Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Респіброн (Respibron) (263949) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Респіброн (Respibron)

Респіброн інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

Респіброн — це імуномодулятор на основі бактеріального лізату, отриманого шляхом механічного лізису мікробних клітин. Препарат, який підвищує опір організму до інфекцій завдяки збільшенню кількості сироваткових та секреторних антитіл, активації клітинних та гуморальних факторів неспецифічного імунітету. Це знижує частоту розвитку та тяжкість перебігу респіраторних інфекцій, запобігає необхідності застосування антибіотиків.
Респіброн має подвійний механізм дії:
— активує неспецифічну резистентність (швидкий захист, протягом 2‒4 тиж від початку прийому Респіброну) за рахунок мембранних антигенів, що входять до складу препарату, шляхом активації дендритних клітин, нейтрофілів, макрофагів та NK-клітин; індукції фагоцитозу та клітинного лізису за рахунок стимуляції адгезії макрофагів на бактеріях;
— активує специфічний імунітет (тривалий захист, протягом кількох років) шляхом підвищення рівня продукування ІЛ-2, специфічних сироваткових IgA, IgG, IgM та sIgA, активації ефекторних CD4 та CD8 Т-лімфоцитів, активації В-лімфоцитів. Респіброн добре абсорбується в слизовій оболонці ротової порожнини.

Показання Респіброн

лікарський засіб застосовують для лікування таких захворювань:
— гострі, підгострі, рецидивуючі або хронічні інфекції та захворювання верхніх дихальних шляхів (ГРВІ, грип, риніт, у тому числі алергічний, фарингіт, назофарингіт, тонзиліт, синусит, ларингіт, епіглотит, ангіна);
— гострі, підгострі, рецидивуючі чи хронічні інфекції та захворювання нижніх дихальних шляхів, у тому числі обструктивні (трахеїт, трахеобронхіт, бронхіт, бронхоектази, ХОЗЛ).
Завдяки своїй імуномодулюючій дії Респіброн зменшує кількість та тяжкість гострих респіраторних захворювань у дітей, що часто та тривало хворіють, а також кількість загострень ХОЗЛ на рік та тяжкість його перебігу. Респіброн застосовують для лікування інфекцій, резистентних до антибіотикотерапії, та для лікування ускладнень бактеріальних та вірусних інфекцій. Препарат можна застосовувати в комбінації з іншими лікарськими засобами (антибіотиками та муколітичними засобами).

Застосування Респіброн

для перорального застосування у дорослих та дітей віком від 2 років.
Лікування гострих процесів: 1 таблетку розсмоктувати під язиком протягом 1–2 хв 1 раз на добу (слід утримуватися від прийому їжі протягом не менше 30 хв). Приймати щоденно впродовж щонайменше 10 днів до зникнення симптомів. Лікувальний курс передбачає прийом 10 таблеток.
Профілактичне лікування: 1 таблетку розсмоктувати під язиком протягом 1‒2 хв 1 раз на добу впродовж 10 днів. Після 20-денної перерви повторити 10-денний курс прийому препарату. Повний курс профілактичного лікування, при якому досягається максимальний імунотерапевтичний ефект, становить 3 міс. Протягом повного курсу потрібно прийняти 30 таблеток Респіброну. Інакше кажучи, Респіброн приймають 3 декадними курсами протягом 3 міс із двома 20-денними перервами між ними. Дітям молодшого віку рекомендовано попередньо впевнитися в можливості застосування препарату в такій формі та подрібнити таблетку, змочити її кип’яченою водою кімнатної температури й отриману пастоподібну суміш покласти до ротової порожнини.

Протипоказання

підвищена чутливість до активних речовин або інших компонентів препарату.

Побічна дія

з боку травного тракту: блювання, стоматит, біль у животі, нудота та діарея.
З боку шкіри та підшкірної клітковини: алергічні реакції, включаючи кропив’янку, свербіж, висипання та набряк.
Інфекції та інвазії: риніт, бактеріальний тонзиліт, грип.
Загальні реакції та реакції в місці введення: лихоманка, втома та головний біль.
З боку дихальних шляхів та органів середостіння: кашель, біль у гортані.

Особливості застосування

застосування під час вагітності або годування груддю. Хоча токсичні ефекти препарату Респіброн у дослідженнях на тваринах не спостерігалися, рекомендується уникати застосування препарату у період вагітності або годування груддю.
Діти. Препарат застосовують у дітей віком від 2 років.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Препарат не впливає на здатність керувати транспортним засобом та іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

взаємодія з іншими лікарськими засобами, у тому числі з антибіотиками, не спостерігалася.

Передозування

були поодинокі випадки передозування, спостерігалися безсоння та біль у животі. Лікування симптоматичне.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С в оригінальній упаковці та недоступному для дітей місці.