактний дерматит).
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Псоріатен у період вагітності або годування грудьми слід застосовувати лише після ретельної оцінки лікарем співвідношення користь для матері/ризик для плода (дитини).
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Не впливає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

невідома. У разі необхідності одночасного застосування будь-яких інших лікарських засобів слід проконсультуватися з лікарем.

Передозування

про шкідливу дію підвищених доз не повідомлялось.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °C у недоступному для дітей місці.