Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Вратизолін (Vratizolin) (262487) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Аналоги
Вратизолін (Vratizolin)
Форма випуску
Крем
Дозування
30 мг/г
Вага
3 г
Виробник
Єльфа
Сертифікат
UA/11478/01/01 від 16.03.2021
Міжнародна назва

Вратизолін інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Денотивір — це активна речовина противірусного препарату для місцевого застосування. Він пригнічує реплікацію вірусів, включаючи Herpes simplex, зменшує тривалість захворювання, а також при застосуванні у продромальний період може запобігати розвитку цієї хвороби (не запобігає рецидиву Herpes simplex).
Фармакокінетика. У формі крему денотивір не проникає у глибокі шари шкіри, тому визначити його концентрацію в крові неможливо.

Показання Вратизолін

герпес на губах та обличчі, спричинений вірусом Herpes simplex.

Застосування Вратизолін

Вратизолін показаний тільки для місцевого застосування на шкіру. Перед нанесенням крему та після цього необхідно вимити руки, щоб запобігти передачі інфекції на інші ділянки шкіри. Лікування герпесу слід розпочинати якомога швидше після появи перших симптомів, таких як свербіж та печіння. Слід наносити невелику кількість крему (розміру маленької намистинки) 2–3 рази на добу на герпетичні виразки. Лікування зазвичай триває 5 днів. У пацієнтів, у яких виявлено вірус, може відбутися рецидив захворювання. У такому разі слід негайно нанести крем Вратизолін, щоб запобігти утворенню везикул.

Протипоказання

підвищена чутливість до активної речовини або до будь-яких інших компонентів препарату.

Побічна дія

можливі реакції гіперчутливості, у тому числі алергічні реакції сповільненого типу; місцеві реакції, наприклад контактний дерматит, подразнення, запалення шкіри.
Препарат містить спирт цетиловий, спирт стеариловий, пропіленгліколь та парабени, що можуть спричиняти місцеві шкірні реакції (наприклад контактний дерматит), подразнення чи запалення шкіри, алергічні реакції (можливо, уповільненого типу).

Особливості застосування

Вратизолін показаний тільки для лікування герпесу, що може з’явитися на будь-якій ділянці губ та обличчя. Не можна наносити на слизові оболонки, наприклад ротової порожнини та очей. Не можна застосовувати даний лікарський засіб для лікування генітального герпесу. Для лікування особливо складних форм герпесу та таких форм, що часто виникають, потрібна консультація лікаря. Пацієнти, які заражені вірусом Herpes simplex, повинні бути попереджені про можливість його розповсюдження, особливо протягом виникнення активних уражень шкіри. Для запобігання поширенню інфекції рекомендується уникати тертя уражень шкіри, наприклад, рушником. Слід уникати контакту з очима при нанесенні крему на герпетичні виразки губ та обличчя.
Діти. Дані щодо застосування у дітей відсутні.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

за умов місцевого застосування жодної взаємодії не відзначалося.

Передозування

за умов місцевого застосування передозування не відзначалося.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С. Зберігати в недоступному для дітей місці.