Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Діофлан® таблетки (Dioflan tablets) (261841) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Діофлан<sup>&reg;</sup> <I>таблетки</I> (Dioflan <I>tablets</I>)
Форма випуску
Таблетки, вкриті плівковою оболонкою
Дозування
500 мг
Кількість штук в упаковці
60 шт.
Виробник
Корпорація Артеріум
Сертифікат
UA/10773/01/01 від 15.05.2015

Діофлан таблетки інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Діофлан чинить венотонічну та ангіопротекторну дію, підвищує венозний тонус, зменшує розтяжність вен і веностаз, поліпшує мікроциркуляцію, знижує проникність капілярів і підвищує їх резистентність, поліпшує лімфатичний дренаж, збільшуючи лімфатичний відтік. Препарат також зменшує взаємодію лейкоцитів та ендотелію, адгезію лейкоцитів у посткапілярних венулах. Це зменшує вираженість пошкоджувальної дії медіаторів запалення на стінки вен і стулки клапанів вен.
Фармакокінетика. Т½ становить 11 год. Виведення діючої речовини відбувається головним чином через кишечник. Із сечею виводиться в середньому 14% застосованої дози.

Показання Діофлан таблетки

симптоматичне лікування венолімфатичної недостатності (тяжкість у ногах, біль, набряки).
Симптоматичне лікування геморою.

Застосування Діофлан таблетки

для перорального застосування.
Призначати дорослим.
Лікування венолімфатичної недостатності (симптоми: набряки, біль, тяжкість у ногах, нічні судоми, трофічні виразки, лімфедема).
Рекомендована доза становить 2 таблетки на добу: 1 таблетка — вдень та 1 таблетка — ввечері, під час їди. Після тижня застосування можна застосовувати 2 таблетки на добу одноразово під час їди.
Лікування хронічного геморою. По 2 таблетки на добу (у 2 прийоми) під час їди. Після тижня застосування можна застосовувати 2 таблетки на добу однократно під час їди.
Лікування гострого геморою. По 6 таблеток на добу впродовж 4 днів, потім по 4 таблетки на добу впродовж наступних 3 днів. Застосовувати під час їди. Добову кількість таблеток розподілити на 2–3 прийоми.
Курс лікування. Тривалість лікування залежить від показання до застосування та перебігу захворювання. Середня тривалість лікування становить 2–3 міс.
Діти. Дані щодо застосування препарату у дітей відсутні.

Протипоказання

підвищена чутливість до діючої речовини або будь-якої з допоміжних речовин.

Побічна дія

неврологічні розлади: запаморочення, головний біль, нездужання.
З боку травної системи: діарея, диспепсія, нудота, блювання, коліт.
З боку шкіри та підшкірної клітковини: висип, свербіж, кропив’янка, ізольований набряк обличчя, губ, повік, набряк Квінке.
Наявність у складі препарату жовтого заходу FCF (Е110) може викликати алергічні реакції.

Особливості застосування

застосування цього лікарського засобу при гострому геморої не замінює специфічного лікування та не перешкоджає лікуванню інших проктологічних захворювань. У разі, якщо впродовж короткого курсу лікування симптоми не зникають швидко, слід провести проктологічне обстеження та переглянути терапію.
При порушеннях венозного кровообігу ефективніше лікування забезпечується поєднанням терапії з дотриманням таких рекомендацій щодо способу життя:
- уникати тривалого перебування на сонці, довготривалого перебування на ногах, надмірної маси тіла;
- ходити пішки та в деяких випадках носити спеціальні панчохи для покращення кровообігу.
Застосування у період вагітності або годування груддю. У вагітних препарат слід застосовувати з обережністю. Перед застосуванням проконсультуватися з лікарем.
Дослідження не виявили тератогенної дії діосміну та гесперидину, про побічні ефекти не повідомлялося.
Через відсутність даних щодо проникнення препарату у грудне молоко застосування лікарського засобу в період годування грудьми слід уникати. Дослідження репродуктивної токсичності показали відсутність впливу діосміну та гесперидину на фертильність щурів.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Препарат не впливає на здатність керувати транспортними засобами та працювати з різними механізмами. У разі появи ознак побічної дії препарату (див. ПОБІЧНА ДІЯ) необхідно дотримуватися обережності.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

дослідження щодо взаємодії не проводилися. Дані про випадки взаємодії відсутні.

Передозування

про випадки передозування не повідомлялося.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С.