Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Лекролін® (Lecrolyn) (267111) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Лекролін<sup>&reg;</sup> (Lecrolyn)
Форма випуску
Краплі очні
Дозування
40 мг/мл
Об'єм
5 мл
Виробник
Сертифікат
UA/2383/01/02 від 22.02.2019

Лекролін інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Натрію кромоглікат пригнічує дегрануляцію мастоцитів, стабілізуючи клітинну мембрану, і таким чином попереджає виділення гістаміну та інших речовин, які спричиняють запалення. З огляду на механізм дії препарату, найбільший ефект досягається, якщо краплі застосовувати також і з профілактичною метою. Застосування очних крапель Лекролін® зменшує потребу у стероїдах та антигістамінних засобах для лікування алергічного кон’юнктивіту. Цей препарат не запобігає появі бактеріального або вірусного кон’юнктивіту.
Фармакокінетика. Натрію кромоглікат оборотно зв’язується з білками плазми, приблизно 65%.
Всмоктування натрію кромоглікату в око та кров є незначним. Біодоступність у людей після закапування в око становить 0,03%. Натрію кромоглікат не метаболізується, а виводиться у незмінному вигляді з жовчю та сечею. Після парентерального введення період напіввиведення у плазмі становить приблизно 80 хв.

Показання Лекролін

гострі та хронічні алергічні кон’юнктивіти.

Застосування Лекролін

дорослим та дітям віком від 4 років: по 1−2 краплі в кожне око 2 рази на добу.
При сезонному алергічному кон’юнктивіті лікування слід розпочати одразу ж після появи перших симптомів або для профілактики до початку періоду запилювання рослин. Лікування слід продовжувати протягом усього періоду запилювання, а в разі стійких проявів алергії − довше.
Діти. Дітям віком до 4 років препарат застосовувати не рекомендовано.

Протипоказання

підвищена чутливість до натрію кромоглікату, бензалконію хлориду або до інших компонентів препарату.

Побічна дія

у разі місцевого застосування натрію кромоглікат добре переноситься, рідко повідомлялося про симптоми подразнення.
Часті побічні реакції (>1/100): скороминуще відчуття печіння, місцеве подразнення (включаючи відчуття чужорідного тіла, хемоз, кон’юнктивальну гіперемію); тимчасова розмитість зору.
Рідкісні побічні реакції (<1/10 000): реакції гіперчутливості.
Можливі тяжкі генералізовані анафілактичні реакції з бронхоспазмом, які були пов’язані з введенням натрію кромоглікату.

Особливості застосування

Лекролін містить бензалконію хлорид як консервант. Перед закапуванням лінзи слід зняти і почекати щонайменше 15 хв перед тим, як надягти їх знову.
Бензалконію хлорид може змінювати колір м’яких контактних лінз.
Повідомлялося, що бензалконію хлорид викликає подразнення очей, симптоми сухості очей і може впливати на слізну плівку та поверхню рогівки. Слід з обережністю застосовувати пацієнтам із сухим оком та пацієнтам, у яких може бути порушена рогівка ока. У разі тривалого застосування слід спостерігати за пацієнтами.
Застосування у період вагітності та годування груддю. Не виявлено побічних ефектів у плода при застосуванні вагітним. Проте застосовувати засіб у період вагітності рекомендується у разі, коли очікуваний ефект від терапії для жінки перевищує потенційний ризик для плода.
Натрію кромоглікат може проникати у грудне молоко, але про небажану дію на дитину при застосуванні в рекомендованих дозах не повідомлялось.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Препарат не впливає на здатність керувати транспортними засобами або працювати з іншими механізмами. Як і щодо інших офтальмологічних препаратів, одразу після застосування можливе короткотермінове затуманення зору, тому перш ніж розпочати керування транспортним засобом або роботу з іншими механізмами, слід зачекати відновлення чіткості зору.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

при одночасному застосуванні препарату з іншими місцевими офтальмологічними засобами слід витримувати 15-хвилинний інтервал між закапуваннями.
Натрію кромоглікат не має жодних небажаних взаємодій.

Передозування

у дослідах на тваринах показано, що місцева або системна токсичність натрію кромоглікату є дуже низькою. При місцевому застосуванні препарату симптоми передозування малоймовірні. У разі виникнення симптомів передозування при необхідності застосувати симптоматичне лікування.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С. Зберігати у недоступному для дітей місці.
Термін придатності очних крапель після першого відкриття флакона − 28 діб.