Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Лазея (Lasea) (265452) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Лазея (Lasea)

Лазея інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Лазея, яка містить лавандову олію Silexan®, чинить антидепресивну, анксіолітичну та заспокійливу дію після перорального введення препарату. Дослідження in vitro показали, що Silexan® взаємодіє з керованими напругою кальцієвими каналами (VOCCs), головним чином P/Q-типу, проте механізм дії або місце зв’язування з кальцієвими каналами не визначене. Є повідомлення про те, що лавандова олія впливає на ГАМК-рецептори шляхом потенціювання відповіді ГАМК. Ліналоол, основний компонент лавандової олії, взаємодіє з глютаматовими рецепторами, пригнічує захват глютамату, а також його вивільнення і модулює ГАМК-рецептори.
Фармакокінетика. Опублікованих досліджень щодо фармакокінетики лавандової олії після перорального прийому немає.

Показання Лазея

лікування від легких до помірних форм тривожних розладів з такими симптомами, як нервове напруження, роздратованість і занепокоєння.

Застосування Лазея

дорослим і дітям віком від 12 років: по 1 капсулі на день (що відповідає 80 мг олії лаванди).
Капсули слід приймати не розжовуючи, запиваючи достатньою кількістю рідини (переважно склянка питної води). Лазею не рекомендується приймати в положенні лежачи.
Тривалість лікування залежить від перебігу та ступеня тяжкості захворювання і визначається лікарем індивідуально. Якщо через 2 тиж лікування не спостерігається покращення чи, навпаки, відмічається погіршення симптомів, необхідно припинити лікування та проконсультуватися з лікарем.
Діти. Не застосовується у дітей (віком до 18 років).

Протипоказання

підвищена чутливість до лавандової олії або будь-якого з компонентів препарату. Порушення функції печінки. Дитячий вік до 18 років.

Побічна дія

з боку ШКТ: поширені — відрижка; частота невідома — інші шлунково-кишкові розлади.
З боку шкіри та підшкірних тканин/з боку імунної системи: частота невідома — шкірні алергічні реакції.
В окремих випадках повідомлялося про тяжкі реакції гіперчутливості з набряком, проблемами з кровообігу та/або диханням. У такому разі необхідно негайно звернутися до лікаря.
В разі появи реакцій гіперчутливості слід припинити прийом лікарського засобу Лазея.

Особливості застосування

допоміжні речовини
Лазея містить 12 мг сорбіту. Якщо у пацієнта встановлено непереносимість деяких цукрів, доцільність прийому цього лікарського засобу має визначити лікар.
Застосування у період вагітності та годування груддю. Клінічні дані щодо застосування лавандової олії в період вагітності відсутні. Лазею не рекомендується застосовувати під час вагітності. Безпека застосування в період годування груддю дотепер не вивчалася. Невідомо, чи проникають компоненти лавандової олії або їх метаболіти у грудне молоко. У період годування груддю не рекомендується застосовувати Лазею.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Лазея не має впливу або незначно впливає на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Якщо після прийому лікарського засобу виникає сонливість, рекомендується уникати керування транспортними засобами або іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

невідомо.

Передозування

повідомлень про випадки передозування не надходило.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці при температурі не вище 30 °C у недоступному для дітей місці.