Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Ентероспазміл (Enterospasmyl) (262376) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Ентероспазміл (Enterospasmyl)
Форма випуску
Капсули
Кількість штук в упаковці
30 шт.
Виробник
Профарма Плант

Ентероспазміл інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

Ентероспазміл — це спазмолітичний препарат, що використовується для лікування певних порушень кишечнику у дорослих та дітей. Цей препарат складається з комбінації симетикону та неатропінового спазмолітику флороглюцинолу. Ентероспазміл випускається у формі капсул для перорального застосування. Кожна капсула містить 125 мг симетикона та 80 мг фторагліцинолу дигідрату.
Флороглюцинолу дигідрат швидко абсорбується та метаболізується під час першого проходження через печінку, виводиться з організму у вигляді метаболітів переважно з сечею. В клінічних дослідженнях було доведено розслабляючий ефект гладких м’язів ШКТ. Також флороглюцінол уповільнює гіпермоторику ободової та товстої кишки, яка виникає у пацієнтів з функціональними порушеннями ШКТ після прийом їжі.
Симетикон є нетоксичним інертним ПАР на основі кремнію, яке перешкоджає утворенню та сприяє руйнуванню газових пухирців. Завдяки зменшенню поверхневого натягу рідини Ентероспазміл викликає з’єднання бульбашок газу в ШКТ, що призводить до дисперсії та вивільнення газу фізіологічним шляхом.
Симетикон запобігає утворенню дефектів зображення, які виникають через наявність газових бульбашок, при УЗД або рентгенологічному дослідженні.
Не абсорбується в організмі, виводиться із організму в незміненому вигляді.

Показання Ентероспазміл

Ентероспазміл показаний при спазмах гладких м’язів, в т.ч. з больовим синдромом різної інтенсивності, та метеоризму різної етіології: здуття живота при функціональних порушеннях ШКТ, диспепсія, аерофагія, синдром Ремхельда, постопераційний період, гастрит, кардіо- та/або пілороспазм, ентерит, коліт, функціональна діарея, спастичний коліт із констипацією, СПК, холецистолітіаз, холангіолітіаз, холецистит, перихолецистит, холангіт, папіліт, захворювання сечовивідних шляхів та гінекологічні захворювання, що супроводжуються спазмами гладких м’язів та флатуленцією.
В якості допоміжного засібу перед рентгенологічним, ультразвуковим та інструментальним обстеженням органів черевної порожнини та малого таза.

Застосування Ентероспазміл

препарат Ентероспазміл приймають до вживання їжі, а за необхідності — при появі хворобливих відчуттів, запиваючи водою. Термін лікування залежить від вираженості та тривалості симптомів захворювання.
Діти у віці від 6 до 12 років — по 1 капсулі 3 рази на добу.
Дорослі та діти віком старше 12 років — по 2 капсули 3 рази на добу (при функціональних шлунково-кишкових захворюваннях, при захворюваннях жовчовивідних шляхів, при захворюваннях сечовивідних шляхів і гінекологічних захворюваннях).
Для підготовки до рентгенологічного та/або УЗД рекомендується приймати за добу до проведення дослідження по 1 капсулі 2 рази на добу та 1 капсулу вранці в день дослідження.
Максимальна добова доза становить 6 капсул (відповідає 480 мг флороглюцінола дигидрата та 750 мг симетикону).

Протипоказання

підвищена чутливість до компонентів препарату. Кишкова непрохідність, обструкція ШКТ.

Побічна дія

шкірні алергічні реакції (висип на шкірі, свербіж), бронхоспазм.

Особливості застосування

препарат Ентероспазміл не слід призначати в I триместр вагітності. Перед застосуванням препарату у II-III триместр вагітності необхідно проконсультуватися з лікарем. В період годування груддю застосування препарату слід припинити.
Препарат застосовують у дітей старше 6 років.
Препарат не впливає на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботу з іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

уникати взаємодії флуроглюцінола з сильними анальгетиками (морфін або його похідні), через можливий спазматичний ефект.

Передозування

не відомо.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °C. Не заморожувати.