Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Ісла-Моос (Isla-Moos) (266969) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Ісла-Моос (Isla-Moos)
Форма випуску
Пастилки
Дозування
80 мг
Кількість штук в упаковці
30 шт.
Виробник
Сертифікат
UA/2188/01/01 від 06.02.2020

Ісла-Моос інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. У лікарському засобі Ісла-Моос міститься екстракт із лікарської рослини Cetraria islandica (ісландський мох), яка добре відома своєю терапевтичною дією при запальних захворюваннях дихальних шляхів.
Лікувальний ефект препарату Ісла-Моос при катаральних захворюваннях дихальних шляхів ґрунтується на антимікробній активності та імуностимулювальних властивостях рослинного екстракту, який міститься в ньому, що доведено результатами наукових досліджень. Лікарський засіб Ісла-Моос має захисні властивості, його можна застосовувати профілактично, наприклад при особливій чутливості дихальних шляхів або при підвищеному навантаженні на них (зокрема і при заняттях спортом).
Полісахариди, що містяться у препараті, обволікають слизові оболонки дихальних шляхів та ефективно захищають їх від дії шкідливих зовнішніх факторів і різного виду подразників.
Профілактичне застосування лікарського засобу Ісла-Моос може знижувати схильність дихальних шляхів до різного роду інфекцій. Препарат не подразнює шлунок.
Фармакокінетика. Дані відсутні.

Показання Ісла-Моос

кашель, зокрема при бронхіті; захриплість (ларингіт, фарингіт); БА (як допоміжний засіб).
Навантаження на голосові зв’язки (у співаків, учителів, лекторів).
Сухість слизових оболонок у недостатньо зволожених приміщеннях під час опалювального періоду, а також при обмеженому носовому диханні чи під час спортивних занять.

Застосування Ісла-Моос

дорослим і дітям віком від 12 років приймати по 1 пастилці щогодини (до 12 пастилок на добу), дітям віком 4–12 років ― по 1 пастилці кожні 2 год (до 6 пастилок на добу), даючи їм повільно розчинитися у роті.
Завдяки хорошій переносимості лікарського засобу Ісла-Моос його можна застосовувати тривалий час.
Після зникнення симптомів захворювання Ісла-Моос необхідно приймати ще кілька днів з метою досягнення стійкого терапевтичного ефекту.
Якщо протягом 4‒5 днів вираженість стійких симптомів захворювання не зменшується або збільшується, при появі задишки, лихоманки, а також гнійного та кривавого мокротиння необхідно негайно проконсультуватися з лікарем.
Діти. Препарат призначати дітям віком від 4 років, оскільки пастилки необхідно тримати у роті, даючи їм повільно розчинитися.

Протипоказання

підвищена чутливість до діючої речовини або інших компонентів лікарського засобу.

Побічна дія

у поодиноких випадках можуть виникнути алергічні реакції.

Особливості застосування

рослинні екстракти іноді можуть бути причиною зміни кольору і смаку цього лікарського засобу, що жодним чином не позначається на його терапевтичній дії.
Лікарський засіб Ісла-Мосс необхідно приймати з обережністю пацієнтам із цукровим діабетом. 1 пастилка містить 424 мг сахарози, що відповідає 0,035 хлібних одиниць (ХО).
Застосування у період вагітності чи годування грудьми. Інформації про негативний вплив препарату у період вагітності чи годування грудьми не надходило. Спеціальних досліджень у цих пацієнтів не проводили, тому перед застосуванням препарату слід зважити співвідношення ризик/користь від застосування препарату.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами чи роботі з іншими механізмами. Якщо препарат приймати відповідно до інструкції для медичного застосування, то жодних негативних наслідків застосування препарату не передбачається.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

дотепер невідома.

Передозування

повідомлень про випадки передозування не надходило.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С. Зберігати в недоступному для дітей місці.