Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Альтан (Altanum) (267337) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Альтан (Altanum)
Ціна в місті Київ
від 88,30 до  137,16 грн
Без рецепта
Інструкція із застосування Альтан таблетки, вкриті плівковою оболонкою 10 мг блістер в пачці, №100
Форма випуску
Таблетки, вкриті плівковою оболонкою
Дозування
10 мг
Кількість штук в упаковці
100 шт.
Виробник
Борщагівський ХФЗ
Сертифікат
UA/2636/01/01 від 26.04.2019

Альтан інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

Альтан — комплексний препарат із речовин поліфенольної природи (елагова та галова кислоти, етилгалат, альнітаніни), які отримані із шишок вільхи клейкої — Alnus glutinosa (L.) Gaertn. та вільхи сірої — Alnus incana (L.) Moench, родини березових — Betulaceae, що чинять гастропротекторну та противиразкову дію. Наявність у складі препарату гідролізованих танінів (елагової та галової кислоти) забезпечує антимікробну дію препарату відносно Staphylococcus aureus, Salmonella enteridis, Enterobacter aerogenes, Citrobacter diversus. Протизапальна активність препарату реалізується за рахунок вмісту флавоноїдів, що мають антиоксидантні властивості, попереджуючи пероксидацію ліпідів та блокуючи утворення біореактивних форм кисню. Пригнічення активності ферментів у циклі арахідонової кислоти призводить до зниження синтезу медіаторів запалення. Репаративну властивість препарату забезпечують флавоноїди (кверцетин, рутин, катехін, лейкоантенціан), які стимулюють синтез білка, покращують місцеве кровопостачання. Препарат не впливає на секреторну функцію шлунка.

Показання Альтан

гастрити з будь-якими порушеннями секреторної функції, виразка шлунка та дванадцятипалої кишки, дуоденіти, коліти, ентероколіти.

Застосування Альтан

внутрішньо за 15–20 хв до прийому їжі.
Дорослим — по 1 таблетці 2–3 рази на добу.
Дітям та підліткам віком від 9 років — по 1 таблетці 2 рази на добу.
Курс лікування становить 1 міс.

Протипоказання

індивідуальна гіперчутливість до препарату Альтан та/або інших компонентів препарату, індивідуальна гіперчутливість до танінвмісних лікарських засобів.

Побічна дія

алергічні реакції (висип, свербіж та ін.).

Особливості застосування

препарат Альтан не застосовувати у поєднанні з альмагелем, препаратами вісмуту, заліза та іншими лікарськими засобами, які містять іони металів.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

поліфенольну основу таблетки препарату Альтану утворюють комплекси із солями металів, що призводить до втрати фармакологічної активності препарату.

Передозування

можливі прояви підвищеної чутливості до препарату у вигляді алергічних реакцій.
Лікування. Необхідно припинити прийом препарату. Рекомендується викликати блювання або провести промивання шлунка. Показано симптоматичне лікування.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С.